Háromdimenziós újdonságokkal versenyeznek a játékkonzolgyártók

MTI Sajtóadatbank, 2010. június 17. 10:55

Háromdimenziós újdonságokkal versenyeznek a Los Angeles-i E3 videojáték-vásáron kiállító játékkonzolgyártók.

A csaknem 250 kiállítót vonzó, június 15-17 között látogatható szakvásár a legrangosabb fóruma a 60 milliárd dollár (mintegy 14 billió forint) értékű iparágnak.

Az előkelő eseményhez igazítva a Microsoft Kinect névre keresztelve mutatta be a Natal munkacímen fejlesztett új Xbox 360 játékkonzolt, amely mozdulat- és érzelemfelismerő hardverrel egészült ki.

A japán Nintendo a játékokon kívül térhatású filmek lejátszására is alkalmas képernyővel szerelt konzolt mutatott be. Az új DS speciális szemüveg nélkül adja vissza a 3D-hatást. Ezen kívül sztereokamerát is tartalmaz, így a felhasználók akár saját maguk is készíthetnek háromdimenziós képeket.

A Sony a tervezett PlayStation 3 és a hordozható PSP új generációjának bemutatása mellett Move néven rukkolt elő egy pálcához hasonló vezérlővel, amely a tenisztől kezdve a golfig minden, ütővel játszható játék szimulálására képes.

Elemzők szerint a Microsoft újdonsága kapta a legnagyobb elismerést, miközben a Nintendo 3D-s lejátszási képessége tovább erősítheti a japán gyártó hordozható konzolok terén elért pozícióját.

A játékipar bevételei a két éve tartó gyengélkedés mellett idén áprilisig több mint 10 százalékkal, csaknem 4,7 milliárd dollárral (1 billió forinttal) estek vissza - derül ki az NPD Group piackutató statisztikáiból.

Az új technológiáktól viszont azt várják, hogy a fogyasztók a játékokra is többet költenek. A PricewaterhouseCoopers becslései szerint a teljes játékipar - a hardvereket leszámítva - 6,6 százalékos növekedés elé néz, azaz a 2009-es 15,1 milliárdról 2014-re 20,7 milliárd dollár bevétellel lehet majd számolni.

Fogyasztói elektronika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Sony bemutatja az új „INZONE” PC-s gaming periféria márkát

A Sony bejelentette az INZONE-t, egy új játékkiegészítő-márkát PC-s játékosok számára, amely élesíti az érzékeket és maximális játékbeli teljesítményt biztosít. Az INZONE monitorok elképesztő, nagy felbontású és dinamikatartományú képpel, a fejhallgatók pedig kiváló hangzással és 360 Spatial Sound for Gaming funkcióval rendelkeznek. 

2022. június 30. 11:27

Csúcstechnológiájú okoseszközök sorát mutatta be a Huawei

Számos új, innovatív eszközt, köztük okostelefonokat, notebookokat, üzleti felhasználású termékeket és okosotthon-megoldásokat jelentett be nagyszabású törökországi eseményén a Huawei Technologies. A vállalat bemutatta a mobiltelefon-piac legkisebb összehajtható modelljét, a Mate Xs 2-t, az egyedi méretű, 16 inches MateBook D16 és 16s notebookokat, az első e-ink kijelzős táblagépet, a MatePad Papert, valamint a nova Y70 és nova Y90 okostelefonokat, illetve a FreeBuds Pro 2 fülhallgatót is. Az új eszközökkel a Huawei tovább bővíti ökoszisztémáját, minden élethelyzetre gördülékeny, okos megoldást kínálva a felhasználóknak.

2022. június 25. 14:35

A Continental lett az „Év gumiabroncsgyártója” 2022-ben

Az „Év gumiabroncsgyártója” díjjal tüntette ki a Continentalt a Tire Technology International (TTI) nemzetközi szakmai magazin. A TTI innovációért és kiválóságért átadott díjait, melyek az abroncstechnológia legújabb fejlesztéseit és vívmányait jutalmazzák, az iparág legfontosabb elismeréseiként tartják számon. Az idei kiválasztási szempontok ismét a termékbiztonság és a fenntarthatóság további fejlesztését célzó technológiai innovációkat helyezték a középpontba, a díjakról pedig egy több mint húsz újságíróból és az abroncsipar vezető szakértőiből álló nemzetközi zsűri döntött.

2022. június 25. 11:16

Kalandra fel! Európa legszebb motoros panorámaútjai rád várnak

Tombol a nyár és a motoros szezon! Ha eleged van a forróságból és inkább a hűvösebb hegyi levegőre vágysz, akkor pattanj nyeregbe és élvezd a frissítő kalandokat Európa magashegyi szerpentinútjain. A Mio három csodás panorámautat ajánl most neked – bármelyiket is választod, jól döntesz! A gyönyörű útvonalat pedig rögzítsd a Mio motoros kameráinak egyikével, amelynek felvételei szükség esetén bizonyítékul is szolgálhatnak.

2022. június 24. 12:29

A Continental új érzékelőket dob piacra

A Continental két új, elektromos járművekhez tervezett érzékelővel bővíti széles szenzorportfólióját: az áramérzékelő modullal (Current Sensor Module – CSM) és az akkumulátor ütésérzékelő (Battery Impact Detection – BID) rendszerrel. Mindkét új megoldás az akkumulátor védelmére és/vagy az akkumulátor paramétereinek megőrzésére összpontosít. A Continental a 2022-es év során fogja megkezdeni a vadonatúj nagyfeszültségű áramérzékelő modul (CSM) gyártását. 

2022. június 23. 12:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A hatás mechanizmusát keresik az IVSZ MENTA 2022 előadói

2022. június 30. 12:40

Az ESET új, hálózati szintű megoldást kínál a távközlési és internetszolgáltatók számára

2022. június 23. 11:24

A raktár nélküli webshopoké a jövő

2022. június 19. 13:24

Átadták az Országos Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny díjait

2022. június 13. 17:27