Júniusban tesztelhető, októberre végeleges a Firefox 4.0

Kiss Ádám Zoltán, 2010. május 13. 08:07

Az új szoftver számos újdonságot kínál, a fejlesztések mellett várhatóan nagyon gyors is lesz.

Az információk Mozilla vezetőjétől, Mike Beltznertől származnak, aki maga is elismerte, hogy igen agresszív ütemtervvel ált elő az alapítvány. Az különösen annak a fényében igaz, hogy a Firefox 3.6-os változatát eredetileg 2009-re tervezték, azután mégis az idei év elejére csúszott át a program bemutatkozása. Érdekesség, hogy bár korábban terveztek egy 3.7-es verziót is, ám az ebbe szánt javítások végül a 3.6.4-ben jelentek meg, ez a szoftver jelenleg béta változatban már elérhető, és a mostani ütemterv már nem is számol ilyen verziószámmal. A fő cél az egyik legjobban mérhető mutató, a sebesség növelése. Ez az egyszerűen összehasonlítható szempont igen fontos, végig arra koncentráltak, hogy az új funkciók bevezetésével ne lassabb, hanem kifejezetten gyorsabb legyen a böngésző. Elsőre a leglátványosabb változás a teljesen átszabott felhasználói felület lesz, ám a friss külső jelentős belső változásokat takar. Ilyen például a Flash gyilkosként emlegetett HTML5 integrálása, a Firefox 4.0 támogatni fogja a 64 bites rendszereket, a hardveres grafikus gyorsítást, és a multitouch-ot, és igen praktikus, hogy a kiegészítők újraindítás nélkül lesznek telepíthetőek. Kibővül a felhasználói jogosultságok kezelése is, hogy mindenki teljes mértékben ellenőrizni tudja az adatkezelési kérdéseket, a szoftver működését, valamint tetszés szerint szabhassa testre a programot böngészési szokásai szerint, és Windows 7 felhasználók is külön támogatást kapnak az animált megjelenítést kezelő Aero felülethez.

Kulcsszavak: böngésző Firefox Mozilla

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Lenovo Yoga laptopjainak legújabb generációja az inspirációtól az önkifejezésig segíti a kreatív alkotókat

A hibrid világban való alkotás, fogyasztás és együttműködés most egyszerűbbé vált a Lenovo legújabb generációs Windows 11 Yoga laptopjaival, amelyek lenyűgöző teljesítményt, hihetetlen sokoldalúságot és egyszerű mobilitást biztosítanak elegáns és hordozható kivitelben.

2023. március 29. 21:30

A felhő gyors és kényelmes, de hogyan lesz biztonságos?

A felhőalapú IT rendszerekkel a vállalatok gyors, megbízható és könnyen elérhető technológiai szolgáltatásokhoz jutnak, amelyek maximálisan képesek támogatni az üzleti igényeket és a működést.  A felhőtechnológia alkalmazása ugyanakkor biztonsági kihívást is jelent a hozzáférések kezelése szempontjából, hiszen a vállalati IT infrastruktúra határai kibővülnek, így a védendő adatok köre is. Ezért elengedhetetlenül fontos egy felhőstratégia megalkotása és alkalmazása a vállalatok számára.

2023. március 29. 20:08

A Fujitsu európai partnerkapcsolatra lép a Nuixszal

A Fujitsu kibővítette partnerkapcsolatát a nyomozati analitikai és hírszerzési szoftvereket szállító Nuixszal az adatvédelmi, valamint a bűnözés és csalás elleni megoldások piacán. A Fujitsu európai portfóliójába felvett Nuix termékekkel az ügyfelek megbízhatóan értelmezni tudják működési területük bármilyen adatát.

2023. március 29. 14:15

Így válassza ki a megfelelő vezeték nélküli technológiát

A vezeték nélküli technológia ma már az emberek és a vállalkozások mindennapi életének szerves részét képezi. Csakúgy, mint mondjuk az elektromosság esetében, akkor döbbenünk rá a vezeték nélküli technológia fontosságára, amikor probléma adódik a hálózatunkkal. Éppen ezért most minden eddiginél fontosabb, hogy a szervezetek úgy alakítsák vezeték nélküli megoldásaikat, hogy azok megfeleljenek az üzletük sajátos igényeinek és elvárásainak.

2023. március 29. 11:21

A Kingston FURY tovább színesíti a DDR5 termékcsalád megjelenését

A memóriatermékek és technológiai megoldások terén globális piacvezető Kingston Technology Company, Inc. nagy teljesítményű memóriatermékeket gyártó részlege, a Kingston FURY fehér hőelosztóval ellátott modellekkel egészítette ki díjnyertes Kingston FURY DDR5 memóriamodul-családját, még több lehetőséget biztosítva azok számára, akik minden szempontból kiemelkedő rendszert kívánnak építeni.

2023. március 28. 15:04

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08