Egységes digitális tananyag informatikus hallgatóknak

MTI Sajtóadatbank, 2010. május 5. 08:22

Informatikus hallgatóknak hoz létre digitális tananyagot és tudásbázist konzorciumba tömörülve a Debreceni Egyetem (DE), a Miskolci Egyetem (ME), a Nyíregyházi Főiskola (NYF) és az egri Esterházy Károly Főiskola; a projektre uniós pályázaton nyert pénzből összesen 95 millió forintot fordítanak.

Az egyetemek folyamatosan fejlődő infrastruktúráját töltjük meg tartalommal, úgy, hogy a hallgatóknak átfogó és korszerű tudásbázist építünk ki - mondta Mihálydeák Tamás, a DE Tudományegyetemi Karok centrumának elnökhelyettese a program keddi debreceni sajtótájékoztatóján.

 Véleménye szerint ma az informatika az egyik leggyorsabban fejlődő ágazatként megköveteli, hogy az egyetemek is lépést tudjanak tartani az újdonságokkal és, hogy felkészült szakembereket tudjanak a munkaerőpiacra küldeni. Az informatika mellett a természettudományos képzésről kikerülő hallgatókra is óriási társadalmi igény mutatkozik, a digitalizált tudásbázist így ez irányban más területekre is kiterjesztik - tette hozzá.

 Terdik György, a DE Informatikai Karának dékánhelyettese az MTI-nek elmondta: 18 hónap alatt részben teljesen új digitális jegyzeteket és tankönyveket hoznak létre, részben régebbi tankönyveket frissítenek és digitalizálnak, illetve magyarra fordítanak idegen nyelvű szakkönyveket is.

 A programot projektmenedzserként felügyelő dékánhelyettes rámutatott: a DE Informatikai Karán a felsőfokú szakképzéstől a doktori képzésig minden szinten folytathatják tanulmányaikat a hallgatók. A projektben ezért minden alapszakra készítenek tanagyagot, amelyek közül több angolul is elérhető lesz a külföldi hallgatók miatt. A karon - mint mondta - 2500 diák számára 1600 kurzust hirdetnek meg szemeszterenként.

 A projekt lehetőséget teremt a különböző egyetemek és főiskolák közötti egyszerűbb hallgatói átjárásra is, hiszen a főiskolai alapszakokról egy másik egyetem mesterszakára érkező hallgató így részben ugyanazokkal az ismeretekkel rendelkezik, mint az adott egyetem alapszakon végzett diákjai - hangoztatták az együttműködés előnyeit a ME és az Esterházy Károly Főiskola képviselői.
 

Oktatás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Biztonságos munkavégzés a home office idején

Az adatvédelmi piacon október vége óta érhető el  a hazai fejlesztésű Mydata Protect szoftvercsalád, ami védelmet és teljesítményoptimalizálást biztosít a home office-ban dolgozók nemcsak céges, de privát számítógépein is. A szoftver mindhárom tagja a járványhelyzet okozta otthoni munkavégzés során felmerülő informatikai problémákra kínál megoldást a vállalati szegmensben. A Mydata Protect Security Kft. a digitális oktatásra kényszerülő pedagógusok számára díjmentesen biztosítja a terméket.

2020. november 24. 09:46

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hazánkban elsőként továbbított röntgenfelvételt egy diák 5G-n keresztül

2020. november 24. 12:01

A virtuális térben is nagyszabású startup találkozót szervezett a Hiventures

2020. november 21. 10:18

Robbanhat itthon év végén az e-kereskedelmi forgalom

2020. november 12. 15:52

EasyBID – a hirdetési bevételek növelése automatikusan

2020. november 2. 10:45
online sportfogadás