Meghekkelték az amerikai pénzügyminisztérium oldalait

Genda Csongor Zoltán, 2010. május 4. 17:14

Ismeretlen internetes bűnözőknek sikerült átvenni az uralmat három, az amerikai pénzügyminisztérium által üzemeltetett honlap fölött, melyeket vírusos webhelyekre irányítottak.

A The Register beszámolója szerint a hackerek egy SQL-hibán keresztül kártékony szkripteket telepítettek a "bep.treas.gov", "moneyfactory.gov" és "bep.gov" internetcímen elérhető site-okra, s az oda érkező látogatókat továbbküldték saját fertőzött weboldalaikra. A rendszergazdák vasárnap éjjel lettek figyelmesek a rendellenességre, és csupán félnapi munka után sikerült ismét visszaszerezniük a site-ok fölötti teljes ellenőrzést. Ez idő alatt akik lehívták az említett honlapokat, azokat automatikusan átirányította a beépített kód egy kártevőkkel teli honlapra. A hackerek a látogatói IP-címek szűrésével próbálták maszkolni a pénzügyminisztériumi site-ok feltörését, mely módszer nagyon hasonlít a két héttel ezelőtti GoDaddy és Network Solution szolgáltatók szerverein tárolt honlapok elleni támadásnál alkalmazott technikára. A szakemberek szerint a mostani támadás mögött is ugyanazok a személyek lehetnek.

 

Kulcsszavak: hacker security

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

4 tipp a jobb védekezéshez, ami nem gátolja a hatékony (táv)munkát

Fenekestől felfordult az életünk. A világjárvány miatt a legtöbb vállalat működése megváltozott, és aki csak teheti, otthonról dolgozik. Ez azonban feladja a leckét a cégek IT-biztonsági részlegeinek, hiszen teljesen új feltételek mellett kell gondoskodniuk a biztonságról. A Micro Focus szakértői szerint fontos, hogy a szakemberek olyan megoldásokat használjanak a kockázatok és a felhasználói tevékenységek monitorozásához, illetve a hozzáférések és a fájlok biztonságának növeléséhez, amelyek egyúttal a munkavégzés hatékonyságának fenntartását is biztosítják. 

2020. május 27. 12:11

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15

Gigafelvásárlás az oktatási piacon

2020. április 21. 10:32

Az ABB ingyenessé tette a digitális szolgáltatásokat

2020. április 20. 09:20
online sportfogadás