Közel ötmillióan töltötték le a Skype-ot az iPhone-ra

Milkovits Gábor, 2010. június 3. 08:35

A Skype saját adatai szerint a vasárnapi premier után két nap alatt majdnem 5 millió felhasználó töltötte le iPhone készülékére a cég internet-telefonos szoftverének mobil 3G hálózatokon is működő változatát.

Az új mobil Skype vasárnap óta letölthető az iPhone-ra, és a fix mobil adat-tarifák melletti ingyenes telefonálás lehetőségével nyilván előnyös alternatívát jelent a mobilhálózaton való beszélgetésekkel szemben. Ez főleg a nemzetközi hívások esetében lehet igaz, amelyeknél a mobil roaming díjak igencsak borsosak világszerte. A Skype-tól évekig féltek a mobilszolgáltatók, mostanában azonban megtörni látszik a jég, így például az amerikai Verizon Wireless február végén bejelentette, hogy a korábbi adatszolgáltatási előfizetési díjak fejében Skype internet-telefonos szolgáltatást kínál régi és új ügyfeleinek. Mindezt úgy, hogy nem számol fel külön tarifát azon kívül, amit egyébként is fizetni kellene egyes Skype-konstrukciókért (pl. Skype-ról vezetékes- vagy mobilhálózatba történő hívások). A társaság döntésének hátterében egyértelműen az áll, hogy a mobilpiacon jelenleg dúló kiélezett versenyben minden eszközzel igyekeznek magukhoz csábítani az ügyfeleket.

Az ingyenesség azonban úgy tűnik, nem tart örökké, a Skype ugyanis nemrég bejelentette, hogy a jövő évtől fizetni kell majd a 3G hálózatokon bonyolított hívásokért, vagyis azok sem Skype-olhatnak majd ingyen a mobilhálózatokon, akiknek egyébként fix adatforgalmi előfizetésük van.
 

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Magyarországon is kapható a OPPO Reno 8 5G okostelefon

Az OPPO forradalmi kamerafunkciókkal rendelkező „portrészakértője” 80 W-os SUPERVOOC gyorstöltéssel, 5G kapcsolattal, fejlett adatvédelemi funkciókkal, unibody kivitelben tér vissza. A mind hardverben, mind szoftverben továbbfejlesztett innovatív képalkotó funkcióinak köszönhetően a felhasználók gyönyörű portrékat és tökéletesen éles felvételeket készíthetnek gyenge fényviszonyok között is.

2022. december 9. 14:38

A Vodafone ONE-nal különleges kedvezmények és elsőbbségi kiszolgálás jár

A Vodafone konvergens szolgáltatóként az elmúlt években folyamatosan azon dolgozott, hogy létrehozza azt az ajánlatot, amely egy csomagban képes azokat az ügyféligényeket kiszolgálni, amelyek igazán fontosak – mindezt különleges kedvezményekkel és egyéb előnyökkel. A szolgáltató ezen gondolatiság mentén vezette be a Vodafone ONE ajánlatát, melynek keretében azon ügyfelek, akiknek mobil- és vezetékes szolgáltatása is a Vodafone-nál van, számos kedvezményt és elsőbbségi ügyfélkiszolgálást vehetnek igénybe. A különleges ajánlatot bemutató kampányhoz kivételes meglepetéssel is készült: a Vodafone ONE kisfilmjében Révész Sándor újra elénekli a Piramis együttes klasszikusát.

2022. december 9. 12:49

A vállalati felhasználók körében is egyre népszerűbbek az összehajtható telefonok

A Samsung bejelentette, hogy a vállalati felhasználásra értékesített Galaxy Z Fold és Galaxy Z Flip okostelefonok száma globálisan több mint kétszeresére nőtt az előző évhez képest. Az összehajtható okostelefonportfólióra szerződött vállalati ügyfelek A teljes évet tekintve várhatóan 16 millióra emelkedik majd a világszerte vállalati partnereknek kiszállított összehajtható telefonok darabszáma, amely 73 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest. 

2022. december 8. 20:12

Magyar csapat változtatja ünnepi hangulatúvá a népszerű alkalmazást

Az ünnepi időszakra látványos átalakuláson megy át a TIER app felülete. A világ vezető mikromobilitási szolgáltatójának mobilalkalmazásában karácsonyi üdvözlőképernyő, ikonok és üzenetek jelennek meg, hogy az alkalomhoz illően segítsék a felhasználókat a biztonságos közlekedésben. Az applikáció feldíszítéséért ezúttal is magyar csapat felel, a TIER budapesti Tech Hubja emellett folyamatosan felügyeli a rendszer működését. 

2022. december 8. 11:26

Mobilalkalmazás a mentális egészség támogatására

Az INVERSUM néven indult startup és a hozzá kapcsolódó applikáció a gyakran háttérbe szoruló, de annál fontosabb mentális jóllét javítását tűzte ki céljául.

2022. december 6. 18:29

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A világ legígéretesebb kiberbiztonsági vállalatai közé került a Clarabot

2022. december 6. 21:30

Lezárult a 2022-es ’Az Év Honlapja’ pályázat!

2022. december 2. 13:58

Innovatív építőipari vállalkozás vezetőit díjazta a FIVOSZ

2022. november 29. 12:39

December 1. éjfélig lehet nevezni 'Az Év Honlapja’ pályázatra!

2022. november 23. 09:55