Kritikus rés a Safarin

Genda Csongor Zoltán, 2010. május 9. 20:53

A Secunia biztonságspecialistái felfedeztek egy veszélyes sebezhetőséget az Apple böngészőjén, amely támadási felületet jelenthet a Windows-rendszereken.

A hivatalos szakvélemény szerint a hiba a PopUp ablakok kezeléséért felelős moduljában keresendő, ami bizonyos körülmények között lehetővé teszi a kártékony kódok Microsoft operációs rendszerrel működő számítógépekre való feljuttatását. A fertőzés már akkor bekövetkezik, ha a felhasználók ellátogatnak egy manipulált weboldalra.
A Secunia munkatársainak nincs tudomása a sebezhetőségre épülő kód terjedéséről. Egyelőre még nem lehet tudni, hogy az Apple mikor adja ki a hibajavítást.
 

Kulcsszavak: Apple security Safari

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

NIS2 és DORA: a kiberbiztonsági felzárkóztatás motorjai vagy újabb felesleges terhek?

Egyre inkább foglalkoztatja a vállalatokat az Európai Unióban, hogy hogyan fogja érinteni őket a NIS2, a felülvizsgált kibervédelmi irányelv, amely a 2016-os hálózat és információbiztonsági irányelv helyébe lép (NIS), illetve a Digital Operational Resilience Act (DORA), a pénzügyi szektor védelmének erősítését célzó rendelet. A NIS2 esetében a részletek még pontosításra várnak és a tagországok csak később ültetik át a nemzeti jogba az irányelveket, de az biztos, hogy az EU-n belül tevékenykedő cégeknek komoly munkát kell fektetniük abba, hogy eleget tegyenek a jogszabályoknak. Ha észszerűen implementálják az előírásokat a helyi jogrendbe, az jelentős előrelépést hozhat a hazai vállalatok kibervédelmi fejlettségében, ám ehhez kulcsfontosságú, hogy már most elkezdjék a felkészülést. A BlueVoyant szakértői áttekintették, hogy várakozásaik szerint mit jelentenek majd a gyakorlatban a jogszabályok.

2023. május 31. 17:00

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39