Globális felhő-stratégiával jelentkezett a Fujitsu

forrás Prim Online, 2010. május 3. 15:05

A stratégia alapja a felhő-szolgáltatások négy fogyasztási módjára (infrastruktúra, alkalmazások, tevékenység és tartalom) nézve kidolgozott Fujitsu-koncepció. Az ügyfelek bármelyik fogyasztási területen külön-külön vagy akár együtt is igénybe vehetik a Fujitsu szolgáltatásait.

Az infrastruktúra területén a Fujitsu már eddig is kínált regionális platformokat, és ezeket egészíti ki most szabványos felhő-platformja globális bevezetésével. A platform szolgáltatásainak nyújtása kísérleti jelleggel 2010 májusában indul Japánban (a kereskedelmi bevezetés 2010 októberében várható). Ezt követi majd Ausztrália, Szingapúr, az USA, az Egyesült Királyság és az európai kontinens egészen 2011 márciusáig.

A helyi felhő-platformokat kiegészítő globális platform a világszinten szabványosított ICT-infrastruktúrát igénylő ügyfeleknek készült. Akár a helyi, akár a globális platform szolgáltatásait használják, csökkenthetik ICT-költségeiket, és rugalmasabban, reagálókészebben oszthatják ki erőforrásaikat anélkül, hogy kompromisszumokat kellene kötniük a biztonság vagy a rendelkezésre állás terén. Emellett a Fujitsu távközlési és hálózatüzemeltetési szakértelmének előnyeit is élvezhetik.

A Fujitsu sokkal inkább evolúciónak, mintsem revolúciónak tartja a számítási felhőből nyújtott szolgáltatások megjelenését. Az infrastruktúra és az alkalmazások területén nyújtott felhő-szolgáltatások kibővítik a cég hagyományos szolgáltatáskínálatát. A tevékenység és a tartalom terén azonban a számítási felhő gyökeresen átformálja az ICT-ágazat értékteremtési szokásait és új üzleti modellekkel, újszerű szolgáltatások kialakulásához vezet.

Több évtizedes szolgáltatási tapasztalatai révén a Fujitsu értékes támogatást tud nyújtani a közép- és nagyvállalatoknak a kiterjedt és komplex ICT-környezetek migrálásához a számítási felhő modell bármely alkalmazási területén – a működés minimális zavarása és maximális biztonság mellett. A felhőben részt vevő többi szállítóval kialakított, új szakmai szövetségek arról is gondoskodnak, hogy az ügyfeleknek ne kelljen egyetlen szállítóspecifikus rendszer mellett elköteleződniük.

Az európai kontinensen, a Közel-Keleten, Afrikában és Indiában (CEMEA&I) a Fujitsu már 2009 novemberében elindította paradigmaváltást hozó IaaS szolgáltatásait, amelyek változó költséggé alakítják a korábbi fix költségeket. A vállalatok részben vagy egészben egyszerű és biztonságos „plug-in” csatlakozással válthatják ki a telephelyükön működő hardvereket – és a továbbiakban a Fujitsu kimondottan e célra épült, biztonságos adatközpontjaiban működő fizikai szerverek szolgáltatásait vehetik igénybe. A Fujitsu összehangolja a szolgáltatásokat, így az ügyfelek saját dinamikus infrastruktúrájukkal is kombinálhatják az IaaS-modellt.

Kulcsszavak: Fujitsu hálózat IT-szolg

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Magyar cég a leginnovatívabbak között Európában

Akár negyedére rövidíti az ipari gépészeti központok, légtechnikai rendszerek és más összetett épületgépészeti megoldások kivitelezési idejét és gyakorlatilag nullára csökkenti az anyagveszteséget egy nemzetközi díjjal elismert magyar technológia. Az Európa tíz leginnovatívabb építőipari cége közé beválasztott GLT Delta az épületszkennelés, a négydimenziós tervezés és az előregyártás kombinálásával vált pécsi családi vállalkozásból európai referenciákkal rendelkező céggé.

2023. június 2. 21:31

A mesterséges intelligencia demokratizálja a marketinget

Egy újabb marketing demokratizálódási hullám elején vagyunk. A mesterséges intelligencia (AI) hasonló forradalmi változást idéz elő a marketingben, mint korábban az internet. Hatására olyan mértékben egyszerűsödnek le egyes feladatok, hogy azzal kisvállalkozók tömegei számára válik elérhetővé a marketing – állítja Wolf Gábor kisvállalati marketing szakértő, a Marketing Commando vezető tanácsadója.

2023. június 2. 17:00

Az Unió jóváhagyta a új e-aláíró platformot

Magyarországról is biztosított lesz a teljes mértékben digitális Uniós közigazgatási ügyintézés, az elektronikus azonosítás és a digitális aláírás az Evrotrust eID egységes azonosítási rendszerének köszönhetően, amely már átment az Uniós tagállamok értékelésén. A rendszer újdonsága, hogy immár nem csak magánszemélyek, hanem vállalatok is használhatják hivatalos és közigazgatási ügyeik intézésére az egész Unióban. Az Európai Bizottság az eIDAS szabályozás alapján ellenőrizte a platform Uniós használatát, ezzel hamarosan minden tagállam számára elérhető lesz.

2023. június 2. 15:29

Digitalizációs részleg alakult hazánk piacvezető könyvelő vállalatánál

Külön digitalizációs szervezeti egységet hoztak létre a Process Solutionsnél (PS), hazánk egyik vezető számviteli, adózási és bérszámfejtési szolgáltatásokat nyújtó vállalatánál.

2023. június 2. 12:45

Felgyorsítja stratégiai átalakulását a Maersk

Jelentős előrelépést ért el digitális átalakulásában a dán Maersk. A világ legnagyobb tengeri szállítmányozó vállalata az SAP Business Technology Platform segítségével gyorsítja fel stratégiai fejlődését, automatizálja üzleti folyamatait, növeli hatékonyságát, teszi egyszerűbbé a technológia használatát, és növeli a felhasználói élményt.

2023. június 2. 11:20

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39