Válságkezelő kereskedelmi igazgató a Sixtnél

forrás Prim Online, 2010. május 10. 15:20

A gazdasági válság okozta visszaesés leküzdésére az autókölcsönzéssel és tartós bérlettel foglalkozó Sixt Magyarország több mint egy év után újraéleszti a kereskedelmi igazgatói pozíciót. Az értékesítési csapat irányítására Arany-Tóth Zoltánt (37) nevezték ki. A 15 éves tapasztalattal rendelkező szakember a CIB Lízingtől érkezik.

A gazdasági válság által leginkább érintett iparágak egyike az autópiac. "Az új gazdasági környezet tőlünk is új lépéseket követelt meg, ezért az értékesítési csapatunk újraszervezése mellett döntöttünk, és felélesztjük a kereskedelmi igazgatói pozíciót - mondta el Dévai Gábor, a Sixt Magyarország ügyvezetője. - Úgy gondolom, Arany-Tóth Zoltán személyében megtaláltuk a legmegfelelőbb embert." A szakember 15 éve tevékenykedik autófinanszírozási területen. A budapesti Külkereskedelmi Főiskola német és angol nyelvű külkereskedelmi szakfordító szakának elvégzése után, 1995-ben az ABN-Amro Magyarországhoz tartozó Pannonlízing Rt.-nél helyezkedett el, ahol néhány év alatt főosztályvezetővé lépett elő. Ebben a pozícióban ő felelt többek között az autófinanszírozási üzletág értékesítési tevékenységéért, az értékesítési hálózat irányításáért és a kereskedő partnerekkel való kapcsolattartásért.

Az ABN-Amro Magyarország és a K&H Bank fúziója után elsősorban az egyesüléssel kapcsolatos feladatokat látta el, többek között az értékesítési hálózatok összehangolását irányította.

2001-ben az akkor a piac új szereplőjének számító CIB Lízing Zrt.-nél folytatta pályafutását, ahol 2004-től hálózatirányítási igazgatóként, majd 2009-től a gépjárműflotta-finanszírozási üzletág vezetőjeként tevékenykedett. A szakember közreműködésével a vállalat 2004-re piacvezetővé vált az autófinanszírozók között, és ezt a pozícióját három éven keresztül meg is őrizte.

2010 májusában Arany-Tóth Zoltán csatlakozott a Sixt csapatához, ahol kereskedelmi igazgatóként az ő hatáskörébe tartozik az értékesítési stratégia tervezése és megvalósítása, a szakmai csapat irányítása, továbbá az árképzési stratégia kidolgozása mellett a nemzetközi tenderek irányítása is. A szakember számára a külföldi terep sem jelent problémát, hiszen angolul és németül is folyékonyan beszéli a szakmai nyelvet.

Jelenleg a Budapesti Corvinus Egyetem Vállalatgazdálkodási Szakirányán posztgraduális képzésen vesz részt. Szabadidejében szívesen fedezi fel családjával a világ tájait, és ha csak teheti, sportol: focizik, kerékpározik, síel vagy épp pingpongozik. Emellett szereti a jó könyveket és filmeket, a gombfocit és a képregényeket.

Kulcsszavak: Sixt CIO autószolg

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Friss kutatással jelentkezik a Dell

A Dell Technologies új felmérése szerint, két évnyi gyors digitális átalakulás tapasztalatai alapján, az informatikai vezetők fele úgy gondolja, a cége tisztában van azzal, hogy mire van szükség a munkaerő digitális átalakításához. Azonban sok alkalmazottnak nehezére esik lépést tartani a gyors változással. A kutatás több mint 40 országban zajlott 10 500 válaszadó bevonásával. A megkérdezettek több mint kétharmada úgy gondolja, hogy a cégek az átalakulásra irányuló projektek megtervezésekor nem vonják be kellően az alkalmazottakat. 

2022. november 26. 15:29

A Schneider Electric megoldásaival takarékoskodik a CLAAS

A Schneider Electric által szállított hálózatfelügyeleti rendszerrel tette hatékonyabbá energiafelhasználását a CLAAS Hungária Kft. A megoldás a költségek csökkentése mellett a karbantartást is támogatja, és a vártnál jóval gyorsabb megtérülést hozott: egy év, vagy még rövidebb idő alatt visszahozták a befektetett összeget a rendszerek, a fűtésvezérlés például mindössze egy szezon alatt.

2022. november 26. 10:12

Elindult a termelés a kecskeméti Mercedes-Benz gyár új présüzemében

Megkezdődött a termelés a kecskeméti Mercedes-Benz gyár mintegy 23 ezer négyzetméteres új présüzemében, amely helyben készült alkatrészekkel látja el mind a Magyarországon készülő kompakt gépjárműveket, mind pedig a vállalat globális termelési hálózatának gyárait.

2022. november 25. 13:58

Világszabadalom is lehet a Széchenyi István Egyetem tudósainak díjnyertes kutatásából

Közép- és Kelet-Európa legfontosabb ipari elektronikai és mozgásvezérlési konferenciáján nyert különdíjat a győri Széchenyi István Egyetem három kutatója-oktatója. A nemzetközi elismerést kiváltó kutatás a villamos motorok érzékelő nélküli szabályozása témájában kínál újszerű, gazdaságilag is nagy jelentőséggel bíró megoldást.

2022. november 25. 12:41

Elsősorban nem a környezetvédelem miatt veszünk e-autót

Nem a környezettudatosság, hanem az állami támogatások ösztönzik leginkább a villanyautózást – derült ki az Allianz Hungária elektromosautó-vásárlási szokásokkal kapcsolatos online, nem reprezentatív kutatásából.*

2022. november 25. 11:17

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

December 1. éjfélig lehet nevezni 'Az Év Honlapja’ pályázatra!

2022. november 23. 09:55

Az energiatárolás lehet a válság megoldásának kulcsa

2022. november 18. 09:55

Iskolák is lehetnek a kiberbűnözők célpontjai?

2022. november 7. 15:56

A Green Fox Academy a Sandberg Capitallal folytatja nemzetközi expanzióját

2022. október 26. 11:20