Tör előre a mobilsereg

Galvács László, 2010. június 7. 18:02

Egyre kevésbé indokolt a szinte már kezünkhöz nőtt kütyüt mobiltelefonnak nevezni. Az Egyesült Államokban az embereknek már csak alig harmada (32%-a) használja kizárólag beszélgetésre a készülékét. Az Európai Unió öt legerősebb országában ez az arány még árulkodóbb, ott már csak 13 százalék számára „telefon” a mobil. Tavaly az USA-ban 9%-kal csökkent azok száma, akik csak beszélgetnek a mobiljukon, az EU említett országaiban 15%-kal.

A mobilpiaci trendek sorában Alistair Hill, a comScore cég vezető elemzője az internethasználat alakulását is vizsgálta. Európában Anglia, Franciaország, Németország, Olaszország és Spanyolország tapasztalatait hasonlították össze az Egyesült Államokéval. A tengerentúlon a mobil háromféle lehetséges használati módja, vagyis a beszélgetés, az SMS, valamint a média (azaz internetezés, letöltések) nagyjából egyenlő arányban oszlik meg (32-31-37%). Európa a mobilmédia használatában együtt jár az amerikaiakkal (szintén 32%), ugyanakkor ideát – a beszélgetés rovására – igen erős, 55%-os az SMS aránya. A mobilmédia használatában azonban hamarosan megelőzhetjük az USA-t, a felhasználók száma ott évente 8, míg az EU5 országokban 19%-kal gyarapodik.

A mobilinternet folyamatosan növekvő népszerűsége ellenére az asztali PC még mindig fölényesen vezet. Míg a világhálóra hagyományos módon, vezetékkel csatlakozók átlagosan havi 30 órát töltenek a monitor előtt, addig a mobilon internetezők ennek csupán tizedét, azaz 3 órát (a Symbian használói 7 órát, az androidosok közel 10 órát). Ugyanakkor például a Facebook népszerűbb a mobilosok körében. Ők naponta 45 percet töltenek el itt, és havonta átlagosan 43 alkalommal keresik fel az oldalait, szemben a PC-sek napi 32 percével és havi 35 látogatásával.

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Tippek a lombhullató szezon fotózásához és videózásához

Vége a nyaralásnak, hűl az idő, és fokozatosan veszi fel a természet is őszi színeit. Az új évszak remek lehetőségeket biztosít arra, hogy kiránduljunk vagy utazzunk, ott pedig egyedi felvételeket készíthessünk. Akár bakancsot húzunk, akár autóba ülünk, akár csak az otthon melegéből szemlélünk, okostelefonunkkal príma fotókat és videókat alkothatunk.

2022. szeptember 30. 18:47

Vadonatúj kameratechnológiával jön a Mate 50 Pro

Bemutatta Magyarországon új zászlóshajó okostelefonját a Huawei. A HUAWEI Mate 50 Pro-t vadonatúj kameratechnológiával szerelték fel, amely a világon elsőként tíz fokozatú, változtatható rekeszértékű kamerával rendelkezik

2022. szeptember 30. 13:59

A Telekom bemutatja saját márkás okostelefonjait

A Google-lal közösen fejlesztett készülékek nem csak nagy felbontású kamerájukkal, premium dizájnjukkal, vagy hosszú üzemidejükkel hódíthatják meg a mobilpiacot, hanem az árukkal is. A T Phone 5G-vel és a T Phone Pro 5G-vel már sokkal több mindenki számára válhat kézzelfoghatóvá és elérhetővé az 5G-s felhasználói élmény*.

2022. szeptember 30. 12:40

Magyarországra is megérkezett a HUAWEI nova 10 okostelefon

Új készülékkel bővült a HUAWEI nova sorozat: a nova 10 okostelefon úttörő, 60 MP felbontású előlapi kamerával, valamint fotós- és videós funkciók széles választékával új szintre emeli a szelfizést és a vlogolást. A készülék a 66W-os HUAWEI SuperCharge gyorstöltéssel akár már 35 perc alatt teljesen feltölthető.

2022. szeptember 30. 11:21

Redmi A1: az eddigi legmegfizethetőbb Redmi

A Xiaomi bejelentette, hogy megkezdi a Redmi A1 sorozat értékesítését. Az új, belépő szintű Redmi termékcsaládot elegáns design és sokrétű funkcionalitás jellemzi, kiváló felhasználói élményt biztosítva már a 50.000 forint alatti árkategóriában is. 

2022. szeptember 28. 20:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jól szerepeltek a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiáján

2022. szeptember 26. 18:20

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2022. szeptember 21. 13:46

Hatalmas siker a tudományos Európa Bajnokságon

2022. szeptember 19. 18:00

’Az Év Honlapja’ pályázat 21. alkalommal keresi a legjobb honlapokat, applikációkat és digitális megoldásokat

2022. szeptember 7. 11:38