Lengyel csapat nyerte a BME Nemzetközi 24 órás Programozóversenyt

forrás Prim Online, 2010. május 10. 13:33

2010. május 2-án, reggel, pontosan 9 órakor véget ért a Jubileumi X. BME Nemzetközi 24 órás Programozóverseny. A viadal győztese a lengyel rusty nevű csapat lett, melynek tagjai Jacek Dabrowski, Jakub Białogrodzki és Adrian Kosowski. Tőlük nem sokkal lemaradva a magyar Grötzsch men végzett a második helyen, így ők lettek a legjobban szereplő hazai csapat.

Vasárnap reggel 9 órakor véget ért a Jubileumi X. BME Nemzetközi 24 órás Programozóverseny döntője. Az immár tizedik alkalommal megrendezett verseny előválogatójára közel 200 csapat, mintegy 600 versenyzője jelentkezett. A döntőre a korábbi évekhez hasonlóan az első fordulón legjobban teljesítő 27 mellett a tavalyi első 3 helyezett kapott meghívást.
 
A versenyfeladatok az előző évekhez hasonlóan látványosak és változatosak voltak. Megoldásukhoz a kiváló és gyors kódolási képesség mellett most is összehangolt csapatmunkára és az informatika különböző területein való széleskörű jártasságra volt szükség. Idén a legnehezebb feladatot egy helikopter irányítása jelentette, egy virtuális világban. A  szimulációt a résztvevők és az érdeklődők két kivetítőn követhették nyomon.
 
Az eredmények kiértékelése után délután fél egykor kezdetét vette a záróünnepség. A vándorkupát a győztes rusty néven induló lengyel csapat emelhette a magasba – a verseny történetében immár másodszor. Második helyezést ért el a magyar, Grötzsch men, akik a tavalyi hatodik helyüket javították ki a csaknem győzelmet jelentő pozícióra. A trió valamennyi tagja a BME hallgatója. A harmadik helyezett a szlovákiai Warm Apple Pie csapat lett. A legjobb 6 helyezést elért csapat nyereménye – a dicsőség mellett – mintegy 10 000 eurónyi tárgynyeremény, illetve tanfolyamutalvány.
 
Az eseményt a www.challenge24thelegend.com oldalon vezetett, képekkel illusztrált blogon keresztül lehetett nyomon követni, és a záróünnepség után felkerültek az eredmények is.

A versenyt idén is a Magyar Villamosmérnök- és Informatikus-hallgatók Egyesülete rendezte a Nav N Go, az ESET, valamint a NetAcade mia főtámogatásával.

Kulcsszavak: BME verseny programozás

Infotársadalom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Még szélesebb körben elérhetők a Galaxy AI funkciók a One UI 6.1 frissítéssel

Még több Galaxy felhasználó léphet be a mobil AI új korszakába: a One UI 6.1 frissítéssel korábbi készülékeken is elérhetővé válnak a Galaxy AI funkciók március 28-tól. A Galaxy S23 széria, az S23 FE, a Z Fold5 és a Z Flip5 készülékek, valamint a Tab S9 termékcsalád tagjain is elérhetők lesznek azok a lehetőségek, melyeket az idén bemutatott Galaxy S24 széria felhasználói már kipróbálhattak.

2024. március 27. 19:13

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05