Szervercsipeken dolgozik az ARM

Milkovits Gábor, 2010. május 7. 10:18

Az okostelefonos csipjeiről ismert ARM brit processzorfejlesztő olyan CPU-kkal kísérletezik, amelyek ezúttal a szerverek világában próbálják kiaknázni a cég energiatakarékos architektúrájában rejlő lehetőségeket.

Ian Drew, az ARM marketingigazgatója egyelőre annyit árult el újságíróknak, hogy nagyjából három-négy párhuzamos kísérletet folytatnak az általuk tervezett processzorok tesztelésére szerverkörnyezetben. Ezek között van a társaság egyik portáljának otthont adó szerver is, amelyben Drew elmondása szerint egy viszonylag kevés a Marvell által legyártott csipből álló processzor-egység működik. Hogy hogyan, az valamelyest tesztelhető a http://linux.onarm.com/index.php/Main_Page internet-címen.

Drew azt is elmondta, a kísérletek ellenére egyáltalán nem biztos, hogy a társaság belevág a piacra szánt szerverlapkák fejlesztésébe. Ehhez ugyanis a további teszteléseken kívül a csip-architektúrával együttműködő LAMP (Linux Apache MySql Perl/PHP/Python) szoftverkörnyezet további finomítására van szükség, emellett pedig igen összetett tervezési feladatokkal is meg kell birkózniuk, mivel a megbízhatóság a szerverek esetében hatványozottan fontosabb, mint például a hordozható készülékekben működő csipeknél. Drew szerint a fentiek miatt még biztosan éveket kell várni az első ARM szerverprocesszorok megjelenéséig.
 

Kulcsszavak: ARM processzor szerver

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Jobb teljesítmény és több funkció a céges adatok biztonságban tartásához

A tajvani Zyxel bemutatta új, a kisvállalkozásokra szabott és távoli munkavégzés kihívásaira is választ adó tűzfal eszköztárát. Az USG FLEX sorozattal a járványhelyzet csillapodása után is biztosított a mobilis munkavégzés, és a folyamatos biztonságos kapcsolódás.

2020. június 5. 17:25

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15

Gigafelvásárlás az oktatási piacon

2020. április 21. 10:32

Az ABB ingyenessé tette a digitális szolgáltatásokat

2020. április 20. 09:20
online sportfogadás