Cisco Cleanair - mobil munkavégzés wifi-interferencia nélkül

Kovács Attila, 2010. május 1. 10:25

A Cisco a hálózati biztonság és a hálózati hozzáférés területén közelmúltban tett bejelentéseket követően most a mobil munkavégzést segítő új termékeket és szolgáltatásokat jelentett be.

A most bemutatott CleanAir technológia az iparágban nemcsak az első, hanem egyúttal az egyetlen olyan megoldás, amely teljes mértékben kiküszöböli a vezeték nélküli hálózatok interferenciáját. A megoldás lényege, hogy a hozzáférési pont a szabadalmazott CleanAir ASIC (Application-Specific Integrated Circuit) áramköri technológiát ötvözi a rendszerszintű intelligenciával a vezeték nélküli interferencia észlelése, osztályozása, bemérése és csökkentése érdekében.

A Cisco több mint 600 amerikai vállalat körében végzett felmérése szerint a cégek 78 százaléka az üzletmenet szempontjából kiemelt fontosságúnak tartja a vezeték nélküli hálózatokat. Ugyanakkor a megkérdezettek a vezeték nélküli interferenciát nevezték meg a vezeték nélküli teljesítménnyel kapcsolatos problémák fő okaként.

A CleanAir wifi technológia főbb újdonságai:


A CleanAir több mint 20 egyedi interferenciaforrás pontos észlelésére, osztályozására és bemérésére képes, ideértve a vezeték nélküli telefonokat, vezeték nélküli videokamerákat, mikrohullámú sütőket és Bluetooth eszközöket. A CleanAir technológia a vezeték nélküli hálózat hibaelhárítási időigényét több óráról néhány percre csökkenti. A CleanAir a vezeték nélküli jel egy másik, az interferencia által nem érintett spektrumba történő átirányításával 30 másodpercen belül képes csökkenteni az interferencia hatását. A szoftveres megoldásokkal szemben a CleanAir rádióáramköre 100%-os betekintést biztosít a rádióspektrumba és pontos elemzést ad a vezeték nélküli hálózati és azon kívüli interferenciaproblémákról. A rendszer az interferenciaforrásokat egy jól áttekinthető alaprajzon jeleníti meg, így lehetővé teszi ezek gyors azonosítását és eltávolítását. A CleanAir technológiával ellátott Cisco AirNet 3500 sorozatú hozzáférési pontok az iparágban egyedülálló módon hardver-alapú spektrum-intelligenciát kínálnak. A cisco Unified wireless Network új, 7.0 verziója integrálja a CleanAir funkciókat a Cisco Wireless Control System (WCS), a 3300 sorozatú Mobility Service Engine (MSE) rendszerekben és valamennyi Cisco vezeték nélküli vezérlőben. A Cisco további olyan új fejlesztéseket és funkciókat is kínál, amelyek révén a vállalatok hatékonyabban méretezhetik vezeték nélküli hálózataikat és csökkenthetik működési költségeiket. A Cisco 5500 vezeték nélküli vezérlő a korábbi 250 helyett 500 hozzáférési pontot támogat. A Cisco a 802.11n termékportfolióját Cisco Aironet 1260 sorozatú hozzáférési pontokkal bővíti, amelyek hagyományos Ethernet-kábeles tápellátáson (PoE) keresztül teljes értékű 802.11 teljesítményt nyújtanak olyan területeken, ahol nincs szükség a CleanAir megoldásra.

További információ

Kulcsszavak: Cisco Wi-Fi

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Már várja az érdeklődőket a Schneider Electric Fenntarthatósági Iskolája

Új eszközt kínál a fenntarthatósági törekvések még eredményesebb megvalósításához a vállalkozások és szakemberek számára a Schneider Electric, már lehet jelentkezni a társaság Fenntarthatósági Iskolájába. Az ingyenesen elérhető digitális platform számos interaktív tanfolyamot kínál, amelyek célja, hogy felvértezze az érdeklődőket a fenntarthatósági teljesítményük javításához szükséges ismeretekkel és készségekkel.

2023. június 4. 14:33

Bionika, robotika és intézményi spinoff fejlesztések az idei Innovációs Napon

Hatodik alkalommal rendezi meg a kutatókat és ipari partnereket összekötő eseményét, az Innovációs Napot a Műegyetem - FIEK (Felsőoktatási Innovációmenedzsment és Együttműködési Központ) június 8-án. Az idei év központi témája az egyetem innovációs sokszínűsége lesz. Dróntechnológiai, bionikai és robotikai fejlesztések is bemutatkoznak a programban. Az Innovációs Napon debütál az egyetem új spinoffokat és startupokat támogató programja a BME U[S]³.

2023. június 4. 10:22

így adóznak a kriptovaluták Európában és a FÁK országaiban

A kriptovaluták iránti fokozódó érdeklődés nyomán a Binance egy új, Binance Tax Watch elnevezésű blogsorozatban foglalja össze a digitális pénzügyi eszközök adózásával kapcsolatos tudnivalókat. Ennek első része az Európában és a Független Államok Szövetségében 2023 első negyedévében foganatosított adózási szabályokat mutatja be. A Binance szerint a jogkövető adózás révén az egész Web3 iparág megítélése javulhat, ami a szektor további bővülését eredményezheti.

2023. június 3. 14:05

A digitalizáció a magyar gazdaság kitörési pontja

A digitális gazdaság már ma is a teljes GDP legalább 25 százalékát adja, a fejlett technológiák – úgy mint az 5G, a mesterséges intelligencia, vagy a Big Data – használata pedig a gazdaságok legfontosabb kitörési pontjává vált. 

2023. június 3. 11:36

Együtt alkot különleges digitális világot az Emirates és az AWS

Az Emirates légitársaság az Amazon Web Services-zel (AWS) együtt indul el egy jövőbemutató, magával ragadó digitális utazásra, hogy az iparágban elsők között teljesen átalakítsa a munkavállalói élményt. 

2023. június 3. 09:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39