A digitális táblák beszerzése még az idén befejeződhet

MTI Sajtóadatbank, 2010. május 12. 08:57

Várhatóan az év végéig megvalósulhat a digitális tábla beszerzési program  - közölte a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) az MTI érdeklődésére.

A Társadalmi Infrastruktúra Operatív Programban (TIOP) a pedagógiai, módszertani reformot támogató informatikai infrastruktúra fejlesztésére kiírt tenderen összesen 1.060
intézményfenntartó pályázónak volt lehetősége arra, hogy a szerződéskötéshez szükséges mellékleteket 2010. április 30-ig benyújtsa.

A fenti határidőre 925 pályázat érkezett be, ezzel a felhasználható lesz a rendelkezésre álló 24,2 milliárd forint keretösszeg. A pályázók korábbi és jelenlegi száma között azért van elérés, mert néhány önkormányzat intézményfenntartó társulást hozott létre, így egy pályázóként folytatta a tenderen való részvételt - közölte az NFÜ.

Jelenleg a beérkezett pályázati anyagok szakmai értékelése zajlik várhatóan 2010 május 31-éig, júniusban pedig értesítik a jelentkezőket a beszerzések megkezdésének lehetőségéről, vagy a további hiánypótlást kérnek.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség 2007-ben írt ki pályázatot oktatási intézmények fenntartói számára digitális eszközök és tananyag beszerzésére. A pályázaton nyertes fenntartók több ezer intézményükben kapnak lehetőséget informatikai fejlesztésre.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség megbízásából a digitális eszközök beszerzésére kiírt közbeszerzést kétszer is eredménytelennek nyilvánították, így a hiánypótlást követően a kiválasztott intézmények maguk szerezhetik be a digitális eszközöket.
 

Kulcsszavak: oktatás

Infotársadalom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Stresszmentes szilveszter kutyáknak!

Itt a megoldás ami elsimíthatja a pirotechnikai szerelmesei és a kutyatartók közti ellentétet. Úgy is mondhatnánk: a csendes tűzijáték a kutyát se zavarja. És persze van egy jó tanácsunk az ismert és kedvelt kutyaiskola vezetőjétől: azok a kutyák akiket be szoktak a viharban engedni a házba, nem akarnak „kifelé” menekülni – igaz ez a tűzijáték idejére beengedett kutyusokra is.

2020. november 30. 19:32

Kitárja kapuit az ELTE Informatikai Kar

December 3-án a felvételi döntés előtt álló középiskolások illetve az informatika területén továbbtanulni szándékozók az ELTE Informatikai Kar Nyílt napján tájékozódhatnak a választható képzésekről, az ipari együttműködő partnerekről, kutatásokról, az ösztöndíj-lehetőségekről, megismerkedhetnek az oktatókkal, érdekes előadásokon vehetnek részt, illetve bepillanthatnak a hallgatói élet kulisszái mögé.

2020. november 30. 19:13

Mesterséges intelligencia segíti szűrni a korai tüdőrákot!

Már Magyarországon is mesterséges intelligencia segíti a tüdő daganatos elváltozásainak felismerését. Ezzel igen korai stádiumban diagnosztizálhatóvá válik a betegség, és jelentősen megnövekedik a páciensek túlélési esélye.

2020. november 30. 17:41

December 5-én idul a Razer európai versenysorozata

A Razer, a világ vezető, gamereknek szánt lifestyle márkája a Razer Invitational - Europe (RI-Europe) nevű, a maga nemében legnagyobb EU-beli nyílt bajnoksággal bejelentette globális esport sorozatának következő állomását.

2020. november 30. 16:19

Sztárok vallanak élőben a mesterséges intelligenciáról ma 18 órától

Először ül a virtuális kerekasztalhoz a világsztár Neil deGrasse Tyson, Stuart J. Russell, Tilesch György, Buzsáki György és Kishonti László. A sztárszakértők a Future Talks powered by MVM című ingyenes, online, interaktív talk show vendégei lesznek ma, november 30-án 18 órától. A különleges élő műsor angol és magyar nyelven is elérhető lesz, sőt, kérdezni is lehet tőlük az mvmfuturetalks.hu oldalon.

2020. november 30. 14:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hazánkban elsőként továbbított röntgenfelvételt egy diák 5G-n keresztül

2020. november 24. 12:01

A virtuális térben is nagyszabású startup találkozót szervezett a Hiventures

2020. november 21. 10:18

Robbanhat itthon év végén az e-kereskedelmi forgalom

2020. november 12. 15:52

EasyBID – a hirdetési bevételek növelése automatikusan

2020. november 2. 10:45
online sportfogadás