3 terás Seagate HDD még 2010-ben

Genda Csongor Zoltán, 2010. május 6. 18:09

A Seagate mérnökei már dolgoznak egy olyan szervermerevlemezen, melynek befogadóképessége eléri a 3 TByte-ot. Előreláthatólag még az idei esztendőben bemutatkozik a nagy kapacitású termék.

A fejlesztésről beszámoló The Register szerint a gyártó tervei még titkosak, ám nevüket elhallgató vállalat közeli források már kiszivárogtatták a HDD-szörnyeteg létezését, amely az ES-sorozat legújabb tagjaként fog bemutatkozni. Az új jövevény 6 Gbit-es SAS-interfésszel érkezik, s 7200-as fordulatszámon dolgozik. A jelenleg elérhető választékban csupán 2 terás HDD-k szerepelnek, a most készülő termék azonban 50%-kal nagyobb tárhelyet biztosít a felhasználóknak. Állítólag egy egy TByte-os 2.5"-es modell megjelenésére is számíthatunk, melynek debütálása nyáron esedékes. A Toshiba és Western Digital HDD-ihez képest azonban a Seagete termék adatsűrűsége magasabb lesz.

A The Register beszámolójából az derül ki, hogy a 3 terás szervermerevlemezt is még idén piacra dobja a gyártó.

Kulcsszavak: Seagate winchester

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

IT biztonsági tippek az ünnepi utazós időszakra

Az ünnepek közeledtével a szokásosnál is nagyobb figyelmet kell fordítanunk adataink védelmére és otthonunk, családunk digitális biztonságára. Utazás alatt különösen óvatosnak kell lennünk. Hogy nagyobb sikerrel vehessük fel a harcot a kiberbűnözőkkel, ajánlatos megfogadni az alábbi „mit ne tegyünk / mit tegyünk” tanácsokat.

2019. december 9. 13:55

Az MMD bemutatja a Philips 276C8 monitort

Az MMD, a Philips monitors márka licencpartnere bejelenti az USB-C csatlakozóval rendelkező Philips Moda 276C8 LCD monitor piaci bevezetését. Ez a 27 hüvelykes Quad HD monitor minden olyan funkcióval rendelkezik, amelyre egy mai felhasználónak szüksége van ahhoz, hogy a számítógép előtt töltött minden percét élvezhesse. A stílusos káva nélküli esztétikától kezdve az USB-C csatlakoztathatóságon át a kiváló képminőségig, a Philips 276C8 a teljesítmény és a dizájn ideális elegyét kínálja.

2019. december 6. 13:24

Helyi 5G-hálózatokat hoz létre a Bosch

A Bosch úgy véli, hogy a helyi 5G-hálózatok jelentik az előremutató utat. A vállalat 5G üzemeltetési engedélyekért folyamodott Németország egyes területein.

2019. december 5. 13:59

5 fontos tanács a zsarolóvírusokkal szemben

A zsarolóvírusok évek óta töretlen népszerűségnek örvendenek – legalábbis a kiberbűnözők körében. Ez azt mutatja, hogy a vállalatoknak még mindig nem sikerült átfogó és hatékony védelmet kiépíteni a ransomware támadásokkal szemben. A Micro Focus szakértői szerint többszintű védelmet érdemes kialakítani, amely kiterjed a biztonsági mentésekre, a rendszerek naprakészen tartására és ellenőrzésére, az adatok titkosítására, valamint a felhasználók oktatására is. 

2019. december 1. 09:28

Kriptovaluta-bányász modult telepít a Stantinko botnet az áldozatok gépére

Az ESET kutatói nemrégiben fedezték fel, hogy a félmillió számítógépet megfertőző Stantinko botnet mögötti kiberbűnözők Monero kriptovaluta-bányászó modult telepítenek az általuk ellenőrzött gépekre.

2019. november 29. 15:02

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Kihirdették a 2019-es Az Év Honlapja pályázat díjazottait!

2019. december 3. 18:18

Megtartották Magyarország eddigi legnagyobb informatikai versenyét

2019. november 26. 11:05

Önvezető autós parkolás először Magyarországon!

2019. november 18. 14:23

Százmillió eurót fektet be az európai mesterséges intelligencia programba a Huawei

2019. november 8. 10:07
online sportfogadás