A SAP majdnem megkétszerezte eredményét

MTI Sajtóadatbank, 2010. április 29. 08:31

A legnagyobb európai számítógépprogram-gyártó - világszinten a negyedik -, a Németországban bejegyzett SAP szerdán 387 millió eurós adózott eredményt jelentett az első negyedévről, 97 százalékkal többet a tavalyi első negyedévi 196 milliónál.

A főleg vállalati informatikai megoldásairól ismert vállalkozás bevétele 5 százalékkal 2,509 milliárd euróra nőtt. Ezen belül a programok eladásából és a kapcsolódó szolgáltatásokból, tanácsadásból 12 százalékkal nőtt a bevétel 1,947 milliárd euróra.

Az elemzők a SAP üzemi eredményére adtak előrejelzést, a becslések átlaga 553 millió euró volt, ehhez képest a cég 557 milliós üzemi eredményt jelentett az első negyedévről.

A szerdán kiadott időközi beszámolóban megerősítették az év elején közölt idei céljaikat, mindenekelőtt azt, hogy a programok eladásából és a kapcsolódó szolgáltatásokból, tanácsadásból származó bevétel 4-8 százalék közötti növekedését várják.

Tavaly a SAP adózott eredménye 1,75 milliárd euróra csökkent a 2008-as 1,848 milliárdról, a bevétele 10,672 milliárd euróra apadt 11,575 milliárdról.

A SAP magyarországi cége a SAP Hungary Kft.

Kulcsszavak: SAP +mérleg

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Magyar cég innovációiért rajong a világ

Piros Attila, a Saint-Gobain Hungary vezérigazgatója a nyolcadik Bizalom Gálán vehette át a legmagasabb üzleti kategória nagydíját, a Leader Of The Year trófeát a nagyvállalati kategóriában. A díjazott vezető nemcsak a cége szakmai sikereire és innovációira büszke, de arra is, hogy munkatársai is a szívükön viselik a vállalat működését és a fenntarthatósági törekvéseiket.

2023. március 26. 16:43

A Continental nyerte „Az év K+F beruházója” díjat a HIPA-tól

A technológiai cégcsoport magyarországi leányvállalatának, a Continental Automotive Hungary Kft-nek tavaly megvalósult beruházásait, vidéki bővülését, valamint a K+F területen nyújtott, folyamatosan kimagasló teljesítményét díjazta a Nemzeti Befektetési Ügynökség. 

2023. március 26. 11:55

Magyar makettező cég innovatív 3D-s megoldásai a gyártás területén

Az utóbbi években a 3D nyomtatás és a hozzá kapcsolódó modell előállítási folyamatok a mindennapok részei lettek. A technológiával már városrészt, orvostechnikai eszközöket és ékszereket is készítenek, de van, ahol az általános iskolai oktatásban és a háztartásokban is használják. Nem létező, vagy sérült elemeket alkotnak virtuálisan újra, majd állítják elő ismét, hogy azok az eredetivel azonos módon működhessenek felhasználási területükön. Egy magyar cég a makettezés mellett úttörőnek számító területeken is használja a file to factory és a reverse engineering megoldásokat.

2023. március 25. 15:38

Az autóipar megmutatja, hogyan kell a gyártást digitalizálni

A gyártási folyamatok digitalizációjának sikerességét négy tényező befolyásolja – ez derült ki a Roland Berger „Az Ipar 4.0 jelenlegi helyzete” című tanulmányából. A kutatás autóipari OEM-ek és top beszállítók tapasztalataira támaszkodva mutatja be a digitális gyártás sikertényezőit. A német hátterű tanácsadócég szerint a folyamatos priorizálás, a dedikált csapatok, az összehangolt céltérképek és a munkavállalók folyamatos képzése a legfontosabb. 

2023. március 25. 10:17

Kis és közepes méretű épületek intelligensebb és egyszerűbb kezelése

A most bejelentett Connect Box nyílt és könnyen kezelhető IoT-megoldást ad kis- és középméretű épületek felügyeletéhez. A teljesítmény felhasználóbarát monitorozásával és optimalizálásával lehetővé teszi az energiahatékonyság akár 30 százalékos növelését, valamint a beltéri levegőminőség jelentős javítását olyan létesítményekben, mint az iskolák, kiskereskedelmi üzletek, lakások és kis irodák.

2023. március 24. 19:28

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48