KÜRT Akadémia: indul a hacker labor és a szupervízor képzés

forrás Prim Online, 2010. május 19. 14:02

A KÜRT Akadémia elindította intézményi keretek között működő, kutató-fejlesztő etikus hacker közösségét, a hackLAB-et. A hacker labor alapító tagjai a KÜRT Akadémia egyéves etikus hacker képzésének végzős hallgatói, akik a képzés során valós projekteken, éles bevetéseken is bizonyították már rátermettségüket és kiemelkedő szakmai felkészültségüket.
A hackLAB célja, hogy megismertesse a piaccal az etikus hackelés szakmai kritériumait, valamint, hogy fejlesztéseivel egyre szélesebb felhasználói kört juttasson a biztonságos informatika használatának előnyeihez.

A KÜRT Akadémia az idén második alkalommal indítja el egyéves etikus hacker képzését. A képzés kiscsoportos; évente nagyságrendileg 15 fő teljeskörű szakmai felkészítését vállalja az intézmény. A felvett hallgatóknak nem kevesebbet kínál az iskola, mint hogy megismerhetik a legfrissebb hacker technológiák teljes tárházát, műhelymunkák sorozatában gyakorolhatják a megtanult fogásokat, betekintést kapnak az etikus hackelés jogi és pszichológiai hátterébe, és megtanulják kezelni a megrendelő szempontjából kritikus helyzeteket és bonyolult projekteket.

Az első hacker évfolyam hallgatói színes szakmai háttérrel érkeztek a KÜRT Akadémiára: a fizikai biztonsági szakértőtől, az informatikai igazgatón keresztül az Oracle specialistáig sokféle tudás jelent meg a csapatban. A KÜRT Akadémia hackLAB ennek a közösségnek kínál további fórumot a tudásfrissítéshez, a közös munkához és a jövőbeli fejlesztésekhez, de nem titkolt szándékuk nyitni olyan etikus hackerek felé is, akik tudásukkal, minőség iránti igényükkel, fejlesztésorientált hozzáállásukkal illeszkednek a hackLAB szellemiségéhez és a csapat célkitűzéseihez.

A közösség célja a hacker szakma minőségi kritériumainak megismertetése a hazai piac szereplőivel annak érdekében, hogy a megrendelők szempontjai megfelelően érvényesüljenek a projektekben, és emelkedjen a piaci szolgáltatások színvonala. A hackLAB közössége többek között olyan védelmi és vizsgálati módszerek fejlesztésén dolgozik, amelyek vállalatmérettől függetlenül, széles felhasználói kör számára teszik elérhetővé az információ megfelelő szintű biztonságát.

A KÜRT Akadémia hackLAB azon piaci szereplők számára kínál költséghatékony megoldást, akik a szakmai közösség tudását vállalati biztonságuk érdekében szeretnék felhasználni. A közösség erőforrásai vállalati etikus hackelési projektekre és biztonsági fejlesztésekre egyaránt igénybe vehetők.

A KÜRT Akadémia következő nyílt napján, május 27-én, csütörtökön, 15 órától az egyéves etikus hacker képzés tartalmáról hallhatnak az érdeklődők, valamint megismerkedhetnek a hackLAB alapítóival és a képzés vezetőjével.

A hacker iskola második évfolyamával egyidőben üzleti szupervízor képzés indul a KÜRT Akadémián, dr. Keserű Károly vezetésével. Ez a képzés azoknak az üzleti szakembereknek – elsősorban vezetőknek és fejlesztőknek, tanácsadóknak (coach-oknak) – szól, és jelent perspektivikus tanulási lehetőséget, akik nyitottak a változásra és az önreflexióra, valamint tiszta, hiteles kapcsolati dimenziókra törekednek.

Szintén szeptemberben indul újra Mérő László és Baracskai Zoltán üzleti coach képzése. A hallgatók érdekes szakmai perspektívákat, új üzleti megoldásokat ismerhetnek meg a téma nemzetközi nagymestereitől, a hazai tudományos élet jeles alakjainak tolmácsolásában.

A KÜRT Akadémia képzéseinek a KÜRT budaörsi székházában kialakított rendezvény- és oktatóközpont ad otthont. A legkorszerűbb technikával felszerelt konferencia- és oktatótermek a különféle programok színvonalához méltó helyszínt biztosítanak.

A KÜRT Akadémia és a képzéseivel, illetve a nyíltnappal kapcsolatban bővebb információ
a www.kurtakademia.hu weboldalon található.
 

Kulcsszavak: Kürt oktatás hacker security

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Zyxel új szolgáltatása növeli a hálózati biztonságot

A tajvani Zyxel bemutatta új, AiShield szolgáltatását, amely jelentősen hozzájárul az otthonok és vállalkozások hálózati biztonságához. A MultyX és Multy Plus eszközök mellé használható intuitív alkalmazás az egyre kifinomultabb zsarolóvírusokkal és a rosszindulatú szoftverekkel veszi fel a harcot.

2019. november 11. 15:57

Kiterjesztett valóság megoldással teszi gyorsabbá és pontosabbá a repülőgépek átvizsgálását az Aeroplex

Az Aeroplex of Central Europe tesztüzemben elkezdte használni az AerinX által fejlesztett, kiterjesztett valóság alapú hi-tech repülőgép átvizsgáló rendszert. A tesztüzem során az Aeroplex mérnökei valós ipari körülmények között használják majd az innovatív szoftveres megoldást repülőgépek külső felszíni átvizsgálására. Ezzel párhuzamosan az AerinX Early Adopter programot indított, melynek keretében a cég további nemzetközi repülőgépipari szereplőkkel tervezi stratégiai együttműködés elindítását.  

2019. november 11. 14:33

A Studio F. A. Porsche formatervezésével érkezik az új AOC monitor

Amióta az év egy korábbi dőpontjában érkezése bejelentésre került, a dizájn-tudatos felhasználók izgatottan várják a pillanatot, amikor asztalaikra helyezhetik a Studio F. A. Porsche által formatervezett AOC Q27T1 monitort. Ez a pillanat most végre elérkezett. A 68,6 cm (27 hüvelyk) képátlójú QHD felbontású IPS panellel és mnulla éllel rendelkező monitor, három oldalon keret nélküli dizájnjával és egyedülálló lábazatával egy valódi műremek, amely élménnyé teszi a munkát.

2019. november 8. 11:25

Elképesztő exportsiker: magyar cég megoldása támogatja a lett és észt gázpiac összevonását

Európán belül az első több országot átfogó gázpiaci egyesítést hozzák tető alá a magyar IP Systems megoldásával. Az energetikai szoftverfejlesztésre szakosodott vállat már bevezetés alatt álló informatikai rendszere révén az észt és a lett gázszállítói infrastruktúra kerül közös platformra. A közbeszerzési eljárás keretében elnyert mintegy 100 millió forint értékű projektet 2020 tavaszára valósítja meg az IP Systems az észtországi Eleringnél és lettországi Conexus Baltic Gridnél, hatása azonban egész Európa gázpiacára kiterjedhet. 

2019. november 8. 08:59

A Zyxel SecuReporter Felhő Analitika egyéves ingyen licencként érhető el az USG tűzfalak mellé

A Zyxel bejelentette, hogy új funkciókkal bővíti a SecuReporter Felhő Analitika Szolgáltatását. Az újítás értelmében minden USG tűzfal mellé egyéves ingyen licenc jár, amellyel a kis és középvállalkozások és a menedzselt szolgáltatást nyújtók (MSP-k) is hatékonyabban kezelhetik a hálózati fenyegetéseket.

2019. november 7. 12:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Százmillió eurót fektet be az európai mesterséges intelligencia programba a Huawei

2019. november 8. 10:07

Az Antenna Hungária megvásárolta a Telenor Magyarország 25%-át

2019. november 1. 08:32

Idén is keresik az év fiatal vezetőjét!

2019. október 22. 13:26

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44
online sportfogadás