Eladó a Hírszerző, az összes dolgozónak felmondtak

MTI Sajtóadatbank, 2010. május 5. 07:59

Eladó a Hírszerző nevű hírportál - erősítette meg a Kreatív online-on megjelent információt kedden az MTI-nek Gavra Gábor, az internetes lap főszerkesztője. Szabados Krisztián, a Hírszerzőt birtokló Capital Group tulajdonosa szerint elképzelhető, hogy a politikai-közéleti lap gazdasági-elemző portállá alakul át.

A portál iránt féltucatnyi befektető érdeklődik, a tárgyalások jelenleg is folynak, az eddigi kiadó, a Hírszerző 2005 Kft. minden munkatársának felmondott - erősítette meg Gavra Gábor a Kreatív online hétfői információit az MTI-nek. Hozzáfűzte: a kft. Május végéig adja ki a Hírszerzőt. A tárgyalásokat most arról folytatják, hogy utána ki és milyen formában vigye tovább a portált.

 Szabados Krisztián, a Hírszerzőt is tulajdonló Political Capital tanácsadó cég vezérigazgatója, a Capital Group tulajdonosa az eladás tervéről az MTI-nek annyit mondott: tavaly október óta tárgyalt a Ringier lapkiadó vállalattal, ám a Ringier és az Axel Springer összeolvadási folyamata miatt ezek a tárgyalások félbeszakadtak. Eddig két komoly ajánlatot kapott, és továbbiakat vár. Az ajánlattevőkről nem közölt részleteket.

 Ha az ajánlatok egyikéből sem születik üzlet, akkor az online lap a profilváltás mellett dönt, mégpedig gazdaságpolitikai-elemző irányba indul el, mivel a cég fontosnak tartja gazdasági hírek szolgáltatását. Ebben az esetben a szerkesztőség profilja átalakul, és gazdasági újságírókat vesznek fel - mondta a vezérigazgató.

 A Capital Group cégcsoporthoz tartozó Political Capital Kft.-nek a Kreatív szerint Dél-Európában és a Perzsa-öböl térségében van egyre több ügyfele, Szabados Krisztián állítása szerint a cég az angol médiaportfólióra kíván összpontosítani.

 A vezérigazgató a Facebook közösségi portálon köszönetet mondott mindenkinek, aki aggódik a Hírszerző jövőjéért. Itt is megerősítette, hogy jelenleg is tárgyal a potenciális befektetőkkel, és együttműködik a szerkesztőséggel. Mint az MTI-nek elmondta, a dolgozók elbocsátása technikai lépés, ez azért történt, hogy az új cég azonnal át tudja venni őket.

 Az Index információi szerint a Hírszerző iránt érdeklődők között van az Infocenter.hu is. Az MTI erre vonatkozó kérdésére Szabados Krisztián azt felelte: a tárgyalások lezárultáig egyik ajánlattévő kilétéről sem nyilatkoznak.
 

Kulcsszavak: média újság

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05