Magyar Vöröskereszt és Invitel: ingyenes információs vonal az árvízkárosultaknak

Kovács Attila, 2010. június 8. 09:03

A 06-80-911-070 ingyenesen hívható inviteles zöld számon várja a Magyar Vöröskereszt az árvízkárosultakon és a rászoruló családokon segíteni szándékozók hívásait.

A Magyar Vöröskereszt által múlt héten felvázolt speciális igényre az Invitel két nap alatt nyújtotta a megoldást, így a 06-80-911-070-es inviteles információs zöld számon keddtől minden munkanap 8:00 és 20:00 között várják a Vöröskereszt munkatársai a hívásokat. Amennyiben szükséges, a Magyar Vöröskereszt kész éjjel-nappal is működtetni az információs központját, annak érdekében, hogy az adományok koordináltan és minél gyorsabban jussanak el a leginkább rászorultakhoz.

A Magyar Vöröskereszt az elmúlt hetekben az összes érintett megyében, több mint 4500 családon segített: tartós élelmiszerrel, tisztítószerekkel és több tonna klórmésszel. A szervezet eddig mintegy 50 millió forintot fordított az árvízkárosultak megsegítésére, az otthonaikat elhagyni kényszerülő emberek és a gátakon dolgozók ellátására.

Amennyiben az adományozásról szóló legújabb szabályozást ideiglenesen felfüggesztenék, majd megszüntetnék, olyan cégeket, vállalkozásokat is vissza lehetne emelni az adományozói körbe, amelyeket eddig ez jogszabály visszatartott attól, hogy tárgyadományokat ajánljanak fel a karitatív szervezetek, így a Vöröskereszt számára. Jelen helyzetben különös fontosságú ugyanis, hogy minden adomány eljusson a bajbajutott családokhoz, akiknek a pénzbeli segítség mellett a tárgyi adományok legalább olyan fontosak.

Kulcsszavak: adomány Invitel

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59