25 másodperc alatt rakja ki a Rubik-kockát egy Android szoftveres Lego robot

Milkovits Gábor, 2010. május 7. 10:44

Egy Google Android szoftverrel működő, Lego elemekből épített robotnak mindössze 25 másodpercbe telik kirakni a Rubik-kockát, megszégyenítve ezzel az emberek többségét.

A készülék szíve egy ARM processzorral működő Motorola Droid okostelefon, amely kamerája segítségével előbb képeket készít a kocka minden egyes oldaláról, majd Bluetooth-on továbbítja az utasításokat a Lego masinának, amely ezek után 25 másodperc alatt rakja ki a teljes kockát. Az emberi rekord ugyan 10 másodperc környékén van, azonban a legtöbb halandót így is szégyenben hagyja a masina. Különösen azt a csendes többséget, amely ha annak idején nem akart szégyenben maradni osztálytársai előtt, vagy a matricákat szedte le a kockáról és ragasztotta át egyenként, vagy pedig végső kétségbeesésében elemeire bontotta szét és rakta össze újra a játékot.

A robot egyébként egyfajta ARM reklámként jelent meg az internetes hírekben, mivel a Motorola Droid okostelefonban az általuk tervezett CPU működik, de azért az ötlet az Android népszerűsítésére sem utolsó. Az emberek mentségére legyen mondva, hogy a Rubik-kocka kirakásához nem intuícióra, hanem inkább pontos és gyors memóriára van szükség, ebben pedig a számítógépek évtizedek óta jobbak nálunk. A robotról készített videó a http://www.youtube.com/watch?v=0v8pJSGi4CA&feature címen nézhető meg.
 

Kulcsszavak: robot játék

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08