Steve Ballmer diákok előtt mutatta be az új Windows Live Messengert

forrás Prim Online, 2010. április 29. 17:28

Steve Ballmer, a Microsoft vezérigazgatója a Sao Pauló-i Egyetem hallgatóival szervezett fórum keretében mutatta be a Windows Live Messenger új változatát. Az új Messenger az első a Windows Live hamarosan megjelenő kommunikációs és tartalommegosztó szolgáltatásai közül. Világszerte havonta több mint 320 millióan, napi mintegy 10 milliárd üzenet küldésével veszik igénybe a Windows Live Messengert, míg hazánkban 2,6 millió felhasználó tart kapcsolatot barátaival, ismerőseivel a program segítségével.

A Messenger összegyűjti a közösségi hálózatok – pl. a Facebook, a MySpace és a LinkedIn – frissítéseit, és lehetővé teszi, hogy a barátok közvetlenül a programból osszák meg tartalmaikat, kommenteljenek és küldjék el üzeneteiket. Az új szolgáltatással azon webhelyek frissítései is követhetők, amelyeknek a felhasználó nem, csupán a barátai tagjai. Így a felhasználó akár a Flickr, a Zune, vagy a YouTube legfrissebb információit is a Messengeren belül követheti. Ez abban is segít, hogy a felhasználó kiigazodjon az egy helyen elérhető, releváns információk között, hiszen automatikusan mindig a „kedvencek” közé beemelt, legközelebbi barátok frissítések kerülnek a lista elejére.

A Messenger jelenleg 48 nyelven, a világ 76 országában érhető el. A mai bejelentés újdonságai:

  • Nagy felbontású videochat – Az új Messenger teljes képernyős, nagy felbontású videochat funkciót kínál. A felhasználó akár játék vagy fotómegosztás közben is valós időben társaloghat videón keresztül barátaival.
  • Bing eredmények integrálása – A Bing keresési eredményeinek integrálása révén a beszélgetőablak elhagyása nélkül könnyen megtalálhatók és a beszélgetésbe illeszthetők a keresett  fotók és videók.
  • Messenger Connect – Segítségével a felhasználó bármely webhelyet a Messengerbe illeszthet és megoszthat csetelés közben barátaival. A barátai szintén a Messengerben értesülhetnek a felhasználó különböző webhelyeken elhelyezett frissítéseiről anélkül, hogy saját fiókot vagy hálózatot kellene létrehozniuk ezeken a helyeken.
  • Social Highlights – Az új nézet a „kedvenc” személyek köré rendezi a közösségi frissítéseket, és a rájuk vonatkozó új információkat jeleníti meg a lista elején.
  • Egységes címlista – A hálózatok és a frissítések összefogása mellett az új Messenger összevonja az egyes személyek különböző fiókjaihoz tartozó kapcsolattartási adatokat, amelyek így egyetlen helyen lesznek megtalálhatók.
  • Összehangolt állapotfrissítések – A felhasználó automatikusan átvezetheti a Messengerben végrehajtott állapotfrissítést a többi hálózatra, vagy fordítva.
  • Messenger a népszerű okostelefonokhoz – Az új Messenger Windows Phone-ra, iPhone-ra és más felső kategóriás okostelefonokra is telepíthető, így a felhasználó útközben is bármikor hozzáférhet a címtárhoz, ellenőrizheti a közösségi frissítéseket, társalgást kezdeményezhet, megoszthatja fotóit vagy frissítheti állapotinformációit.
  • Videoüzenet – Ha az elérni kívánt partner nem tartózkodik számítógépközelben, a mobiltelefonok esetén használatos hangüzenetekhez hasonlóan egy videoüzenetet hagyhatunk számára, amit következő bejelentkezése esetén megtekinthet.
  • Hotmail kapcsolat – Az a több mint 200 milliós felhasználó csoport, amelynek tagjai egyaránt használják a Hotmail és a Messenger szolgáltatásokat, a beérkezett üzeneteik olvasása közben láthatják, hogy melyik partnerük van online, illetve azonnal beszélgetést is indíthatnak.
  • Adatvédelem – A felhasználók három, könnyen kezelhető adatvédelmi profil segítségével határozhatják meg, hogy melyek a nyilvános, illetve a bizalmas dokumentumaik, személyes adataik.
  • Kapcsolatok rendezése – A felhasználók létrehozhatnak különféle kontaktcsoportokat (pl. barátok, család, munkatársak) így egyszerűsíthetik vagy gyorsíthatják meg a kommunikációt.
  • Kategóriák szerinti elérhetőség – Egyéni igények szerint meghatározható, hogy a kontakcsoportok közül melyek számára publikus a felhasználó online jelenléte, és kik azok, akik előtt ez rejtve marad.

                                                   
A néhány hónapon belül esedékes bevezetés után a Messenger elérhető lesz a Letöltés.com-ról is!

Kulcsszavak: felhszoft Microsoft

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kiberbiztonsági útmutató készült a magyar kkv-knak

A magyar kisvállalkozásokat támogató kiberbiztonsági kézikönyvet mutatott be az Európai Innovációs és Technológiai Intézettel (EIT Digital), a Nemzetközi Digitális Alapítvánnyal (Global Digital Foundation) együttműködve a Huawei Technologies. 

2024. április 19. 18:43

Barangolj, dolgozz és játssz a BOOX tablettekkel!

Hogy kiszabadulhassanak a hagyományos irodák korlátai közül és egy nyitott környezetben élhessenek, egyre többen választják a digitális nomádságot a munka és magánélet közti jobb egyensúlyért. Annak ellenére, hogy a véget nem érő nyári kalandok vagy a különböző kultúrák megismerése igencsak csábító, számos kihívást jelentenek.

2024. április 17. 11:41

Júniusban érkezik Magyarországra a Lenovo Legion Tab Android Gaming Tablet

A Lenovo bejelentette, hogy a Lenovo Legion Tab júniusban Magyarországon is elérhetővé válik. A 8,8 hüvelykes Android táblagép – amely a modern mobilos játékosok számára készült – áthidalja a PC és a mobiljátékok közötti szakadékot, egyúttal elérhető és kényelmes megoldást kínál a kiemelkedő játékélményt kereső játékosok számára.

2024. április 15. 14:43

Országos előadássorozatot indít az SZTFH a magasabb szintű kiberbiztonságért

A vállalati kiberbiztonság erősítése érdekében a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH) 2024 áprilisában ismét egy többállomásos országos rendezvénysorozatot indít. A roadshow célja, hogy felhívja a figyelmet a vállalatokat érintő kiberbiztonsági fenyegetésekre, valamint – a cselekvő állam részeként – elősegítse a nemzeti digitális szuverenitás és a kiberbiztonság, mint a piacon megvalósuló versenyelőny érvényesítését.

2024. április 13. 14:20

Szerkessz 4K-s Adobe Premiere videókat az ASUSTOR Flashstor 12 Pro NAS-ról!

Az Adobe Premier Pro az egyik legnépszerűbb videószerkesztő alkalmazás. Az Adobe Premiere videók szerkesztésére és speciális effektek hozzáadására is használható. Szerkesztés közben azonban olyan problémák léphetnek fel, mint a nem megfelelő teljesítmény, a tárolólemezek lassúsága, az elegendő tárolókapacitás hiánya, vagy éppen a lemezek meghibásodása és a biztonsági másolatok hiánya. A kevés tárhellyel rendelkező számítógépek felhasználóinak és a tartalomgyártóknak az ASUSTOR a Flashstor 12 Pro használatát javasolja a hatékony 4K-videószerkesztéshez.

2024. április 13. 06:09

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09