Egyedülálló új Integrity szerverek

Kovács Attila, 2010. május 21. 10:30

Birnbauer Péter a HP Magyarország május 20-án Budapesten tartott sajtótájékoztatóján többek között bejelentette: Magyarországon is rendelhetők már a következő generációs, egységes infrastruktúrájú, üzletkritikus Integrity szerverek.

Az első szállítások a sztenderd blade szervereket illetően várhatóan még a nyár folyamán megtörténnek. Ugyancsak hamarosan megjelennek a "megnyújtott" Blade2-nek is nevezhető (egyharmaddal hosszabbak, mint egy HPc osztályú blade) újgenerációs Superdome 2 számítógépek.Ugyancsak napvilágra került, hogy a régebbi szervereket 2012-ig forgalmazza a HP, valamint újdonság, hogy a portfolió a jövőben teljesen a blade (penge) technológiára épül, illetve új a Blade Link technológia és az ún. Crossbar Fabric (egy szerverben a be/kimeneti kapacitás tetszőlegesen bővíthető). Továbbá bejelentésre került még a HP-UX v.3 operációs rendszer változat, a rack-es szerver portfolió. Birnbauer szerint a bejelentésben a következő újdonságokat kell látni: egyszerűbb, standardizált generáció, ("a rendszerekből csak azt kell megvenni, ami éppen most szükséges az alkalmazónak"), közös menedzsment, közös hálózat, közös befoglaló szekrény, közös szerverarchitektúra. Az eddigi 12 féle helyett 3 különböző  rendszerből építhető fel az illető megoldás. Az új Integrity szerverek tömegtermékként jelennek meg; az eszközök az igényekkel együtt növekedhetnek; a stabilitás azt jelenti, hogy legalább tíz évig ugyanaz a technológia és frissités. A kérdések során kiderült, a felhasználóknál meglévő régebbi szerverekre a HP várhatóan ez év második félévében ajánl frissítést.

Az új moduláris Integrity rendszerek alkotják az iparág első üzletkritikus szintű, az alkalmazásoknál akár 100%-os rendelkezésreállást biztosító konvergens infrastrukturáját. A BladeScale architektúra először teszi lehetővé az ügyfelek számára, hogy ugyanazon a  -- szervereket, tárolókat, hálózati elemeket is tartalmazó -- rekeszen belül, azonos komponenseket, eszközöket és folyamatokat használva telepítsék, automatizálják és menedzseljék az összes alkalmazást. Birnbauer azt is állította, hogy jelenleg a HP az egyetlen, amely egységes blade-architektúrát biztosít rendszereiben (x86-tól Superdome2-ig).

További információ: www.hp.com/go/integrity

Kulcsszavak: szerver HPQ HPQ-hu

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új minősítés: szemkímélő kijelző

Komoly elismerésben részesültek az LG OLED paneljei: a kijelzők teljesítették a független minősítési eljárások globális vezető vállalata, a német TÜV Rheinland szigorú feltételeit, így kiérdemelték a szervezet „szemkímélő kijelző” minősítését.

 

2019. szeptember 18. 10:59

Magyar IT-fejlesztéssel elemzik az afrikai és ázsiai gyerekek kézmosási szokásait

A vezető hazai big data cég, a Starschema intelligens adatelemző rendszerét használja a seattle-i székhelyű Splash, amely világszerte közel félmillió, mélyszegénységben élő gyermek számára biztosít tiszta ivóvizet és tisztálkodási lehetőséget. Az amerikai non-profit szervezet a budapesti csapat megoldása révén kap pontos képet arról, hogy tevékenysége milyen hatást gyakorol a gyermekek higiéniai szokásaira, általános egészségi állapotára és az iskolai hiányzásokra.

2019. szeptember 17. 10:12

Okosautós infotainment-rendszert mutatott be az LG

Az LG az idei Frankfurti Autószalonon (IAA) mutatja be a Microsoft hálózatba kapcsolt járműplatformját (Microsoft Connected Vehicle Platform, MCVP) integráló, járművekbe szánt új LG webOS infotainment-rendszert (Auto In-Vehicle Infotainment, IVI). A webOS Auto és az MCVP kombinált erősségeinek kihasználásával az IVI sokféle információt gyűjt és továbbít többek között a vezető állapotáról, az ajtó helyzetéről vagy akár az alkalmazáshasználatról.

2019. szeptember 16. 08:18

5 tipp a digitális útonállók elkerülésére

A legtöbb vállalatnál napjaink slágertémájának számít a digitális átalakulás, mivel a modern megoldások segítségével a szervezetek jobb termékeket és szolgáltatásokat kínálhatnak ügyfeleiknek. Ez azonban biztonsági kockázatokat is felvet, hiszen a digitális térben a támadási felület is nagyobb a kiberbűnözők számára. A Micro Focus szakértői bemutatják azt az öt lépést, amelyek segítségével a szervezetek jelentősen csökkenthetik a digitális átállással járó veszélyek számát.  

2019. szeptember 15. 08:14

A PSD2 feltételeinek is megfelel a Trident HSM védelmi megoldása

Az i4p HSM modulja egyedüli hazai fejlesztésű termékként kínál olyan szintű adatvédelmet, amely megfelel az eIDAS és a hamarosan Magyarországon is alkalmazandó PSD2 feltételeinek.

2019. szeptember 13. 08:28

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mától rendelhetők az Apple legújabb termékei

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2019. szeptember 9. 23:51

Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

2019. szeptember 3. 13:26

30 év a hazai KKV vállalkozások fejlesztéséért

2019. szeptember 1. 13:27
online sportfogadás