A biztonság szeme - Térfigyelő rendszerekkel a biztonságért konferencia

forrás Prim Online, 2010. május 14. 07:45

Látni és láttatni: biztonsági kockázatok, amelyek IP-kamerarendszerekkel kivédhetők; támogatási lehetőségek megfigyelőrendszerek kiépítésére - többek között ezeket a témaköröket járja körül a Computerworld május 27-i konferenciája.

A térfigyelő rendszerek alkalmazhatósága, a személyi és vagyonbiztonság növelésében betöltött szerepe alapvetően megváltozott azáltal, hogy az IP-technológia megjelent a térfigyelő kamerákban. Az úgynevezett IP-kamerák valódi hálózati eszközként jelennek meg egy rendszerben – azaz az IT-infrastruktúra integráns részévé válnak; használatuk, az információrögzítés rugalmasabb, mint a hagyományos térfigyelő eszközöké, és kombinálhatók például IDM- (identity management) rendszerekkel. Ugyanakkor használatukat könnyebb a törvényi előírásokhoz igazítani. Ma már viszonylag olcsón lehet kiépíteni akár telephelyeken, akár településeken olyan térfigyelő rendszereket, amelyekkel a biztonság valóban hatásosan növelhető. Konferenciánkon szeretnénk bemutatni, hogy milyen informatikai infrastruktúra szükséges egy ilyen rendszer kiépítéséhez, hogyan integrálható a már meglévő hálózatba, milyen módon paraméterezhető, és hogyan alkalmazható a leghatékonyabban, például raktárak, logisztikai központok, üzemek védelmére. A 2008-2009-es gazdasági válság okán a gazdasági élet stabilitását, élénkítését célzó támogatási programok kiemelkedő jelentőséggel bírnak a vállalkozások életében. Ezen megállapítást az Európai Unió 2010-es költségvetése is megerősíti, legtöbb forrást gazdaságfejlesztésre és a versenyképesség növelésére szánva, beleértve a munkahelyteremtést, az infrastrukturális beruházásokat Ezen célok eléréséhez kapcsolódó fejlesztési források elosztását segítő programokról szóló szakmai rendezvények a vállalkozások fejlődését, stabil működését, munkahelyek keletkezését eredményezi, amely hasznára válik az egész társadalomnak.Ebből adódóan az Európai Unió által társfinanszírozott támogatások szerepe az eddigieknél is nagyobb, így 2010-ben szélesebb körű, kedvezőbb és rugalmasabb pályázati feltételekre számíthatnak a gazdaság valamennyi résztvevője.

A konferencia tervezett témái

  • Látni és láttatni: biztonsági kockázatok, amelyek IP-kamerarendszerekkel kivédhetők
  • IP-kamerák: hova és hogyan? Telepítési problémák és a megoldás
  • Az IP-megfigyelőrendszerek és az IP-infrastruktúra integrációjában rejlő lehetőségek
  • Megfigyelés csak egyszerűen! A megfigyelőrendszerek üzemeltetésének jogi háttere. Adatvédelem és adatbiztonság
  • Mindenkinek érdeke a biztonság. Támogatási lehetőségek megfigyelőrendszerek kiépítésére


Időpont: 2010. május 27.
Helyszín: Corner Rendezvényközpont (1051 Bajcsy - Zsilinszky út 12.)
 
További információkat a computerworld.hu/konferencia weboldalon, illetve a +36-1-577-4343-as telefonszámon kaphat.

További információk és regisztráció
 

Kulcsszavak: security konferencia

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ahol jelen és jövő találkozik

Októberben második alkalommal szervezi meg a hazai járműipar egyik kiemelkedő eseményét, a TECHTOGETHER+-t az autopro.hu csapata, ahol jelen és jövő találkozik. A rendezvény keretében megtartott járműipari konferencián hazánk meghatározó iparvállalatainak top menedzserei adnak elő, az innovatív ipari trendekre fókuszáló szakmai találkozón pedig az itthon tevékenykedő kulcsszereplőkkel találkozhatnak az érdeklődők. A rendezvény harmadik pillérjeként hazánk legtehetségesebb egyetemistái mérik össze tudásukat a mérnökhallgatói verseny keretében. 

2023. szeptember 29. 17:20

Ötven Airbus A350-es repülőgépet rendel az Air France-KLM Csoport

A szélestörzsű flotta megújításának felgyorsítása érdekében a korábban leadott megrendelést kiegészítve újabb 50 darab Airbus A350-es repülőgépet rendel az Air France-KLM Csoport. A francia-holland vállalat fogja a legtöbb A350-est üzemeltetni a világon az évtized végére.

2023. szeptember 28. 11:28

Akár 70 százalékkal is csökkenteni lehetne az irodaépületek szén-dioxid-kibocsátását

Digitális épület- és energiagazdálkodási megoldások alkalmazásával, valamint elektrifikációval, illetve megújuló energiaforrások használatával és mikrohálózatok telepítésével akár 70 százalékkal is csökkenteni lehetne az irodaépületek szén-dioxid-kibocsátását a Schneider Electric kutatása szerint. Az alacsony CO2-kibocsátású épületekre történő átállás jelentős mennyiségű új munkahely létrehozását is eredményezheti. 

2023. szeptember 27. 20:19

Smart company – 2024. Jövőre még okosabban!

A smart company nem attól okos, mert a legfejlettebb technológiák által vezérelt. Az az okos cég és okos iroda, amit folyamatosan egyre kevesebb költséggel sokkal hatékonyabban, jóval nagyobb árbevétellel, nyereséggel működtetünk. A PP Konferenciaközpont – BKIK „Smart company – 2024” című konferenciáján a cégtulajdonosok megtudhatják, hogy milyen eszközök és módszerek szükségesek az okos céggé váláshoz.

2023. szeptember 27. 18:57

Joule – az irodai munka új mértékegysége

Az SAP walldorfi főhadiszállásán tartott konferencia csúcspontjaként bemutatkozott Joule, a természetes nyelvet használó, generatív mesterséges intelligencia alapú irodai asszisztens, amellyel végérvényesen megváltoznak az üzletviteli folyamatok. A Joule beágyazódik az SAP felhőalapú vállalati portfóliójába, és képes lesz proaktívan betekintést adni a vállalati adatok mélységébe, nem csak az SAP teljes szoftverportfólióján, hanem akár harmadik féltől származó forrásokat is feldolgozva. 

2023. szeptember 27. 14:23

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38