Vestberg: 3,5 milliárd mobilszélessávú felhasználó 2015-re

Kovács Attila, 2010. május 12. 12:21

Az Ericsson Stockholmban megrendezett tőkepiaci napján az elnök-vezérigazgató Hans Vestberg a távközlési iparágról és az Ericsson helyzetéről tartott összefoglalót.

Többek között elmondta:  "Éppen csak elkezdődött az okostelefonok és egyéb mobilkészülékek által kiváltott intenzív növekedés az adatátvitelben. Megjelennek a fogyasztói igényekhez igazított, megváltozott tarifa csomagok és árképzési modellek, különösen a mobil szélessávú szolgáltatások és adathasználat esetében.” Az Ericsson becslései szerint a mobil szélessávú technológia felhasználóinak száma a jelenlegi 400 millióról 2015-re 3,5 milliárdra fog emelkedni.

Vestberg hozzátette: „Az iparágnak ezen alapvető hajtóerői megkövetelik a szolgáltatóktól, hogy a hálózatminőségre és a hatékonyságra összpontosítsanak. A fejlett világban a szolgáltatók modernizálni fogják infrastruktúrájukat, nem csupán a megnövekedett adathasználat iránti igények kielégítése, hanem az energiafogyasztás csökkentése és a frekvencia-kihasználás hatékonyságának növelése érdekében.” Szerinte a szolgáltatók működése egyre összetettebbé válik az egyre fejlettebb és egyre igényesebb fogyasztókért folytatott verseny során.

Vestberg az Ericssonról ezeket mondta:  „A hagyományos szegmensekben hosszútávú növekedési lehetőségeket látunk, célunk, hogy tovább erősítsük helyzetünket és továbbra is a piacnál gyorsabb ütemben növekedjünk. A világ népességének kevesebb mint 5% fér hozzá a 21 Mbit/s vagy azt meghaladó sebességű rádióhálózatokhoz, legalább 1,5 millió telepített GSM-rádióbázisállomást kell lecserélni, valamint továbbra is kereslet tapasztalható a szolgáltatások iránt olyan területeken, mint például a tanácsadás, rendszerintegráció és menedzselt szolgáltatások. Becsléseink szerint az általunk megcélozható piac értéke – a vegyes vállalatokat beleértve – 350 milliárd amerikai dollár. Új, megcélozható piacokat látunk. A jelenlegi képességeink lehetővé teszik számunkra, hogy olyan megrendelőket célozzunk meg, akik kívül esnek a távközlési szolgáltatók hagyományos körén, mint például kábel- és TV-társaságok, kormányzatok, egészségügyi, közlekedési és közművállalatok. Ezek azok az iparágak, ahol hatalmas igény van a távközlési megoldások iránt.”

Vestberghez csatlakozott Manoj Kohli, az indiai Bharti Airtel elnök vezérigazgatója is, aki elmondta, a mobilelőfizetések száma csak márciusban 20 millióval nőtt, ezáltal e téren India a világ leggyorsabban növekvő piacává vált. Mats H Olsson, az Ericsson kínai és északkelet-ázsiai vállalatának vezetője, valamint Angel Ruiz, az Ericsson North America vezetője szintén videokapcsolaton keresztül vett részt a rendezvényen. „Kína az elmúlt évben több mint 100 millió új előfizetést hozott és hasonló számokat várunk 2010-re is” – mondta Olsson. „A nem hangátviteli szolgáltatásokból származó jövedelem mostanra a kínai szolgáltatók összes bevételének 30%-át teszi ki. Az idei év egyik legfontosabb területe számunkra a TD-LTE telepítése Kínában az LTE telepítése Japánban és Koreában. Ezen kívül további lehetőségeket látunk arra is, hogy növeljük GSM-lefedettségünket Kínában". "Észak-Amerikában bejelentett minden bejelentett LTE-szerződést elnyertünk és a Nortel felvásárlásával a számunkra korábban elérhetetlen piac 50%-ához férünk hozzá - nyilatkozta Ruiz.

Kulcsszavak: Ericsson UMTS HSDPA

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új ajánlatokkal jelentezik a Telekom

Vajon hogyan tudnánk még elégedettebbé tenni az ügyfeleinket és még magasabb minőségű szolgáltatást, vagy terméket biztosítani nekik? – teszi fel a legtöbb cégvezető a kérdést, legyen szó akár most induló, akár több éve jól működő vállalkozásról. Miközben a fejlesztés és a fejlődés vállalkozásonként mást és mást jelent, a digitális megoldások szerepe mindenhol és minden ponton ugyanúgy felértékelődött, kulcsfontosságúvá vált: a Telekom most arra vállalkozik, hogy egy online követhető „átalakító show” segítségével megmutassa, hogyan járul hozzá a digitalizáció a vállalkozások fejlődéséhez, amit a Telekom új üzleti ajánlatokkal és megoldásokkal is támogat.

2022. július 5. 17:01

Stratégiai partnerség a képalkotó technológiákban

Bemutatta a Xiaomi a Leicával közösen tervezett új, Xiaomi 12S sorozatot, amely a két társaság stratégiai partnerségének első mérföldköve. A Xiaomi 12S ötvözi a Leica optikával, képfeldolgozással, képminőséggel kapcsolatos mélyreható ismereteit a Xiaomi okostelefonos fényképezés terén szerzett gazdag tapasztalataival. Az új széria típusai Leica Summicron lencsékkel rendelkeznek, és támogatják a Leica képalkotó profiljait, amelyek egyszerre segítik a felhasználókat abban, hogy minél inkább kifejezzék kreativitásukat, miközben a legmodernebb algoritmusok segítenek megőrizni a Leica évszázados képesztétikáját.

2022. július 4. 20:03

Mobilhálózata modernizációjával készül a Telekom a drasztikusan növekvő adatforgalomra

Lekapcsolta 3G hálózatát a Magyar Telekom, amely már sehol nem érhető el. Az ügyfelek nem maradnak szolgáltatás nélkül ezt követően sem: a közel országos lefedettségű, a korábbi technológiáknál jobb ügyfélélményt nyújtó 4G hálózat továbbra is rendelkezésre áll mind a hang-, mind az adatforgalom céljára. A legfeljebb 3G-képes készülékkel rendelkező ügyfelek hangforgalmát a meglévő 2G hálózat veszi át. 

2022. július 2. 15:40

Yettel: Tudatos utazási tippek

Elfogyott a mobilnetünk, lemerült a készülék vagy éppen a vízállósági teszten bukott el a mobilunk? Az okostelefonok korában már nem kérdés, hogy a mobilunk egyszerre az utazási irodánk, a beszállókártyánk, a fényképezőgépünk, a térképünk és a tudakozónk. 

2022. július 1. 09:55

A neves divatfotós örökítette meg a HONOR Magic4 Pro szépségét

A HONOR globális technológiai márka Nima Benatival, a tehetséges olasz, évek óta haute couture divatfotózással foglalkozó művésszel dolgozott együtt, hogy egy új oldaláról mutassák meg az egész világnak a HONOR Magic4 Pro készüléket. A HONOR a 2022-es Mobile World Congress-en mutatta be vadonatúj prémium termékcsaládját, élén a zászlóshajó HONOR Magic4 Pro-val.

2022. június 30. 17:00

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új vezető a Microsoft Magyarország élén

2022. július 1. 11:16

A hatás mechanizmusát keresik az IVSZ MENTA 2022 előadói

2022. június 30. 12:40

Az ESET új, hálózati szintű megoldást kínál a távközlési és internetszolgáltatók számára

2022. június 23. 11:24

A raktár nélküli webshopoké a jövő

2022. június 19. 13:24