Napi kétmilliárd videó-letöltés az ötéves YouTube-on

Milkovits Gábor, 2010. május 18. 08:44

Nem sokkal ötödik születésnapja után a YouTube internetes videomegosztó oldal napi forgalma átlépte a 2 milliárd megtekintést. Ez közel kétszerese a három legnagyobb amerikai televízióhálózat főműsoridőbeli nézettségének.

A Google bejelentette, hogy naponta több mint kétmilliárd videót néznek meg világszerte a cég tulajdonába tartozó YouTube videómegosztó portálon. A fenti mennyiség persze a megtekintésekre értendő, azaz természetesen tartalmazza ugyanannak a videónak többszöri letöltését is, ám így is lenyűgöző adat, hogy ez a szám közel a duplája annak, ahányan a három legnagyobb amerikai országos tv-csatorna valamelyikét nézik egy nap. Chad Hurley társalapító a BBC-nek azt nyilatkozta, hogy ez az eredmény mindenképpen mérföldkőnek tekinthető a szolgáltatás történetében, amelyet 2006 végén 1,65 milliárd dollárért vásárolt meg a Google. A portál végre kezdi behozni a ráfordított összegeket, tavaly például megháromszorozódtak az oldalról származó reklámbevételek. Ebben fontos szerepe volt annak, hogy a Google szigorúan kigyomlálja az oldalról az illegális tartalmakat, így elkezdett nőni a reklámozókat vonzó tartalomszolgáltatók bizalma is a YouTube iránt. Hurley szerint ugyanakkor a szolgáltatás még mindig csak gyerekcipőben jár ahhoz képest, amilyen lehetőségek rejlenek benne a jövőre nézve. Kiemelte, hogy a felhasználók még mindig csupán napi átlag 15 percet néznek videókat az oldalon, miközben órákat töltenek el a tévé előtt ülve.

A világ legnépszerűbb videomegosztó oldala április 23-án ünnepelte ötéves születésnapját, mert a néhány hónappal korábban bejegyzett portálra ekkor került fel az első videó. A 19 másodperces felvételen Jawed Karim, a YouTube társalapítója a San Diego-i állatkertben mond magvas dolgokat a mögötte látható elefántról, illetve az elefántokról általában (http://www.youtube.com/watch?v=jNQXAC9IVRw).

Kulcsszavak: YouTube videó média

Internet ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Stabilabb és gyorsabb lesz a vezeték nélküli internet a vasúti kocsikban

Folyamatos az eddiginél egyszerűbben használható, és lényegesen gyorsabb internetet biztosító új eszközök üzembe állítása a vonatokon. Várhatóan a jövő év elejétől sokkal könnyebben lesz elérhető a világháló a vasúti járatokon.

2020. szeptember 13. 14:27

Egy évig havidíjmentes szolgáltatásokkal támogatja a Telekom a nonprofit szervezeteket

A Magyar Telekom megújította és ismét elérhetővé tette a nonprofit szervezetek számára kínált ajánlatát, mellyel a nonprofit szektor digitalizációját kívánja támogatni. A Magenta1 Business/Nonprofit ajánlatra pályázni szükséges, melyre a szervezetek 2020. szeptember 25-ig küldhetik el jelentkezéseiket.

2020. szeptember 9. 15:02

Az UNICEF és az Ericsson közösen méri fel az iskolák internet-hozzáférését világszerte

Az Ericsson és az UNICEF egy globális partnerségi program keretében 2023-ig 35 országban méri fel az iskolai internet-hozzáférés helyzetét. Az iskolák és a környező közösségek internet-ellátottságának feltérképezése az első és egyik legfontosabb lépés afelé, hogy minden gyermek számára biztosítható legyen a digitális tanulás lehetősége.

2020. augusztus 31. 17:27

Korlátlan mobilnettel kezdhetik az új tanévet a Telekom Magenta1 ügyfelei

Indul az oktatás, a Magyar Telekom pedig ismét minden eshetőségre segít felkészülni a családoknak: Magenta1 előfizetőknek egy hétig korlátlan mobilnettel segít beindítani a tanévet.

2020. augusztus 31. 10:53

Induljon korlátlanul a tanév!

Korlátok nélkül kezdődhet az iskola a Telekommal. A szupergyors nettől a kedvezményes készülék-ajánlatokon át a tanszerekig vagy a könyvekig a Telekomnak mindenki számára van ajánlata: a családoknak, a kisdiákoknak és az egyetemistáknak is. A következő hetekben különféle igényekre reagáló ajánlatokkal jelentkezik a vállalat, hogy valóban korlátlanul induljon a tanév! 

2020. augusztus 13. 19:39

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A Bosch új koronavírus tesztje 39 perc alatt ad megbízható eredményt

2020. szeptember 30. 14:58

A vírusveszély miatt idén online rendezik meg a cégvezetők csúcskonferenciáját

2020. szeptember 21. 10:11

Virtuális nézőteret nyit a Budai Szabadtéri Színház

2020. szeptember 9. 12:11

Év Informatikai Vezetője díj 2020

2020. augusztus 27. 11:07
online sportfogadás