25 másodperc alatt rakja ki a Rubik-kockát egy Android szoftveres Lego robot

Milkovits Gábor, 2010. május 7. 10:44

Egy Google Android szoftverrel működő, Lego elemekből épített robotnak mindössze 25 másodpercbe telik kirakni a Rubik-kockát, megszégyenítve ezzel az emberek többségét.

A készülék szíve egy ARM processzorral működő Motorola Droid okostelefon, amely kamerája segítségével előbb képeket készít a kocka minden egyes oldaláról, majd Bluetooth-on továbbítja az utasításokat a Lego masinának, amely ezek után 25 másodperc alatt rakja ki a teljes kockát. Az emberi rekord ugyan 10 másodperc környékén van, azonban a legtöbb halandót így is szégyenben hagyja a masina. Különösen azt a csendes többséget, amely ha annak idején nem akart szégyenben maradni osztálytársai előtt, vagy a matricákat szedte le a kockáról és ragasztotta át egyenként, vagy pedig végső kétségbeesésében elemeire bontotta szét és rakta össze újra a játékot.

A robot egyébként egyfajta ARM reklámként jelent meg az internetes hírekben, mivel a Motorola Droid okostelefonban az általuk tervezett CPU működik, de azért az ötlet az Android népszerűsítésére sem utolsó. Az emberek mentségére legyen mondva, hogy a Rubik-kocka kirakásához nem intuícióra, hanem inkább pontos és gyors memóriára van szükség, ebben pedig a számítógépek évtizedek óta jobbak nálunk. A robotról készített videó a http://www.youtube.com/watch?v=0v8pJSGi4CA&feature címen nézhető meg.
 

Kulcsszavak: robot játék

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09