Meghekkelték az amerikai pénzügyminisztérium oldalait

Genda Csongor Zoltán, 2010. május 4. 17:14

Ismeretlen internetes bűnözőknek sikerült átvenni az uralmat három, az amerikai pénzügyminisztérium által üzemeltetett honlap fölött, melyeket vírusos webhelyekre irányítottak.

A The Register beszámolója szerint a hackerek egy SQL-hibán keresztül kártékony szkripteket telepítettek a "bep.treas.gov", "moneyfactory.gov" és "bep.gov" internetcímen elérhető site-okra, s az oda érkező látogatókat továbbküldték saját fertőzött weboldalaikra. A rendszergazdák vasárnap éjjel lettek figyelmesek a rendellenességre, és csupán félnapi munka után sikerült ismét visszaszerezniük a site-ok fölötti teljes ellenőrzést. Ez idő alatt akik lehívták az említett honlapokat, azokat automatikusan átirányította a beépített kód egy kártevőkkel teli honlapra. A hackerek a látogatói IP-címek szűrésével próbálták maszkolni a pénzügyminisztériumi site-ok feltörését, mely módszer nagyon hasonlít a két héttel ezelőtti GoDaddy és Network Solution szolgáltatók szerverein tárolt honlapok elleni támadásnál alkalmazott technikára. A szakemberek szerint a mostani támadás mögött is ugyanazok a személyek lehetnek.

 

Kulcsszavak: hacker security

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

5 tipp a digitális útonállók elkerülésére

A legtöbb vállalatnál napjaink slágertémájának számít a digitális átalakulás, mivel a modern megoldások segítségével a szervezetek jobb termékeket és szolgáltatásokat kínálhatnak ügyfeleiknek. Ez azonban biztonsági kockázatokat is felvet, hiszen a digitális térben a támadási felület is nagyobb a kiberbűnözők számára. A Micro Focus szakértői bemutatják azt az öt lépést, amelyek segítségével a szervezetek jelentősen csökkenthetik a digitális átállással járó veszélyek számát.  

2019. szeptember 15. 08:14

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mától rendelhetők az Apple legújabb termékei

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2019. szeptember 9. 23:51

Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

2019. szeptember 3. 13:26

30 év a hazai KKV vállalkozások fejlesztéséért

2019. szeptember 1. 13:27
online sportfogadás