Felére csökkentik a 4. generációs mobilhálózatok energiaigényét

MTI Sajtóadatbank, 2010. április 28. 10:19

Konzorciumot alapított több európai távközlési vállalat és kutatási intézmény azért, hogy felére csökkentsék a 4. generációs mobilhálózatok energiafelhasználását a következő két és fél évben.

Az EARTH - Energy Aware Radio and neTwork tecHnologies közleménye szerint a konzorcium 15 vezető távközlési szolgáltatóból, alkatrész- és infrastruktúrakereskedőből, valamint akadémiai intézetből áll, a tagok egyike a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem.

A projekt koordinátora az Alcatel-Lucent, a műszaki vezetője pedig az Ericsson.

Az EARTH olyan megközelítést alkalmaz, ami a mobilhálózatok energiahatékonyságát átfogóan, rendszer szinten veszi szemügyre, és nem a különálló hálózati elemekre koncentrál.

Az EARTH támogatja az Európai Unió információs és kommunikációs technológiákra vonatkozó, a "Jövő hálózata" nevet viselő munkaprogramját: e program célja az, hogy új generációs távközlési infrastruktúrát, hálózatokat és internet-technológiákat hozzanak létre és valósítsanak meg.

A konzorcium azt várja az energiahatékonyság javulásától, hogy az az információs és kommunikációs technológiák (ICT) ágazatában hozzájárul a CO2-kibocsátás csökkentéséhez, és támogatja a szélessávú vezeték nélküli szolgáltatások környezetileg fenntartható
megvalósítását.

Az EARTH kutatási projekt 2010 januárjában indult, és 2012 júniusáig tart. Az indítás januárban volt az Alcatel-Lucent Bell Labs székhelyén a németországi Stuttgartban.

Kulcsszavak: UMTS

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Mobilalkalmazással segíti az újságírókat a TASZ

Állandóan, azonnal elérhető jogi segítséget nyújt újságíróknak a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) új mobiltelefonos alkalmazása. A Sajtóapp olyan helyzetekre ad választ, amelyekkel rendszeresen szembesülnek az újságírók és a szerkesztőségek munkájuk során. Az alkalmazás a Holland Királyság magyarországi nagykövetségének támogatásával készült.

2019. december 12. 13:57

Mobilbank-projekt nyert a WirtschaftsWoche versenyén

A svájci Cler Banknál kialakított okostelefonbank-koncepció érdemelte ki a WirtschaftsWoche német gazdasági hetilap Best of Consulting díját „Stratégia” kategóriában. Ezzel a digitalizációs projekttel a Horváth & Partners - amely Magyarországon IFUA Horváth & Partners néven működik - immár kilencedik alkalommal került be a legjobb német tanácsadó cégek közé.

2019. december 10. 11:35

Új, kárrendezést egyszerűsítő digitális megoldásokat vezet be az Allianz

Az Allianz ConnX applikációján keresztül elérhető egy távoli videós kárfelvételi szolgáltatás így az ügyfelek mobiltelefonjukon vagy táblagépükön keresztül, néhány egyszerű lépésben, élő kapcsolat mellett oszthatják meg a káreseményről készült felvételeket lakás- és gépjármű kár esetén. Az új Allianz Online kárstátuszkövető alkalmazás pedig a bejelentett károk nyomon követését teszi még könnyebbé és átláthatóbbá.

2019. december 10. 09:07

Nagygombos okostelefon az idősebb korosztálynak

Új, az idősebb korosztálynak ajánlott telefont mutatott be az EVOLVEO. Az Easyphone AD könnyen kezelhető, nagygombos, érintőképernyős telefon, amely ötvözi a hagyományos és okostelefonok legjobb tulajdonságait.

2019. december 9. 11:20

A Tettek hálózatán biztonságban tudhatod azokat, akik igazán fontosak

A Telekom portfóliója új IoT (Internet of Things – a dolgok internete) megoldásokkal bővül, amelyek speciális, kedvező díjcsomagokat és ezekhez tartozó eszközöket tartalmaznak. A Gyerek okosóra megoldás, a Kisállat Radar megoldás, valamint Táska Radar megoldás biztosítják, hogy a Telekom ügyfelek távolról is láthassák hozzátartozóik útját, kapcsolatba léphessenek velük, valamint követhessék házi kedvencük csatangolásait, vagy akár értékeik földrajzi pozícióját. 

2019. december 8. 12:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Elálltak a felek a T-Systems tranzakciótól

2019. december 11. 10:28

Kihirdették a 2019-es Az Év Honlapja pályázat díjazottait!

2019. december 3. 18:18

Megtartották Magyarország eddigi legnagyobb informatikai versenyét

2019. november 26. 11:05

Önvezető autós parkolás először Magyarországon!

2019. november 18. 14:23
online sportfogadás