Júniusban tesztelhető, októberre végeleges a Firefox 4.0

Kiss Ádám Zoltán, 2010. május 13. 08:07

Az új szoftver számos újdonságot kínál, a fejlesztések mellett várhatóan nagyon gyors is lesz.

Az információk Mozilla vezetőjétől, Mike Beltznertől származnak, aki maga is elismerte, hogy igen agresszív ütemtervvel ált elő az alapítvány. Az különösen annak a fényében igaz, hogy a Firefox 3.6-os változatát eredetileg 2009-re tervezték, azután mégis az idei év elejére csúszott át a program bemutatkozása. Érdekesség, hogy bár korábban terveztek egy 3.7-es verziót is, ám az ebbe szánt javítások végül a 3.6.4-ben jelentek meg, ez a szoftver jelenleg béta változatban már elérhető, és a mostani ütemterv már nem is számol ilyen verziószámmal. A fő cél az egyik legjobban mérhető mutató, a sebesség növelése. Ez az egyszerűen összehasonlítható szempont igen fontos, végig arra koncentráltak, hogy az új funkciók bevezetésével ne lassabb, hanem kifejezetten gyorsabb legyen a böngésző. Elsőre a leglátványosabb változás a teljesen átszabott felhasználói felület lesz, ám a friss külső jelentős belső változásokat takar. Ilyen például a Flash gyilkosként emlegetett HTML5 integrálása, a Firefox 4.0 támogatni fogja a 64 bites rendszereket, a hardveres grafikus gyorsítást, és a multitouch-ot, és igen praktikus, hogy a kiegészítők újraindítás nélkül lesznek telepíthetőek. Kibővül a felhasználói jogosultságok kezelése is, hogy mindenki teljes mértékben ellenőrizni tudja az adatkezelési kérdéseket, a szoftver működését, valamint tetszés szerint szabhassa testre a programot böngészési szokásai szerint, és Windows 7 felhasználók is külön támogatást kapnak az animált megjelenítést kezelő Aero felülethez.

Kulcsszavak: böngésző Firefox Mozilla

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

IT biztonsági tippek az ünnepi utazós időszakra

Az ünnepek közeledtével a szokásosnál is nagyobb figyelmet kell fordítanunk adataink védelmére és otthonunk, családunk digitális biztonságára. Utazás alatt különösen óvatosnak kell lennünk. Hogy nagyobb sikerrel vehessük fel a harcot a kiberbűnözőkkel, ajánlatos megfogadni az alábbi „mit ne tegyünk / mit tegyünk” tanácsokat.

2019. december 9. 13:55

Az MMD bemutatja a Philips 276C8 monitort

Az MMD, a Philips monitors márka licencpartnere bejelenti az USB-C csatlakozóval rendelkező Philips Moda 276C8 LCD monitor piaci bevezetését. Ez a 27 hüvelykes Quad HD monitor minden olyan funkcióval rendelkezik, amelyre egy mai felhasználónak szüksége van ahhoz, hogy a számítógép előtt töltött minden percét élvezhesse. A stílusos káva nélküli esztétikától kezdve az USB-C csatlakoztathatóságon át a kiváló képminőségig, a Philips 276C8 a teljesítmény és a dizájn ideális elegyét kínálja.

2019. december 6. 13:24

Helyi 5G-hálózatokat hoz létre a Bosch

A Bosch úgy véli, hogy a helyi 5G-hálózatok jelentik az előremutató utat. A vállalat 5G üzemeltetési engedélyekért folyamodott Németország egyes területein.

2019. december 5. 13:59

5 fontos tanács a zsarolóvírusokkal szemben

A zsarolóvírusok évek óta töretlen népszerűségnek örvendenek – legalábbis a kiberbűnözők körében. Ez azt mutatja, hogy a vállalatoknak még mindig nem sikerült átfogó és hatékony védelmet kiépíteni a ransomware támadásokkal szemben. A Micro Focus szakértői szerint többszintű védelmet érdemes kialakítani, amely kiterjed a biztonsági mentésekre, a rendszerek naprakészen tartására és ellenőrzésére, az adatok titkosítására, valamint a felhasználók oktatására is. 

2019. december 1. 09:28

Kriptovaluta-bányász modult telepít a Stantinko botnet az áldozatok gépére

Az ESET kutatói nemrégiben fedezték fel, hogy a félmillió számítógépet megfertőző Stantinko botnet mögötti kiberbűnözők Monero kriptovaluta-bányászó modult telepítenek az általuk ellenőrzött gépekre.

2019. november 29. 15:02

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Kihirdették a 2019-es Az Év Honlapja pályázat díjazottait!

2019. december 3. 18:18

Megtartották Magyarország eddigi legnagyobb informatikai versenyét

2019. november 26. 11:05

Önvezető autós parkolás először Magyarországon!

2019. november 18. 14:23

Százmillió eurót fektet be az európai mesterséges intelligencia programba a Huawei

2019. november 8. 10:07
online sportfogadás