Lengyel csapat nyerte a BME Nemzetközi 24 órás Programozóversenyt

forrás Prim Online, 2010. május 10. 13:33

2010. május 2-án, reggel, pontosan 9 órakor véget ért a Jubileumi X. BME Nemzetközi 24 órás Programozóverseny. A viadal győztese a lengyel rusty nevű csapat lett, melynek tagjai Jacek Dabrowski, Jakub Białogrodzki és Adrian Kosowski. Tőlük nem sokkal lemaradva a magyar Grötzsch men végzett a második helyen, így ők lettek a legjobban szereplő hazai csapat.

Vasárnap reggel 9 órakor véget ért a Jubileumi X. BME Nemzetközi 24 órás Programozóverseny döntője. Az immár tizedik alkalommal megrendezett verseny előválogatójára közel 200 csapat, mintegy 600 versenyzője jelentkezett. A döntőre a korábbi évekhez hasonlóan az első fordulón legjobban teljesítő 27 mellett a tavalyi első 3 helyezett kapott meghívást.
 
A versenyfeladatok az előző évekhez hasonlóan látványosak és változatosak voltak. Megoldásukhoz a kiváló és gyors kódolási képesség mellett most is összehangolt csapatmunkára és az informatika különböző területein való széleskörű jártasságra volt szükség. Idén a legnehezebb feladatot egy helikopter irányítása jelentette, egy virtuális világban. A  szimulációt a résztvevők és az érdeklődők két kivetítőn követhették nyomon.
 
Az eredmények kiértékelése után délután fél egykor kezdetét vette a záróünnepség. A vándorkupát a győztes rusty néven induló lengyel csapat emelhette a magasba – a verseny történetében immár másodszor. Második helyezést ért el a magyar, Grötzsch men, akik a tavalyi hatodik helyüket javították ki a csaknem győzelmet jelentő pozícióra. A trió valamennyi tagja a BME hallgatója. A harmadik helyezett a szlovákiai Warm Apple Pie csapat lett. A legjobb 6 helyezést elért csapat nyereménye – a dicsőség mellett – mintegy 10 000 eurónyi tárgynyeremény, illetve tanfolyamutalvány.
 
Az eseményt a www.challenge24thelegend.com oldalon vezetett, képekkel illusztrált blogon keresztül lehetett nyomon követni, és a záróünnepség után felkerültek az eredmények is.

A versenyt idén is a Magyar Villamosmérnök- és Informatikus-hallgatók Egyesülete rendezte a Nav N Go, az ESET, valamint a NetAcade mia főtámogatásával.

Kulcsszavak: BME verseny programozás

Infotársadalom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az MMD bemutatja a 43 hüvelykes Philips 439P9H SuperWide monitort

Az MMD, vezető képernyő specialista és a Philips monitors márka licencpartnere útjára indítja a 439P9H SuperWide ívelt LCD képernyőt. A 49 hüvelykes formátum sikerét követően a Philips 439P9H egy 43 hüvelykes opcióval gazdagítja a növekvő ultraszéles családot. A fényűzően tág munkahellyel és lenyűgöző DisplayHDR 400 technológiával rendelkező monitor olyan termelékenység-növelő funkciókkal van ellátva, mint például a beépített USB-C dokkolóállomás, a Windows HelloTM készülékházból kiemelkedő webkamera és a MultiClient integrált KVM kapcsoló, valamint a mindenre kiterjedő nagyszerű élményt további számos kényelemnövelő funkció is fokozza.

2019. november 20. 09:07

Túllépnének a pedagógusok az iskolai kereteken a műszaki pályaorientációban

Több, külsős szakmai forrásból származó ismeretre, támogatásra lenne szüksége az általános- és középiskolai tanároknak, hogy a diákjaik pályaválasztását hathatósan segítsék, és körükben a műszaki szakmákat eredményesebben népszerűsítsék – derült ki az Együtt a Jövő Mérnökeiért Szövetség (EJMSZ) által szervezett 21. századi STEM pedagógus konferencián

2019. november 19. 18:45

Hónapokba telik betölteni egy megüresedő állást

Vajon mennyi idő alatt lehet betölteni egy megüresedő állást ma Magyarországon? A Profession.hu legfrissebb adatai szerint a tapasztalt szakértők, vezetők esetében a kiválasztási folyamat akár hosszú hónapokig is eltarthat. Ráadásul, a cégek többségének véleménye szerint ez az idő a jövőben még tovább fog növekedni.

2019. november 19. 17:14

Karácsonyi ajándék gamereknek

Ha egy igazi gamert szeretnénk meglepni karácsonykor olyan ajándékkal, amitől leesik az álla, laikusként bizony sokszor nehéz kiigazodni ebben a világban. A számítógépek és a videójátékok szerelmesei folyamatosan azon gondolkoznak, hogyan tehetik még ütősebbé a felszerelésüket, hiszen a legújabb technológiák használata a teljesítmény szempontjából meghatározó az e-sportok világában. 

2019. november 19. 15:52

Megteremteni a munka és a magánélet egyensúlyát

Napjaink egyik legnagyobb kihívása, hogy megteremtsük a munka és a magánélet egyensúlyát. Az okostelefonok világában minden pillanatban elérhetőek vagyunk, kizárni a munkát gyakorlatilag lehetetlen, legyünk éppen a munkahelyünkön, vagy intézzük a délutáni bevásárlást. A munka és magánélet közötti egyensúly megteremtése kulcsfontosságú, mindkét területen egyformán teljesítenünk kell, nem billenhet el a mérleg nyelve. Hogyan oldható meg, hogy valaki gyerek vagy akár tanulás mellett is dolgozni tudjon?  

2019. november 19. 14:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Önvezető autós parkolás először Magyarországon!

2019. november 18. 14:23

Százmillió eurót fektet be az európai mesterséges intelligencia programba a Huawei

2019. november 8. 10:07

Az Antenna Hungária megvásárolta a Telenor Magyarország 25%-át

2019. november 1. 08:32

Idén is keresik az év fiatal vezetőjét!

2019. október 22. 13:26
online sportfogadás