Sharp tévék RGBY technológiával, rekord alacsony fogyasztással

Kovács Attila, 2010. május 11. 08:08

A Sharp az év legnagyobb sporteseménye, a dél-afrikai futball-világbajnokság előtt mutatja be új AQUOS LE810 és LE820 LCD televíziósorozatát, amelynek modelljeit a cég saját fejlesztésű RGBY technológiájával láttak el. A készülékek forgalmazása Magyarországon idén májusban veszi kezdetét. A képpontokhoz negyedik színként hozzáadott sárga szín még pompásabb képet és ezáltal egyedülálló élményt biztosít a tévénéző számára - HD tévéadások esetén.

Az RGBY technológiának köszönhetően kibővülő színskála és a színárnyalatok hajszálnyi különbségeinek még finomabb visszaadása leginkább az arany, a sárga, a zöld, a kék és a barna különböző árnyalatainak megjelenítésekor érhető tetten a képernyőn. Az új LE820 és LE810 terméksorozatok készülékei még a tavalyi díjnyertes AQUOS LE700 és LE600 modellek által felállított rekordot is megdöntik — jelenleg egyedül a Sharp képes a 132 centiméteres LCD televíziók fogyasztását 100 watt alá csökkenteni.

Az új AQUOS LE810 és LE820 sorozatok dizájnját a Sharp az új edge-lit LED háttérvilágítási technológia által biztosított előnyt kihasználva tökéletesítette. A televíziók kivételesen vékonyak, jellegzetes érintésvezérelt kezelőpanellel, forgatható üvegtalppal, megvilágított kezelőgombokkal, valamint keret nélküli üveg képernyővel lettek ellátva.

Kulcsszavak: Sharp TV

Fogyasztói elektronika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Már az EKG-t is figyeli a Huawei WATCH GT 3 Pro okosóra

A HUAWEI WATCH GT 3 Pro EKG alkalmazása megkapta az Európai Unió CE tanúsítványát, amely jelzi, hogy az applikáció megfelel a vonatkozó uniós szintű biztonsági, egészségügyi és környezetvédelmi előírásoknak. Mostantól a WATCH GT 3 Pro európai és magyarországi felhasználói az EKG-funkcióval elektrokardiogram mérést is végezhetnek, így kényelmesen nyomon követhetik szívritmusukat, ami hozzájárulhat a szívükkel kapcsolatos esetleges egészségügyi kockázatok proaktív kezelésében. Mindazok, akik már rendelkeznek HUAWEI WATCH GT 3 Pro modellel itthon, az EKG funkciót a Huawei Egészség applikációban történő szoftverfrissítéssel érhetik el. 

2022. szeptember 28. 16:55

Forradalmi áttörést ért el az ElevenEs akkumulátorcella fejlesztésben

Európa első és legnagyobb, teljes mértékben piaci felhasználásra alkalmas LFP (lítium-vasfoszfát) akkumulátorcelláját az ElevenEs alkotta meg, az akkumulátorcellák fejlesztésének úttörőjeként. A legelső darabok 2023 első negyedévében jutnak majd el az ügyfelekhez tesztelés céljából. A vállalat bejelentette, hogy az EDGE névre keresztelt akkumulátorcelláját az EIT InnoEnergy éves rendezvényén, a The Business Booster keretein belül fogja bemutatni, amelyet idén szeptember 28-án, illetve 29-én Lisszabonban rendeznek meg.

2022. szeptember 27. 19:31

Szimulátorból előzgethetők az igazi pályán köröző valódi autók

Kísérleti eszközök bevetésével hasznosulnak az 5G hálózat képességei a Digital Twin projektben. A nagy pontosságú helymeghatározásnak és gyors adattovábbításnak köszönhetően a versenypályán száguldó autók küzdelmébe online módon lehet bekapcsolódni. A fejlesztési munka egyik lehetséges eredményeként a jövőben akár egy Forma–1-es futam résztvevőivel is összemérhetik képességeiket az interneten keresztül a kanapépilóták. 

2022. szeptember 25. 13:31

5G távvezérlésre átalakított versenyautót tesztelt a Vodafone

Az IoT alapú megoldások az 5G magánhálózat segítségével új távlatokat nyitnak a mobilitásban és az autóipar teljes értékláncában. Ennek kiváló példája a BME Formula Racing Team és a Vodafone legújabb fejlesztése, egy  távvezérlésre is átalakítható elektromos versenyautó, amelyet a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatói terveztek és építettek meg a Formula Student mozgalom keretén belül. A szeptember 17-i teszten a távirányítással vezérelt autó az 5G gyorsaságát, pontosságát és minimális késleltetését is bizonyította.

2022. szeptember 21. 14:59

Bemutatkoznak a Logitech új webkamerái és fülhallgatói

Bemutatkozott a Logitech két új termékcsaládja: a Brio 500 sorozat webkameráit és a Zone Vibe sorozat fejhallgatóit a hibrid munkavállalók változó igényeinek kielégítésére tervezték. 

2022. szeptember 20. 11:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jól szerepeltek a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiáján

2022. szeptember 26. 18:20

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2022. szeptember 21. 13:46

Hatalmas siker a tudományos Európa Bajnokságon

2022. szeptember 19. 18:00

’Az Év Honlapja’ pályázat 21. alkalommal keresi a legjobb honlapokat, applikációkat és digitális megoldásokat

2022. szeptember 7. 11:38