A Cisco eredménye jobb a vártnál

MTI Sajtóadatbank, 2010. május 14. 10:00

A Cisco az elemzői várakozásokat felülmúló eredményekkel zárta üzleti évének áprilissal véget ért harmadik negyedévét.

Az amerikai informatikai óriáscég adózott nyeresége 2,2 milliárdra nőtt az egy évvel korábbi 1,3 milliárdról. Egyszeri tételek nélkül, részvényenként 42 cent a nyereség, 3 centtel meghaladva az elemzői várakozásokat. A Cisco bevétele 27 százalékkal
10,4 milliárd dollárra nőtt, míg a Reuters elemzői felmérése alapján 10,2 milliárd volt várható.

A hálózati berendezések piacán világelső társaság teljesítménye a konjunktúra várható alakulásának fontos mutatója, mert a vállalkozások a fellendülés beindulásakor gyakran fognak informatikai fejlesztésekbe, válság idején pedig jellemzően ezen a területen spórolnak először. A Cisco jelentését a piac megkülönböztetett figyelemmel kezeli azért is, mert a kaliforniai központú cég az első nagy szereplő a technológiai szektorból, amely az áprilisi folyamatokról is beszámol.

A javuló eredmények ellenére a társaság vezetése óvatosságra int; "a konjunktúra még igen törékeny, és sok a bizonytalanság, ezért érdemes volna bevárni még néhány makrogazdasági adatot, mielőtt eluralkodik a hurráoptimizmus" - hangsúlyozta csütörtöki
tájékoztatóján John Chambers vezérigazgató.

A Cisco nem csupán a kilábalás megindulásából profitált, hanem a piaci részesedését is növelni tudta, és arra számít, hogy az üzleti év utolsó negyedévében a bevétel 25-28 százalék körüli mértékben növekedik. Wall Street-i elemzők kevésbé derűlátók, 10,68 milliárd dolláros bevételt valószínűsítenek a május-júliusi időszakra.

A Cisco szektortársa, az IBM is bizakodással tekint a jövőbe; a világ legnagyobb informatikai szolgáltatója szerdán bejelentette, hogy öt éven belül a jelenleginek több mint a duplájára növeli nyereségét, és 20 milliárd dollár értékben hajt végre
felvásárlásokat és beruházásokat.

Kulcsszavak: +mérleg Cisco

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Tőzsdére készül a zöld Bitcoin bányászatot forradalmasító magyar techcég

Ritka az az együttállás, amikor a technológia és az energiatudatosság tökéletes szinergiában működik, ezt sikerült megvalósítania az utóbbi évek egyik legsikeresebb energetikai startupjának, az Enerhash Technologies Zrt-nek. A cég innovatív megoldása a megújuló erőművek többletkapacitásait használja kriptobányászatra, méghozzá károsanyagkibocsátás nélkül. A magyar techcég eddig közel 3 milliárd forint értékű magánbefektetést kapott infrastruktúra-fejlesztésre és adatközpont-beruházásra, tavalyi árbevételük meghaladta az 510 millió forintot, de idén már ennek a megduplázása a cél. Következő lépésként pedig gőzerővel készülnek a részvénykibocsátásra – első körben a BÉT XTEND tőzsdén.

2023. június 10. 12:14

Magyarországon 25 év alatt közel 80 ezren vettek részt a Cisco Hálózati Akadémia képzésein

Világszerte 3,2 millió, Magyarországon jelenleg 15 ezer hallgatója van a Cisco Hálózati Akadémia képzéseinek, míg a kezdetektől összesen 17 millióan kaptak a világon piacképes tudást a kezdeményezésnek köszönhetően. Szükség is van rá: felmérések szerint Magyarországon néhány éven belül akár 44 ezer informatikus hiányozhat a munkaerőpiacról. A Cisco célja: a következő 10 évben újabb 10 millió diák digitális képzése az EMEA régióban.

2023. június 10. 10:26

SAP-vel pörgetik fel a körforgásos gazdaságot is

2023 júliusától teljesen átalakul a magyarországi hulladékgazdálkodási rendszer. A MOL illetékes leányvállalata az SAP rendszerét választotta a komplex szervezési, irányítási és elszámolási feladatok informatikai támogatására.

2023. június 9. 20:01

Új trendek és kihívások az online marketingben

2023-ban a közösségi média marketing szerepe, valamint az influenszer marketing és a felhasználók által generált tartalmak (UGC - User Generated Content) egyre inkább teret hódítanak, és szinte megkerülhetetlenné válnak a vállalkozások üzleti stratégiájában. 

2023. június 9. 14:06

Új szerepköréhez jobban illő névre vált az IVSZ

Nevének megújításáról döntött az IVSZ június 7-én megtartott éves közgyűlésén a szervezet tagsága: a korábbi Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) helyett IVSZ – Digitális Vállalkozások Szövetsége néven folytatja működését a szakmai szervezet. A névváltást az indokolja, hogy napjainkban a digitalizáció a gazdaság minden szegletét áthatja, nem csak az informatikai, távközlési és elektronikai vállalatoknál fontos tényező. A közgyűlésen a 13 fős elnökség 7 pozíciójáról is szavaztak: az IVSZ elnöke újabb három évre dr. Vinnai Balázs lett.

2023. június 9. 12:45

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39