Legújabb Fujitsu szerverek mint virtualizációs erőgépek

Kovács Attila, 2010. április 27. 15:06

A Fujitsu bejelentette: már szállítja új generációs torony-, rack- és pengeszervereit, amelyek még a legösszetettebb virtualizált szerverkörnyezetben is valódi virtualizációs erőgépként működnek.

Az új kétfoglalatos Fujitsu PRIMERGY rendszerek a leggyorsabb processzorokat, a legmagasabb I/O teljesítményt, a leginkább energiahatékony tápegységeket és az új Fujitsu ETERNUS JX40 tároló alrendszerek óriási lemezes tárkapacitását nyújtják. Rendkívüli teljesítményükhöz a Fujitsu optimalizációs szolgáltatásai is hozzájárulnak.

A virtualizált környezetekben gyakran problémát jelent a kisebb szerverszám miatti korlátozott teljesítmény és a virtualizált környezet ebből eredő leállása, lefagyása. Erre reagálva az új kétfoglalatos PRIMERGY rendszerek a régi szerverek teljes rackjeinek kiváltására elegendő teljesítményt nyújtanak. Az x86-os kétfoglalatos PRIMERGY szerverek új generációja, azon belül is különösen a dinamikus kockához készült PRIMERGY BX922 S2 szerverpengék óriási teljesítményelőnnyel elégítik ki ezeket a szükségleteket és juttatják valódi virtualizációs erőgéphez gazdáikat.

A legújabb generációs Intel Xeon 5600 processzorsorozattal dolgozó, megújult PRIMERGY termékcsalád tagjai:

  • TX300 S6 toronyszerver,
  • RX200 S6 és RX300 S6 rack-szerverek,
  • a dinamikus kockához készült BX920 S2 és BX922 S2 pengeszerverek.


A bővülő kapacitáskövetelmények kielégítése érdekében mindegyik platform kibővíthető az újonnan bevezetett Fujitsu ETERNUS JX40 tároló alrendszerekkel. Ezek a kompakt egységek max. 72 TB nagy (6 Gbit/s) sebességű, közvetlen elérésű SAS tárkapacitást biztosítanak egy szabványos 2,5”-es PRIMERGY lemezmeghajtón. A Fujitsu szerint az új rendszerek meggyőzően bizonyítják, hogy a teljes körűen virtualizált szerverkörnyezetben végrehajtott konszolidáció ma már – a UNIX-alapú rendszereknél jóval olcsóbb – szabványos x86-os szervereknél is elérhető.

Kulcsszavak: Fujitsu szerver

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az OTRS Group bemutatja szolgáltatásmenedzsment szoftverének 8-as verzióját

Új, modern és biztonságos. Az OTRS Group, a folyamat- és kommunikációmenedzsment megoldások egyik vezető gyártója kiadta szoftverének új verzióját, az OTRS 8-at. A szolgáltatásmenedzsment megoldás legutóbbi verziója az egyedi felhasználói igényekre fókuszál, a folyamatokat és munkafolyamatokat még hatékonyabbá változtatva a jobb felhasználói élménnyel.

2020. március 31. 14:11

A kiberbűnözők is kihasználják a koronavírust

A koronavírushoz kapcsolódó korlátozó intézkedések nyomán az emberek mindennapjai a digitális térbe költöznek. Mindez rendkívül súlyos adatvédelmi és elektronikus információbiztonsági kockázatokkal jár a vállalatoknak és a magánszemélyeknek is – hívja fel a figyelmet a Hegymegi-Barakonyi és Társa Baker & McKenzie Ügyvédi Iroda. A helyzetet külön nehezíti, hogy a váratlanul, külső tényezők hatására, a résztvevők szándékától függetlenül meginduló változások felkészületlenül érték a vállalatokat.

2020. március 31. 10:26

A magyar 3D nyomtató is felveszi a harcot a koronavírussal

A koronavírus elleni harc világszerte jelentős erőket mozgatott meg, 3D csoportok alakultak, hogy orvosi eszközöket, alkatrészeket, védő felszereléseket gyártsanak a kórházaknak. A magyar 3D nyomtató is beszállt ezekbe a folyamatokba, hogy a lehető leghamarabb a hazai orvosok és önkormányzatok segítségére siessen. A CraftUnique Kft. éppen ezért 3D nyomtatott arcvédő pajzsokat és ajtónyitó segédeszközöket – tenyér használata nélkül használható – adományoz több intézménynek.

2020. március 30. 16:21

A hazai webshopok üzemeltetői körében kutatott a Virgo csoport

A webáruházakat működtető cégek kétharmada fejlesztene, de jó részük tanácstalan, hogy merre induljon el – derül ki a Virgo csoport iparági kutatásából. Az eredmények szerint az üzemeltetők számára legfontosabb szempont a webshop működésének gyorsasága, valamint jelentős igény van a magyar nyelvű terméktámogatásra.

2020. március 30. 11:27

Bátrak vagy tudatlanok vagyunk az online adatbiztonság terén?

Az Európai Unión belül a magyarok nyugtalankodnak a legkevésbé az adataik biztonsága miatt, ha internetezésről van szó. Pedig van ok aggodalomra, hiszen a Micro Focus felmérése szerint az online alkalmazások 94 százaléka tartalmaz valamilyen sebezhetőséget. A vállalat szakértői szerint úgy lehetünk biztonságban a weben, ha a felhasználók körültekintően veszik igénybe a szolgáltatásokat, és egyúttal a vállalatok is nagy gondot fordítanak a sérülékenységek vizsgálatára.

2020. március 27. 17:08

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Több millióan kaphatnak ingyenes online védelmet áprilistól

2020. március 31. 12:57

Hogyan legyenek a gyerekek és a tanárok biztonságban a digitális oktatás ideje alatt is?

2020. március 25. 10:43

Hasznos tippek, hogy előnyünkre fordítsuk a bezártságot!

2020. március 24. 16:55

Koronavírusos átverést azonosított az ESET

2020. március 18. 09:11
online sportfogadás