Egymillió iPad fogyott szűk egy hónap alatt

Milkovits Gábor, 2010. május 4. 08:50

Az Apple bejelentette, hogy a vártnál hamarabb elérte az egymilliós eladási példányszámot iPad mini tablet számítógépével, nem egészen egy hónappal a piaci premiert követően.

Az Apple április 3-án dobta piacra az iPad-et Amerikában, és az első hétvégén azonnal 300 ezer, az első héten pedig félmillió darab kelt el a készülékből. A milliós határ átlépéséhez pedig mindössze 28 napra volt szükség, amivel jelentősen sikerült felülmúlni a megelőző sikertermék, az iPhone kezdeti forgalmát, az okostelefonnak ugyanis 74 nap kellett ahhoz, hogy egymilliót vásároljanak belőle. Az iPad iránti óriási kereslet fenntartásában szerepe volt annak is, hogy a 3G szélessávú mobilkapcsolattal ellátott verziót csak április végén hozta forgalomba az Apple. Ekkora igényre valószínűleg még maga a gyártó sem számított, nemrég ugyanis készlethiány miatt kénytelen volt egy hónappal későbbre, május végére halasztani az egyelőre csak az Egyesült Államokban kapható mini táblagép nemzetközi premierjét. Így a készülék az új menetrend szerint valamikor május végétől lesz kapható 9 újabb, főként nyugat-európai országban, míg a nemzetközi előrendelések május 10-én kezdődnek.

Elemzők szerint a nemzetközi csúszás még jól is jöhet az Apple-nek, így ugyanis sikerülhet fenntartani a termék iránti érdeklődést az év második felében is. A Wall Street-i várakozások szerint a cég 5 millió iPad-et fog értékesíteni az idén. A készülékre szabott 5000-féle szoftveralkalmazásból eddig 12 millió kópiát töltöttek le a felhasználók.
 

Kulcsszavak: Apple iPad Tablet PC

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39

Új keresőt fejleszt a Google

2023. április 24. 20:01