Lengyel csapat nyerte a BME Nemzetközi 24 órás Programozóversenyt

forrás Prim Online, 2010. május 10. 13:33

2010. május 2-án, reggel, pontosan 9 órakor véget ért a Jubileumi X. BME Nemzetközi 24 órás Programozóverseny. A viadal győztese a lengyel rusty nevű csapat lett, melynek tagjai Jacek Dabrowski, Jakub Białogrodzki és Adrian Kosowski. Tőlük nem sokkal lemaradva a magyar Grötzsch men végzett a második helyen, így ők lettek a legjobban szereplő hazai csapat.

Vasárnap reggel 9 órakor véget ért a Jubileumi X. BME Nemzetközi 24 órás Programozóverseny döntője. Az immár tizedik alkalommal megrendezett verseny előválogatójára közel 200 csapat, mintegy 600 versenyzője jelentkezett. A döntőre a korábbi évekhez hasonlóan az első fordulón legjobban teljesítő 27 mellett a tavalyi első 3 helyezett kapott meghívást.
 
A versenyfeladatok az előző évekhez hasonlóan látványosak és változatosak voltak. Megoldásukhoz a kiváló és gyors kódolási képesség mellett most is összehangolt csapatmunkára és az informatika különböző területein való széleskörű jártasságra volt szükség. Idén a legnehezebb feladatot egy helikopter irányítása jelentette, egy virtuális világban. A  szimulációt a résztvevők és az érdeklődők két kivetítőn követhették nyomon.
 
Az eredmények kiértékelése után délután fél egykor kezdetét vette a záróünnepség. A vándorkupát a győztes rusty néven induló lengyel csapat emelhette a magasba – a verseny történetében immár másodszor. Második helyezést ért el a magyar, Grötzsch men, akik a tavalyi hatodik helyüket javították ki a csaknem győzelmet jelentő pozícióra. A trió valamennyi tagja a BME hallgatója. A harmadik helyezett a szlovákiai Warm Apple Pie csapat lett. A legjobb 6 helyezést elért csapat nyereménye – a dicsőség mellett – mintegy 10 000 eurónyi tárgynyeremény, illetve tanfolyamutalvány.
 
Az eseményt a www.challenge24thelegend.com oldalon vezetett, képekkel illusztrált blogon keresztül lehetett nyomon követni, és a záróünnepség után felkerültek az eredmények is.

A versenyt idén is a Magyar Villamosmérnök- és Informatikus-hallgatók Egyesülete rendezte a Nav N Go, az ESET, valamint a NetAcade mia főtámogatásával.

Kulcsszavak: BME verseny programozás

Infotársadalom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Leáldozott az emeltdíjas hívásokkal való visszaéléseknek?

Se szeri se száma azoknak az eseteknek, amikor valaki furcsa számokról hívást kap, és ezeket felvéve a telefonszámlája az egekbe szökik. Az alapvető óvatosság mellett, – hogy ne fogadjunk olyan hívásokat, amik egzotikus országhívószámokról érkeznek – mostantól a törvény is véd bennünket. Az ilyen csaló hívások számlái ugyanis a jövőben a szolgáltatót terhelik – hívja fel a figyelmet a téma két szakértője, a KPMG Legal Tóásó Ügyvédi Iroda és dr. Bocsák Attila ügyvéd. 

2020. július 12. 15:10

Új területeken hódít a DIGIMobil

Újabb 32 településen tette elérhetővé mobil telekommunikációs szolgáltatásait a DIGI, így összesen már 579 városban és községben tesztelhetik a DIGIMobil szolgáltatást a cég ügyfelei.

2020. július 12. 12:07

Digitális képességekkel a munkanélküliség ellen

A digitális képességek fejlesztése lehet a leghatékonyabb módja, hogy olyan embereket segítsünk vissza a munka világába, akik a közelmúltban valamilyen okból kiszorultak a munkaerőpiacról. A hátrányos helyzetű álláskeresőket karolja fel a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Incorpora projektje, amelyhez a Microsoft Magyarország is csatlakozott – digitális kompetenciafejlesztő tréninggel.

2020. július 12. 10:03

Kezd újraindulni az élet a járműiparban

Komoly következményekkel járt a koronavírus miatti leállás, amelyhez hasonlót még a 2008-as gazdasági világválság idején sem tapasztalt a járműipar. A COVID-19 nem várt kihívások elé állította az autógyárak beszállítóit is; fennmaradásuk érdekében gyorsan alkalmazkodniuk kellett az új helyzethez. Már megkezdődött a fellendülés, igaz a cégek teljes kapacitásának visszaállásáig még hosszú hónapokat kell várni.

2020. július 11. 14:55

A virtuális tárgyalóban is fontos a személyesség

Sokan fognak visszatérni a munkahelyükre a járvány után, de még többen lesznek azok, akik továbbra is a távolból, vagy részben távolról fognak dolgozni – ez derül ki a Microsoft friss, már a járvány után készített, globális felméréséből. Az elmúlt hónapok tapasztalatai azt bizonyították: minél személyesebb és életszerűbb a találkozás a virtuális térben, annál hatékonyabb az értekezlet. A Teams sci-fi-be illő fejlesztésekkel siet az új ügyféligények elébe.

2020. július 11. 11:58

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újdonságok a szegedi informatikatörténeti kiállításon

2020. július 3. 18:53

Új funkcióval bővült a WIWE

2020. június 15. 16:23

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15
online sportfogadás