Sharp tévék RGBY technológiával, rekord alacsony fogyasztással

Kovács Attila, 2010. május 11. 08:08

A Sharp az év legnagyobb sporteseménye, a dél-afrikai futball-világbajnokság előtt mutatja be új AQUOS LE810 és LE820 LCD televíziósorozatát, amelynek modelljeit a cég saját fejlesztésű RGBY technológiájával láttak el. A készülékek forgalmazása Magyarországon idén májusban veszi kezdetét. A képpontokhoz negyedik színként hozzáadott sárga szín még pompásabb képet és ezáltal egyedülálló élményt biztosít a tévénéző számára - HD tévéadások esetén.

Az RGBY technológiának köszönhetően kibővülő színskála és a színárnyalatok hajszálnyi különbségeinek még finomabb visszaadása leginkább az arany, a sárga, a zöld, a kék és a barna különböző árnyalatainak megjelenítésekor érhető tetten a képernyőn. Az új LE820 és LE810 terméksorozatok készülékei még a tavalyi díjnyertes AQUOS LE700 és LE600 modellek által felállított rekordot is megdöntik — jelenleg egyedül a Sharp képes a 132 centiméteres LCD televíziók fogyasztását 100 watt alá csökkenteni.

Az új AQUOS LE810 és LE820 sorozatok dizájnját a Sharp az új edge-lit LED háttérvilágítási technológia által biztosított előnyt kihasználva tökéletesítette. A televíziók kivételesen vékonyak, jellegzetes érintésvezérelt kezelőpanellel, forgatható üvegtalppal, megvilágított kezelőgombokkal, valamint keret nélküli üveg képernyővel lettek ellátva.

Kulcsszavak: Sharp TV

Fogyasztói elektronika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Allianz: 10-ből 6 elektromos autó céges

Az elektromos hajtású járművek iránti kereslet folyamatosan nő hazánkban – a Belügyminisztérium legfrissebb statisztikái alapján 82 277gépkocsi közlekedik zöld rendszámmal a magyar utakon. Az e-autók számával párhuzamosan a rájuk szabott biztosításokra is nő a kereslet. Az Allianz egy éve vezette be elektromos gépjárművekre szabott biztosítási fedezeteit, melynek alkalmából összegyűjtötte az elmúlt év statisztikáit és tapasztalatait.

2023. december 8. 15:57

Értékálló és tetszetős ajándékok a fa alá

Egy karóránál nem nagyon létezik időtállóbb és stílusosabb karácsonyi ajándék. A megfelelő választáshoz azonban nem árt ismerni a megajándékozott ízlését és az órákkal kapcsolatos elvárásait. A könnyebb választás érdekében a Casio idén is összegyűjtötte a legnépszerűbb karórákat, amelyekkel karácsonykor biztosra lehet menni.

2023. december 7. 14:26

Univerzális mozdulatokkal még többen élvezhetik a Galaxy Watch órák előnyeit

A Samsung bemutatja a Galaxy Watch okosórák legújabb hozzáférhetőségi Univerzális mozdulatok* funkcióját. A vállalat mindig is elkötelezett volt amellett, hogy minden felhasználónak egyenértékű élményt nyújtson. A One UI 5 frissítés részeként bevezetett Univerzális mozdulatok funkcióval a vállalat egyszerű és intuitív gesztusokkal irányítható érintés- és akadálymentes élményt kínál a felhasználóknak.

2023. december 6. 13:03

Kutatás: az európai válaszadók több mint fele nem jár rendszeresen orvosi vizsgálatokra

Egy nyolc európai országban végzett felmérés* szerint a válaszadók 56 százaléka nem jár rendszeresen orvosi vizsgálatra, annak ellenére, hogy több mint 70 százalékuk küzd legalább egy egészségügyi tünettel. A Huawei és az Ipsos friss kutatása alapján a megkérdezettek többsége nincs tisztában a kulcsfontosságú egészségügyi mutatók – vérnyomás, pulzus vagy vércukorszint – ideális tartományával sem. A kutatás szerint az okosóra-használók pedig sokkal nagyobb valószínűséggel ismerik az alapvető egészségmutatók ideális értékét, és ezeket több mint kétszer annyiszor ellenőrzik, mint azok, akik nem rendelkeznek ilyen eszközzel.

2023. december 4. 18:58

A Samsung Keith Haring kollekcióját foglalja keretbe a The Frame okostévén

Keith Haring híres munkáinak új kollekciójával bővül a Samsung Art Store* december elején. A gyűjtemény a legendás művész 12*  legjelentősebb 20. századi alkotását tartalmazza, így a világ számos otthonába juttathatja el Haring kitörölhetetlen örökségét.

2023. december 4. 15:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

December 15. éjfélig lehet nevezni Az Év Honlapja pályázatra!

2023. december 5. 10:06

A magyar cégek fele nem tud pályázni EU-s támogatásokra

2023. november 30. 10:01

Mutatunk 10 tippet, amivel kivédhetjük a csalásokat a Black Friday és a Cyber Monday idején

2023. november 21. 19:10

Tovább erősíti magyarországi jelenlétét a világ egyik vezető szoftverfejlesztő vállalata

2023. november 16. 14:27