A biztonság szeme - Térfigyelő rendszerekkel a biztonságért konferencia

forrás Prim Online, 2010. május 14. 07:45

Látni és láttatni: biztonsági kockázatok, amelyek IP-kamerarendszerekkel kivédhetők; támogatási lehetőségek megfigyelőrendszerek kiépítésére - többek között ezeket a témaköröket járja körül a Computerworld május 27-i konferenciája.

A térfigyelő rendszerek alkalmazhatósága, a személyi és vagyonbiztonság növelésében betöltött szerepe alapvetően megváltozott azáltal, hogy az IP-technológia megjelent a térfigyelő kamerákban. Az úgynevezett IP-kamerák valódi hálózati eszközként jelennek meg egy rendszerben – azaz az IT-infrastruktúra integráns részévé válnak; használatuk, az információrögzítés rugalmasabb, mint a hagyományos térfigyelő eszközöké, és kombinálhatók például IDM- (identity management) rendszerekkel. Ugyanakkor használatukat könnyebb a törvényi előírásokhoz igazítani. Ma már viszonylag olcsón lehet kiépíteni akár telephelyeken, akár településeken olyan térfigyelő rendszereket, amelyekkel a biztonság valóban hatásosan növelhető. Konferenciánkon szeretnénk bemutatni, hogy milyen informatikai infrastruktúra szükséges egy ilyen rendszer kiépítéséhez, hogyan integrálható a már meglévő hálózatba, milyen módon paraméterezhető, és hogyan alkalmazható a leghatékonyabban, például raktárak, logisztikai központok, üzemek védelmére. A 2008-2009-es gazdasági válság okán a gazdasági élet stabilitását, élénkítését célzó támogatási programok kiemelkedő jelentőséggel bírnak a vállalkozások életében. Ezen megállapítást az Európai Unió 2010-es költségvetése is megerősíti, legtöbb forrást gazdaságfejlesztésre és a versenyképesség növelésére szánva, beleértve a munkahelyteremtést, az infrastrukturális beruházásokat Ezen célok eléréséhez kapcsolódó fejlesztési források elosztását segítő programokról szóló szakmai rendezvények a vállalkozások fejlődését, stabil működését, munkahelyek keletkezését eredményezi, amely hasznára válik az egész társadalomnak.Ebből adódóan az Európai Unió által társfinanszírozott támogatások szerepe az eddigieknél is nagyobb, így 2010-ben szélesebb körű, kedvezőbb és rugalmasabb pályázati feltételekre számíthatnak a gazdaság valamennyi résztvevője.

A konferencia tervezett témái

  • Látni és láttatni: biztonsági kockázatok, amelyek IP-kamerarendszerekkel kivédhetők
  • IP-kamerák: hova és hogyan? Telepítési problémák és a megoldás
  • Az IP-megfigyelőrendszerek és az IP-infrastruktúra integrációjában rejlő lehetőségek
  • Megfigyelés csak egyszerűen! A megfigyelőrendszerek üzemeltetésének jogi háttere. Adatvédelem és adatbiztonság
  • Mindenkinek érdeke a biztonság. Támogatási lehetőségek megfigyelőrendszerek kiépítésére


Időpont: 2010. május 27.
Helyszín: Corner Rendezvényközpont (1051 Bajcsy - Zsilinszky út 12.)
 
További információkat a computerworld.hu/konferencia weboldalon, illetve a +36-1-577-4343-as telefonszámon kaphat.

További információk és regisztráció
 

Kulcsszavak: security konferencia

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Túllépnének a pedagógusok az iskolai kereteken a műszaki pályaorientációban

Több, külsős szakmai forrásból származó ismeretre, támogatásra lenne szüksége az általános- és középiskolai tanároknak, hogy a diákjaik pályaválasztását hathatósan segítsék, és körükben a műszaki szakmákat eredményesebben népszerűsítsék – derült ki az Együtt a Jövő Mérnökeiért Szövetség (EJMSZ) által szervezett 21. századi STEM pedagógus konferencián

2019. november 19. 18:45

Hónapokba telik betölteni egy megüresedő állást

Vajon mennyi idő alatt lehet betölteni egy megüresedő állást ma Magyarországon? A Profession.hu legfrissebb adatai szerint a tapasztalt szakértők, vezetők esetében a kiválasztási folyamat akár hosszú hónapokig is eltarthat. Ráadásul, a cégek többségének véleménye szerint ez az idő a jövőben még tovább fog növekedni.

2019. november 19. 17:14

Lezárult az OTT-ONE szerverberuházása

Lezárultak az OTT-ONE 1,1 milliárd forintból megvalósuló szerverberuházásának előkészítő munkálatai: a beszerzett szerverek 2019. december 1-től állnak majd üzembe. A teljes egészében saját forrásból finanszírozott szerverkapacitás amellett, hogy támogatja a vállalatot a meglévő ügyfelek magas szintű kiszolgálásában, új lehetőségeket is teremt a társaság számára: a mintegy 800 kiszolgáló egységből álló szerverkapacitás igénybevételére már meg is kötötték az első szolgáltatási szerződést. 

2019. november 19. 12:50

Sikeresen mutatkoztak be a magyar startupok az ázsiai fintech csúcstalálkozón

A Startup Campus és Magyar Exportfejlesztési Ügynökség (HEPA)  együttműködésében három hazai startup mutatkozott be az Ázsia FinTech Roadshow ötnapos, intenzív üzletfejlesztési túrán a globális pénzügyi innováció élvonalának Szingapúr, Kuala Lumpur és Jakarta érintésével. A résztvevő Brokerchooser, Péntech és Scolvo egyaránt hosszútávú ázsiai együttműködések reményében tértek haza.

2019. november 19. 10:13

A Fujitsu modellje új szintre emeli az automatizációval elérhető megtakarítást

A robotalapú folyamatautomatizáció (RPA) széles körű alkalmazásnak korlátait megszüntetve, a Fujitsu új modelje 12-16% közötti megtakarítást tesz lehetővé a működési költségben. A Fujitsu észak- és nyugat-európai ügyfelek számára elérhető, új ipari automatizációs működési modellje kiiktatja az RPA terjedését eddig gátló akadályokat, ami komoly változást hozhat tekintettel arra, hogy jelenleg világszerte csak a szervezetek 4%-a alkalmazza széles körben az RPA-technológiát. 

2019. november 18. 18:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Önvezető autós parkolás először Magyarországon!

2019. november 18. 14:23

Százmillió eurót fektet be az európai mesterséges intelligencia programba a Huawei

2019. november 8. 10:07

Az Antenna Hungária megvásárolta a Telenor Magyarország 25%-át

2019. november 1. 08:32

Idén is keresik az év fiatal vezetőjét!

2019. október 22. 13:26
online sportfogadás