Fontos frissítések Windows rendszerekhez

Kiss Ádám Zoltán, 2010. május 13. 07:27

A májusi frissítőcsomag nem tartalmaz sok javítást, viszont szinte minden Windows és számos Office változatot érint.

A rendesen minden hónap második kedd esetéjén, vagyis nálunk helyi idő szerint szerdán kiadott frissítőcsomag ezúttal nem sikeredett hatalmasra. A Microsoft kevés frissítést adott ki, ezek közül is csupán egy, ami az operációs rendszerben, és egy ami az irodai szoftvercsomagban közvetlen hibát javít. Mégsem szabad a csomag fontosságát lebecsülni, mert a kritikus minősítésű kiskaput bezáró javítás cserébe szinte minden Windows alapú rendszerre vonatkozik. Nevesítve a Windows 2000, XP, Vista, Windows 7, Server 2003 és Server 2008 érintettek az operációs rendszerek terén. Az apró, 1 MB alatti kis javítás a gépünk fölötti uralom átvételét akadályozza meg, és nem engedi, hogy rosszindulatú felhasználók távirányitsák a rendszert. A Microsoft irodai szoftvercsomagjai közül Office XP, Office 2003, Office 2007 Microsoft Office System szoftverekhez, valamint ezeken kívül a Microsoft Visual Basic for Applications fejlesztői eszközökhöz kínál javítófoltokat. Az Office esetében a szándékosan rosszul megformázott fájlokon keresztüli engedély nélküli kódfuttatást akadályozzák meg. A fentieken kívül most sem maradt kis a rosszindulatú szoftverek eltávolítására szolgáló eszköz adatbázisának frissítése, valamint az Office Outlook spamszűrőjének frissítése sem, az előbbi egy 1,2 MB-os, az utóbbi egy 3,4 MB-os fájl formájában.

 

Kulcsszavak: Microsoft Windows security

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Így üzenjünk hadat, ha nagy a káosz és sok az adat!

Az adatok a legtöbb szervezetnél szétszórtan találhatók a különféle rendszerekben és alkalmazásokban. A cégeknek így már az is kihívást okoz, hogy átlássák, mi hol található. Annak meghatározása pedig még nagyobb nehézséget jelent, hogy az információk közül mi számít érzékeny adatnak, így mi az, ami komolyabb védelemre szorulna. A Micro Focus szakértői olyan professzionális eszközt javasolnak, amely a teljes infrastruktúrában képes feltérképezni, osztályozni és megvédeni az értékes információkat.

2020. június 4. 17:45

Könnyű préda a családi vállalkozás a kiberbűnözők számára?

Az utóbbi hónapokban kialakult helyzet a családi vállalkozások digitalizációját is felgyorsította, azonban a változások, új eszközök és a gyors ütemben lezajló fejlesztések mind-mind támadási felületet jelentenek a kiberbűnözők számára, akik ezt a globális turbulenciát kihasználva még célzottabb és kifinomultabb módon támadnak. A multicégek kihívásairól, a home office veszélyeiről sok szó esett, mi a helyzet azonban a kisebb, családi vállalkozások kiberbiztonságával? A Deloitte üzleti podcast sorozatának legutóbbi epizódjában erről a témáról hallhatunk bővebben.

2020. június 4. 09:36

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15

Gigafelvásárlás az oktatási piacon

2020. április 21. 10:32

Az ABB ingyenessé tette a digitális szolgáltatásokat

2020. április 20. 09:20
online sportfogadás