Kapsch CarrierCom: lezárult a Nortel-divíziót érintő felvásárlás

Kovács Attila, 2010. április 29. 06:53

Az elmúlt évek egyik legnagyobb ausztriai technológiai felvásárlása zárult le néhány hete. A Nortel Carrier Networks egyes részeinek felvásárlásával kapcsolatban tartott április 28-án Budapesten sajtótájékoztatót Kari Kapsch, a Kapsch-csoport igazgatóságának tagja, egyben 2010. április 1-jétől a Kapsch CarrierCom (KCC) elnök-vezérigazgatója.

A KCC közép- és délkelet-európai regionális szolgáltatóból globális GSM-szereplővé lépett elő. E lépés közvetlen hatása, hogy a Kapsch CarrierCom a GSM-R (vasúti célokra használt GSM-hálózat) szegmens globális piacvezetőjévé vált. Az ügyfeleknek az új vállalat iránt megnyilvánuló bizalmát egyértelműen igazolta két további nagy megrendelés. A francia és az algériai vasutak (ANESRIF) megbízásait már a Kapsch CarrierCom AG teljesíti.

“Ezzel a felvásárlással a Kapsch-csoport immár két világelső céggel büszkélkedhet: az egyik a Kapsch TrafficCom a közlekedés telematikában, és most, másodikként, a KCC a GSM-R üzletágban” – mondta Kari Kapsch. A Nortellel való több évtizedes együttműködést követően ez a felvásárlás "természetes" kiegészítője a Kapsch CarrierCom portfóliójának, és a vállalat számára kiemelkedő stratégiai jelentőséggel bír. A Kapsch CarrierCom Nortel termékeket fejlesztő csapata és a most felvásárolt fejlesztési központok közötti együttműködés megteremti a GSM-portfólió továbbfejlesztésének optimális feltételeit, beleértve a stratégiai fontosságú jövőbe mutató mobiltechnológiákat, mint például az LTE. A GSM-R esetében a core és access megoldások továbbfejlesztése mellett a hangsúly az alkalmazásokon lesz, amelyek end-to-end megoldások formájában lesznek elérhetők a vasúti ügyfelek számára.

Az akvizíció lezárását követően valamennyi termék és megoldás Kapsch márkanév alatt kerül forgalomba. Jelenleg a KCC világszerte 26 országban rendelkezik leányvállalattal és/vagy irodával, például Franciaországban, Németországban, az Egyesült Királyságban, Spanyolországban, Oroszországban, Kínában, Tajvanon, Hongkongban és az USA-ban. Az alkalmazottak száma a duplájára, 330 főről kb. 700 főre nőtt. Ez a globális léptékű bővülés nagy kihívást jelent az egész szervezet számára, hiszen a vállalat mérete hirtelen a kétszeresére nőtt. A Nortellel való korábbi szoros együttműködés, valamint a felvásárolt vállalatok kiegészítő jellege nagymértékben egyszerűsíti az integrációt.

A világszerte meglévő eszközállományon túl jelentős GSM-ügyfélszerződések is az akvizíció részét képezték a világ több mint tíz legnagyobb nemzetközi mobiltelefon-szolgáltatójával, amelyek összesen 100 milliónál több GSM-végfelhasználóval rendelkeznek. Az ügyfélkörbe olyan jól ismert vasúti üzemeltetők tartoznak, mint a francia vasutak (RFF/SNCF), a német vasutak (Deutsche Bahn) vagy a Network Rail UK. Az első megbízás a francia vasúthálózat csaknem a felét lefedő GSM-R rendszer szállítása. A 180 millió eurós megbízást a legnagyobb francia PPP, a Vinci, SFR, TDF és Axa cégeket tömörítő Synerail konzorcium adta. A másik feladat GSM-R rendszer kiépítése 6 vasútvonalon az algériai vasutak (ANESRIF) számára 40 millió euró értékben..

A KCC akvizíciója a magyar piacot is érinti. A Nortel Networks Kft. munkatársai (5 fő) 2010. április 1-jétől a Kapsch Kft. csapatát erősítik. A felvásárlás részeként Magyarországon a T-Mobile-lal fennálló szerződéseket szintén a Kapsch teljesíti. „Az akvizíció két okból is kiemelt fontossággal bír a cég életében: egyrészt nagy öröm számunkra, hogy a Magyar Telekom Csoport újabb tagjának nyújthatunk magas színvonalú szolgáltatásokat. Másrészt a felvásárlás révén teljes körű GSM-R kompetenciával felvértezve várjuk a MÁV hamarosan megjelenő GSM-R rendszerre vonatkozó pályázati kiírását” – mondta a tájékoztatón Fülöp István, a Kapsch Kft. ügyvezető igazgatója.

A GSM-R üzletág a leginkább jövőorientált ágazatok közé tartozik. Több versenytárgyalás van előkészületben, például Magyarországon, Lengyelországban, Törökországban és Portugáliában. A Kapsch CarrierCom mindent megtesz e megbízások elnyeréséért, tovább erősítendő a piacvezető pozícióját. E mellett az alkalmazásfejlesztés további izgalmas üzleti lehetőségeket rejt magában.

Kulcsszavak: Kapsch-hu +céginfo

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Késleltetve jelenik meg az infláció az e-kereskedelemben

Az erős piaci verseny a legtöbb esetben késlelteti az online kereskedelemben értékesített termékek áremelkedését, állapította meg az Olcsóbbat.hu ár-összehasonlító portál annak kapcsán, hogy az oldalon közel 90 termékkategória legkeresettebb termékeinek éves árváltozását vizsgálta, több mint 3.000 termékre kiterjedően.

2022. augusztus 14. 15:50

Egyre közelebb a készpénzmentes jövő!

A Covid-19 adott a társadalom számára egy új viszonyrendszert: viszolygunk a közös használatban lévő tárgyaktól, mint például egy tömegközlekedési járaton a fogódzótól vagy éppen a készpénztől. A fizetések elektronikus irányba billenése már korábban is tapasztalható volt, hiszen a korszellemnek megfelelően gyors, kényelmes és biztonságos fizetési lehetőséget biztosít. A koronavírus-járvány ezt az átállást exponenciálisan felgyorsította. Egy több ezer éves evolúciónak lehet most az az eredménye, hogy megszabadulunk a materiális értelemben vett fizetőeszközöktől.

2022. augusztus 14. 11:51

Gyorsjelentett a Siemens

Erős harmadik negyedéves eredményekről számolt be a Siemens. A német technológiai vállalat április 1. és június 30. közötti árbevétele meghaladta a 17,8 milliárd eurót, mely 11%-kal magasabb, mint az egy évvel ezelőtti azonos időszakban. A megrendelések összértéke 22 milliárd euróra rúgott, ez 7%-kal több, mint tavaly ilyenkor.

2022. augusztus 14. 10:18

Saját kriptovalutát indított egy osztrák szendvicsező

A komoly üzleti befektetés mellett életeket hivatott menteni a LAMEA Sandwich Corner által indított kriptovaluta. A tokennel az innsbrucki székhelyű szendvicsező minden éttermében lehet már fizetni, a vállalat célja pedig az, hogy az emberek tudatosan vásároljanak és a termékek összetevőire nagyobb figyelmet szenteljenek világszerte. 

2022. augusztus 13. 09:57

Kanadában terjeszkedik a Chameleon Smart Home Zrt.

Kanadában terjeszkedik az okosotthon-rendszereket fejlesztő magyar Chameleon Smart Home Zrt., amely a napokban három torontói toronyházban kialakított mintalakásában tette elérhetővé a 2021-es Dubaji Világkiállításon bemutatott innovatív megoldásait. 

2022. augusztus 12. 19:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új HR vezérigazgató-helyettes a Yettelnél

2022. augusztus 11. 11:21

Most lesz csak igazán fontos érteni az energiacímkéket

2022. július 31. 12:17

Hetedik éve sikeres az ABB női esélyegyenlőséget célzó mentorprogramja

2022. július 25. 12:40

Így mutatkozik meg a háború hatása a kriptovilágban

2022. július 19. 16:24