Peking megszüntetné a névtelen internetes hozzászólásokat

MTI Sajtóadatbank, 2010. május 6. 09:12

A névtelen online hozzászólások lehetőségének megszüntetésére készülnek Kínában az interneten terjedő "káros információk" kiszűrése érdekében - ez derül ki a Zsenmin Zsipao (Renmin Ribao) című pártlap egyik írásából, amelynek részleteit a China Daily szerdai száma is átvette.

Az internet kiterjedtebb szabályozását sürgető Vang Csen (Wang Chen), az államtanács információs irodájának miniszteri rangú igazgatója azt mondta, meg kell szigorítani a világhálón terjedő "káros információk" kiszűrését, hogy megakadályozzák a határon túli ellenséges erők beszivárgását az országba.

Vang - most először - a nyilvánosság előtt megerősítette, hogy a legnagyobb internetes híroldalak és üzleti portálok már eleget tettek a kívánalomnak, és megszüntették a név nélküli kommentek, hozzászólások lehetőségét, de a szabályt a többi népszerű fórumra is
kiterjesztik.

Kínában tavaly több mint 5500 olyan embert vettek őrizetbe, akiket online pornó, szerencsejáték, csalás bűncselekményének elkövetésével gyanúsítanak - tájékoztatott Vang, és hangsúlyozta, hogy fokozni akarják az online bűnözés elleni fellépést.

A Zsenmin Zsipao az internetszabályozást felügyelő kormányszerv vezetőjének egy múlt heti beszédét közölte most teljes terjedelmében. Vang e beszédéből már korábban is idézték azt a részt, ahol az "internetes kommunikáció" adminisztratív szabályozása mellett állt ki, s a felhasználók jogainak és kötelességeinek részletes kidolgozását szorgalmazta.

Kínában a lakosság közel 29 százaléka internethasználó, s a több mint 400 millió emberből 233 milliónak mobiltelefonos hozzáférése is van. Vang ezért külön is szót emelt a regisztráció, a nevesített mobiltelefon-használat mellett.

Az információs tárca adatai szerint az országban 2009 végén 3,23 millió hazai weblapot működtettek, számuk éves szinten 12,3 százalékkal nőtt.

Kulcsszavak: Kína

Infotársadalom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hangprojektor, mélynyomó és szatellit hangszóró a 2022-es Fidelio kínálatban

A Philips Sound három új modellt mutat be, melyek a 2022. második félévétől elérhető Fidelio fókuszú AV platform első termékei. Az új prémium hangsugárzó, mélynyomó és szatellit hangszóró kivitelében egyesíti a Fidelio teljesítményét, a prémium anygahasználatot, és a koherens családi dizájnt. Mindezt együtt kínálja a muti-room, többcsatornás, kiváló minőségű audio streaminghez. 

2022. január 27. 20:03

Leginkább mobilról olvasunk híreket

A 15 és 40 év közöttiek közel száz százaléka netezik, azonban a 75 év felettiek közül kevesen – derül ki egy új dokumentumból, amit a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa fogadott el e heti ülésén. A grémium több vidéki rádiós pályázatnál is eredményt hirdetett. 

2022. január 27. 18:11

A digitalizáció segítségével válnak akadálymentessé az írott szövegek

Látássérülteken segít egy szövegeket hangfájlokká konvertáló, magyar fejlesztésű program. A Dramatizált Elektronikus könyvszerkesztő és Hangoskönyv konvertáló (DEX) szoftver az Informatika a Látássérültekért Alapítvány legújabb innovációja.  Az előző verzióhoz képest a mostani fejlesztés képes a könyveket és egyéb papíralapú dokumentumokat, illetve szöveget tartalmazó képfájlokat és PDF állományok tartalmait felolvasható elektronikus fájl formátumba alakítani. A szoftver legfrissebb, 3.0-ás verziójának fejlesztéséhez a szervezet a 2020-as Vodafone Digitális Díj keretében nyert támogatást a Digitális Esélyegyenlőség kategória első helyezettjeként. A szoftver az INFOALAP weboldaláról ingyenesen tölthető le. 

2022. január 27. 16:37

Innováció az építőipari beruházások tervezésében

A Paulinyi & Partners Digital Solutions Kft. egyedi projektjével a tervezés teljes időtartamában képes segíteni a tervezők és a beruházó munkáját. A beruházás előkészítés és tervezéssegítő szolgáltatás fő célja a hatékonyságnövelés és a projektdöntések támogatása.

2022. január 27. 14:58

A Check Point Software 2022-es biztonsági jelentése

Check Point Software Technologies Ltd., a világszerte vezető szerepet betöltő cyber-biztonsági megoldásokat szállító vállalat kutatórészlege, a Check Point Research (CPR) kiadta 2022-es biztonsági jelentését, mely bemutatja az általuk 2021 során tapasztalt legfontosabb támadási vektorokat és technikákat, kezdve az év eleji SolarWinds támadással, mely a kifinomultság és terjedés egy egészen új szintjét jelentette, egészen a decemberi Apache Log4j sérülékenységet kihasználó támadásokig

2022. január 27. 13:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új elnökséget választott az IAB Hungary

2022. január 21. 16:55

Ez a három újdonság határozza meg az online marketinget 2022-ben

2022. január 18. 15:29

Jön Magyarország legnagyobb e-kereskedelmi konferenciája

2022. január 12. 15:07

Már lehet regisztrálni az NMHH mobilkészülék-csere programjára

2022. január 7. 13:58