Olympus PEN E-P2 retró ezüstköntösben

Kiss Ádám Zoltán, 2010. május 10. 16:54

Az Olympus népszerű PEN gépeinek második generációja végre a hagyománykövető ezüstkülsővel is elérhető lesz, ráadásul az új M. Zuiko Digital ED 14-42mm 1:3.5-5.6 objektív társaságában.

12,3 megapixel felbontású Live MOS szenzorral, TruePic V képfeldolgozó processzorral, és beépített képstabilizátorral (akár 4 FÉ lépés korrekcióval) rendelkező gép elődjénél, az E-P1-nél használhatóbb lett. A legfontosabb változások a bővítménycsatlakozó az elektronikus kereső és külső mikrofon használatához, két új Művészi szűrő (Dioráma és Kereszthívás), i-Enhance funkció a színhűség érdekében, AF követés, külső diavetítés-vezérlés (a HDMI csatlakozón keresztül) és HD mozgóképfelvétel M-módban voltak, ám a feketébe burkolózott gép megjelenése korántsem volt olyan előkelő, mint az elődjéé, vagy pláne a még exkluzívabb tesztpéldányoké.

Az új kiegészítők között két vadonatúj objektív is megjelent, az M. Zuiko Digital ED 9-18mm F4.0-5.6 extra nagy látószögű zoom objektív és az M. Zuiko Digital ED 14-150mm F4.0-5.6 nagyteljesítményű tele zoom objektív, ám mindkettő ezüstszínben szerepelt a z E-P2 bejelentésekor közreadott fotókon. Ebből már sejteni lehetett, hogy amennyiben az értékesítések a várakozásoknak megfelelően alakulnak, a gép esetleg más külsővel is bemutatkozik. Mivel az EISA 2009/2010 “Év fényképezőgépe” díjat elnyerő, retró Olympus PEN E-P1, vagyis az előd sikere mögött nem kis mértékben a külső is állt, a csak feketében elérhető E-P2 némileg csalódást keltett, egyszerűen nem volt elég extravagáns. A most bejelentett ezüstverzió változtat ezen, nem lesz ugyan olcsó, ám elsőként Európában mutatkozik be, és 799 eurós áráért szettben, egy Zuiko Digital ED 14-42mm 1:3.5-5.6 objektívvel együtt juthatunk hozzá, még ebben a hónapban.

Kulcsszavak: Olympus kamera

Digicam ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Nikon: tükör nélküli videókészítő szett

A Nikon ma bemutatja a videó- és tartalomkészítők számára egyaránt megfelelő első tükör nélküli videókészítő szettjét – a Nikon Z 6 Essential Movie szettet. A készlet biztosítja az igazán lényeges összetevőket a gyors videófelvételhez, és az alapvető eszközöket a kiváló minőségű videók készítéséhez.

2019. szeptember 10. 10:46

A kulcslyuk után itt a mini kulcslyuk

Az informatikai eszközök, a nagyobb felbontású és egyre kisebb kamerák az orvosi technológiák, műtétek, eljárások terén is egyre jelentősebb áttörést eredményeznek: így a sebészet is új korszakba lépett, már Magyarországon is végeznek mini laparoszkópiás műtéteket.

2018. szeptember 13. 11:45

Digitális forradalom zajlik a filmkészítésben

Nem kellenek dollármilliók a jó és sikeres játékfilm készítéséhez, az ötlet, a tartalom sokkal fontosabb, mint a technika - hirdeti Karl Bardosh, azaz Bardos Károly, a digitális újmédia nemzetközi képviselője, a New York-i Egyetem professzora, aki Szekszárdon, a Digi 24 elnevezésű digitális rövidfilmes versenyen adott interjút az MTI-Pressnek.

2011. október 1. 08:43

Videoklippek és szürreális fotók a Szigeten

Igazi cirkusz-kultúrtörténeti gyöngyszem várja az idei Sziget látogatóit. A Cirkusz Galéria egy régi cirkuszi lakókocsi restaurálásának eredménye. A klasszikus cirkuszi külső modern, minimál kortárs művészeti galériát takar, amely a Sziget rendezőinek reménye szerint igazi vizuális találkahely lesz. A galéria megálmodója Matyasi Gábor fotóművész, a fesztivál alatt az ő szürreális fotói, videoklipjei tekinthetők meg a falakon.

2011. július 28. 12:53

Sony SX21E: Kamera vagy távcső?

A nagyteljesítményű, 57x-es optikai zoommal rendelkező új Sony Handycam SX21E-vel akár a teljes képernyőt betöltő közeli felvételek készíthetők kifogástalan képminőségben. S ha ez nem elég, a kibővített zoom 67x-es értékre növelhető látható minőségromlás nélkül.

2011. július 18. 17:42

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39