Csúcsszkenner a Canontól: CanoScan 9000F

Kiss Ádám Zoltán, 2010. május 4. 13:09

A Canon bejelentette prémiumkategóriás film-, fotó- és dokumentumolvasó szkennerét, mely nem csak gyors, de 9600 x 9600 dpi és 48 bites színmélység biztosítására képes.

A Canon új zászlóshajója gyors dokumentum-, fotó-, film- és diaolvasást biztosít bemelegedési idő nélkül, nem jelent gondot számára a beolvasás szerkesztőszoftverbe, a gyors irányításról az 7 EZ gomb a képjavításról pedig a FARE funkció gondoskodik, az Auto Photo Fix II és az Auto Document Fix funkció pedig a végső kép és dokumentum minőségen javít.

Kivételes részletgazdagság
A CanoScan 9000F készülék 9600 x 9600 dpi felbontással működő CCD érzékelője kivételesen részletes képeket, ezáltal kitűnő reprodukciós minőséget biztosít. A fájlok ideálisan felhasználhatók nagyítás és nagy felbontású nyomtatás céljára, a 48 bites színmélység pedig biztosítja a pontos színvisszaadást.

Időtakarékos beolvasás
A 35 mm-es negatív filmek gyors beolvasása kb. 18 mp/kép sebességgel (1200 dpi), vagy A4-es színes fényképek és dokumentumok beolvasása kb. 7 mp/kép sebességgel (300 dpi) történik. Az azonnali bemelegedésnek köszönhetően a gép várakozási idő nélkül megkezdi a beolvasást és ezzel egyben energiát takarít meg.

Sokoldalú filmkezelés
A beépített filmadapter több filmolvasási feladatot képes ellátni, 12x35 mm-es filmszalagokat és 4-szeres keretezett diákat (pozitív vagy negatív) olvas be egyetlen műveletben, és 120-as filmformátumot is támogatja (legfeljebb 6x22 cm).

Automatikus képjavítás

A megkarcolt, sérült, poros vagy kopott film egyszerű helyreállítása, manuális retusálási igény nélkül is lehetséges, a Canon FARE 3 technológia automatikusan helyreállítja a megkarcolt, sérült vagy homályos filmeket - így megtakarítja a felhasználónak a manuális retusálással töltött időt. A QARE 3 technológia automatikusan helyreállítja a sérült fotónyomatokat.

Egyszerű használat
A 7 EZ gomb segítségével azonnal hozzáférhetünk az összetett funkciókhoz is, az automatikus beolvasás, másolás, e-mail és többoldalas PDF-létrehozó műveletekhez. Az automatikus beolvasás gomb felismeri a fotó-, dokumentum- és filmtípusokat, és a megfelelő beállításokat alkalmazza a beolvasásnál és a mentésnél. Az Auto Photo Fix II és az Auto Document Fix szoftver optimális eredményt biztosít a végső képek és dokumentumok minőségét tekintve. A beépített AC adapter jóvoltából kompaktabb a készülék, vagyis kevesebb helyet foglal a munkahelyen.

Intelligens tartozék szoftverek
Hatékony SilverFast SE, Adobe Photoshop Elements és ArcSoft PhotoStudio tartozék szoftver jár a készülékhez, a beolvasott fájlok egyszerűen kezelhetők a Canon MP Navigator EX szoftverével. A Stitch Assist illesztő-segéd két A4-es beolvasásból A3-as végeredményt produkál, de lehetséges dokumentumaink kereshető, illetve jelszóval védett PDF állománnyá alakítása is.
 

Kulcsszavak: Canon szkenner fotó

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Témanapot tart a Neumann Társaság az úttörő magyar számítógépépítőről

2022. május 16. 11:18

Példátlan szövetségre lépett két globális vállalat

2022. május 10. 15:35

A legnagyobb forgalmú online kereskedők rangsora

2022. május 5. 11:20

Nívó-díjat kapott a Magyar Telekom

2022. április 29. 20:24