Vestberg: 3,5 milliárd mobilszélessávú felhasználó 2015-re

Kovács Attila, 2010. május 12. 12:21

Az Ericsson Stockholmban megrendezett tőkepiaci napján az elnök-vezérigazgató Hans Vestberg a távközlési iparágról és az Ericsson helyzetéről tartott összefoglalót.

Többek között elmondta:  "Éppen csak elkezdődött az okostelefonok és egyéb mobilkészülékek által kiváltott intenzív növekedés az adatátvitelben. Megjelennek a fogyasztói igényekhez igazított, megváltozott tarifa csomagok és árképzési modellek, különösen a mobil szélessávú szolgáltatások és adathasználat esetében.” Az Ericsson becslései szerint a mobil szélessávú technológia felhasználóinak száma a jelenlegi 400 millióról 2015-re 3,5 milliárdra fog emelkedni.

Vestberg hozzátette: „Az iparágnak ezen alapvető hajtóerői megkövetelik a szolgáltatóktól, hogy a hálózatminőségre és a hatékonyságra összpontosítsanak. A fejlett világban a szolgáltatók modernizálni fogják infrastruktúrájukat, nem csupán a megnövekedett adathasználat iránti igények kielégítése, hanem az energiafogyasztás csökkentése és a frekvencia-kihasználás hatékonyságának növelése érdekében.” Szerinte a szolgáltatók működése egyre összetettebbé válik az egyre fejlettebb és egyre igényesebb fogyasztókért folytatott verseny során.

Vestberg az Ericssonról ezeket mondta:  „A hagyományos szegmensekben hosszútávú növekedési lehetőségeket látunk, célunk, hogy tovább erősítsük helyzetünket és továbbra is a piacnál gyorsabb ütemben növekedjünk. A világ népességének kevesebb mint 5% fér hozzá a 21 Mbit/s vagy azt meghaladó sebességű rádióhálózatokhoz, legalább 1,5 millió telepített GSM-rádióbázisállomást kell lecserélni, valamint továbbra is kereslet tapasztalható a szolgáltatások iránt olyan területeken, mint például a tanácsadás, rendszerintegráció és menedzselt szolgáltatások. Becsléseink szerint az általunk megcélozható piac értéke – a vegyes vállalatokat beleértve – 350 milliárd amerikai dollár. Új, megcélozható piacokat látunk. A jelenlegi képességeink lehetővé teszik számunkra, hogy olyan megrendelőket célozzunk meg, akik kívül esnek a távközlési szolgáltatók hagyományos körén, mint például kábel- és TV-társaságok, kormányzatok, egészségügyi, közlekedési és közművállalatok. Ezek azok az iparágak, ahol hatalmas igény van a távközlési megoldások iránt.”

Vestberghez csatlakozott Manoj Kohli, az indiai Bharti Airtel elnök vezérigazgatója is, aki elmondta, a mobilelőfizetések száma csak márciusban 20 millióval nőtt, ezáltal e téren India a világ leggyorsabban növekvő piacává vált. Mats H Olsson, az Ericsson kínai és északkelet-ázsiai vállalatának vezetője, valamint Angel Ruiz, az Ericsson North America vezetője szintén videokapcsolaton keresztül vett részt a rendezvényen. „Kína az elmúlt évben több mint 100 millió új előfizetést hozott és hasonló számokat várunk 2010-re is” – mondta Olsson. „A nem hangátviteli szolgáltatásokból származó jövedelem mostanra a kínai szolgáltatók összes bevételének 30%-át teszi ki. Az idei év egyik legfontosabb területe számunkra a TD-LTE telepítése Kínában az LTE telepítése Japánban és Koreában. Ezen kívül további lehetőségeket látunk arra is, hogy növeljük GSM-lefedettségünket Kínában". "Észak-Amerikában bejelentett minden bejelentett LTE-szerződést elnyertünk és a Nortel felvásárlásával a számunkra korábban elérhetetlen piac 50%-ához férünk hozzá - nyilatkozta Ruiz.

Kulcsszavak: Ericsson UMTS HSDPA

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Díjeső a HONOR-nak Kínában

A HONOR innovációs díjat nyert az okoseszközök kategóriájában a Kantar BrandZ China gálaeseményen.

2023. szeptember 28. 12:53

Megérkezett a nemzetközi piacra szánt Xiaomi 13T telefoncsalád

A Xiaomi bemutatta a legújabb 13T okostelefon sorozatát, a Xiaomi 13T-t és a Xiaomi 13T Pro-t, amely a képalkotást művészi fokon űző felhasználók körében tehet szert majd a legtöbb rajongóra. A Leicával közösen fejlesztett, professzionális optika került a készülékekbe, így a Xiaomi 13T sorozat a Leica kamerák esszenciáját megragadó Authentic Leica Imagery szolgáltatásokkal büszkélkedhet. A telefonok teljesítményét optimalizálták, üzemidejüket még jobban kitolták, a kijelzőjük pedig kristály tisztán, nagy részletgazdagsággal jeleníti meg a tartalmakat – vagyis kivételesen jó képmegjelenítő tulajdonságokkal rendelkeznek és nagyszerű felvételek készülhetnek velük. 

2023. szeptember 27. 12:54

Kontakt jelnyelvi tolmácsszolgáltatás a Telekomnál

2023. szeptember 24-étől a Magyar Telekom 29 üzletében és telefonos ügyfélszolgálatán jelnyelvi tolmácsszolgáltatás vehető igénybe a hallássérült ügyfelei akadálymentes kiszolgálása érdekében.

2023. szeptember 24. 11:44

Hajlítható élmény a Try Galaxy segítségével

Már elérhető a Samsung Try Galaxy program frissítése, amellyel a nem androidos okostelefonok  felhasználói már magyar nyelven is kipróbálhatják a One UI 5.1.1 szoftver vonzó lehetőségeit és felfedezhetik az új Galaxy Z Flip5 és Z Fold5 okostelefonok funkcióit. A Galaxy Z Fold5 sokoldalú és magával ragadó kijelzőjének előnyeit újszerűen mutatja be az alkalmazás: két párosított eszközön szemlélteti a hajlítható élményt.

2023. szeptember 23. 10:23

Az iPhone 15 mostantól hazánkban is megvásárolható

Az ikonikus iPhone sorozat legfrissebb készülékei, az iPhone 15, az iPhone 15 Plus, az iPhone 15 Pro és az iPhone 15 Pro Max mellett az Apple Watch Series 9 és az Apple Watch Ultra 2 is a boltok polcaira kerül szeptember 22-én. Az Apple innovációinak sorában újabb mérföldkövet jelentő termékek mától a tavalyinál jelentősen kedvezőbb áron kaphatóak az iSTYLE hazai, kilenc üzlettel rendelkező Apple Premium viszonteladói hálózatában. 

2023. szeptember 22. 17:31

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38