A Cisco eredménye jobb a vártnál

MTI Sajtóadatbank, 2010. május 14. 10:00

A Cisco az elemzői várakozásokat felülmúló eredményekkel zárta üzleti évének áprilissal véget ért harmadik negyedévét.

Az amerikai informatikai óriáscég adózott nyeresége 2,2 milliárdra nőtt az egy évvel korábbi 1,3 milliárdról. Egyszeri tételek nélkül, részvényenként 42 cent a nyereség, 3 centtel meghaladva az elemzői várakozásokat. A Cisco bevétele 27 százalékkal
10,4 milliárd dollárra nőtt, míg a Reuters elemzői felmérése alapján 10,2 milliárd volt várható.

A hálózati berendezések piacán világelső társaság teljesítménye a konjunktúra várható alakulásának fontos mutatója, mert a vállalkozások a fellendülés beindulásakor gyakran fognak informatikai fejlesztésekbe, válság idején pedig jellemzően ezen a területen spórolnak először. A Cisco jelentését a piac megkülönböztetett figyelemmel kezeli azért is, mert a kaliforniai központú cég az első nagy szereplő a technológiai szektorból, amely az áprilisi folyamatokról is beszámol.

A javuló eredmények ellenére a társaság vezetése óvatosságra int; "a konjunktúra még igen törékeny, és sok a bizonytalanság, ezért érdemes volna bevárni még néhány makrogazdasági adatot, mielőtt eluralkodik a hurráoptimizmus" - hangsúlyozta csütörtöki
tájékoztatóján John Chambers vezérigazgató.

A Cisco nem csupán a kilábalás megindulásából profitált, hanem a piaci részesedését is növelni tudta, és arra számít, hogy az üzleti év utolsó negyedévében a bevétel 25-28 százalék körüli mértékben növekedik. Wall Street-i elemzők kevésbé derűlátók, 10,68 milliárd dolláros bevételt valószínűsítenek a május-júliusi időszakra.

A Cisco szektortársa, az IBM is bizakodással tekint a jövőbe; a világ legnagyobb informatikai szolgáltatója szerdán bejelentette, hogy öt éven belül a jelenleginek több mint a duplájára növeli nyereségét, és 20 milliárd dollár értékben hajt végre
felvásárlásokat és beruházásokat.

Kulcsszavak: +mérleg Cisco

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Magyar makettező cég innovatív 3D-s megoldásai a gyártás területén

Az utóbbi években a 3D nyomtatás és a hozzá kapcsolódó modell előállítási folyamatok a mindennapok részei lettek. A technológiával már városrészt, orvostechnikai eszközöket és ékszereket is készítenek, de van, ahol az általános iskolai oktatásban és a háztartásokban is használják. Nem létező, vagy sérült elemeket alkotnak virtuálisan újra, majd állítják elő ismét, hogy azok az eredetivel azonos módon működhessenek felhasználási területükön. Egy magyar cég a makettezés mellett úttörőnek számító területeken is használja a file to factory és a reverse engineering megoldásokat.

2023. március 25. 15:38

Az autóipar megmutatja, hogyan kell a gyártást digitalizálni

A gyártási folyamatok digitalizációjának sikerességét négy tényező befolyásolja – ez derült ki a Roland Berger „Az Ipar 4.0 jelenlegi helyzete” című tanulmányából. A kutatás autóipari OEM-ek és top beszállítók tapasztalataira támaszkodva mutatja be a digitális gyártás sikertényezőit. A német hátterű tanácsadócég szerint a folyamatos priorizálás, a dedikált csapatok, az összehangolt céltérképek és a munkavállalók folyamatos képzése a legfontosabb. 

2023. március 25. 10:17

Kis és közepes méretű épületek intelligensebb és egyszerűbb kezelése

A most bejelentett Connect Box nyílt és könnyen kezelhető IoT-megoldást ad kis- és középméretű épületek felügyeletéhez. A teljesítmény felhasználóbarát monitorozásával és optimalizálásával lehetővé teszi az energiahatékonyság akár 30 százalékos növelését, valamint a beltéri levegőminőség jelentős javítását olyan létesítményekben, mint az iskolák, kiskereskedelmi üzletek, lakások és kis irodák.

2023. március 24. 19:28

A VISZ tisztújító közgyűlése bizalmat szavazott az eddigi vezetésének

Megtartotta idei tisztújító közgyűlését a Magyarországi Vezető Informatikus Szövetsége. A szervezet vezetésébe egy új ember érkezett Pocsai Zsolt személyében.

2023. március 24. 13:59

Újra a Bosch a legsportosabb hazai cég

Sportban is első a Bosch: a vállalat idén negyedszer állt a dobogó legfelső fokára a BSI (Budapest Sportiroda) által meghirdetett, kifejezetten cégeket, vállalatokat, intézményeket és munkahelyi közösségeket célzó „Fut a cég” országos megmérettetésén. A Robert Bosch Kft. és a Bosch Rexroth Kft. csapata 2022-ben összesen 11 500 kilométert futott, 4260 kilométert kerékpározott és 700 kilométert úszott az abszolút első helyezésért. 

2023. március 24. 11:15

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48