Személyiséglopások elleni védelemmel látják el a .org doménneveket

MTI Sajtóadatbank, 2010. június 25. 10:45

Személyiséglopások elleni extra védelemmel látják el az .org végződésű doménneveket - közölte az .org tartományi kódot felügyelő washingtoni központú szervezet.

Az elsősorban a nonprofit szervezetek által használt .org egyike azon legfelső szintű tartományneveknek, amelyet az internet kezdeti szakaszában, 1985-ben hoztak létre. Jelenleg mintegy 8 millió weboldal használja az .org tartománynevet, közülük számos, banki szolgáltatással rendelkező oldal, amelyek a számítógépes bűnözők miatt egyre nagyobb veszélynek vannak kitéve.

 Az internetezők személyes adatainak, hitelkártya-információinak eltulajdonítását célzó úgynevezett személyiséglopások az Egyesült Államokban becslések szerint tavaly 37 százalékkal emelkedtek, azaz mintegy 11 millió embert érintve 54 milliárd dollár (12,9 billió forint) kárt okoztak.

 A honlapok védelmének erősítésére azért is szükség van, mert az amerikaiak elektronikus úton évi 1 milliárd dollárt adományoznak különböző jótékonysági szervezeteknek - derül ki a The Chronicle of Philanthropy szaklap adataiból.

 "A doménnévrendszerek (Domain Name System - DNS) extra védelmével az internethasználók minden bizonnyal azt az oldalt érik el, amelyet valóban szerettek volna" - mondta Rod Beckstrom az internetes doménneveket ellenőrző, a kiosztott nevekkel és számokkal foglalkozó internetes társaság (ICANN) vezetője.

 A biztonsági intézkedés bevezetéséből az átlagos netező semmit sem fog észrevenni. Az oldalak mindössze egy olyan adathitelesítési rendszerrel egészülnek ki, amelyekkel ki lehet zárni az átvitel közbeni adatlopást, információcsapolást.

 Ezt a rendszert már számos országazonosító, mint például Brazília, Bulgária, Csehország, Puerto Rico és Svédország esetében használják, jövő év elején pedig a .com és a .net doménnevekre is kiterjesztik.
 

Kulcsszavak: domain security hacker

Internet ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megvalósult a szélessávú internet a csornai járásban

Magyarország kormánya az Európai Unió Digitális Menetrendje alapján célul tűzte ki, hogy 2018-ra minden magyar háztartásban elérhető legyen a minimum 30 Mbps sávszélességű internetkapcsolat.  A cél elérése érdekében a Széchenyi 2020 program keretében kiírásra került a GINOP-3.4.1-15 Újgenerációs NGA és felhordó hálózatok fejlesztése elnevezésű pályázat. Az elnyert 440,83 millió forint támogatásból a Vidanet Zrt. a csornai járás 10 településén mintegy 1600 háztartás számára tette elérhetővé a szélessávú internetszolgáltatást. 

2021. január 18. 09:43

Újabb előfizetői körnek nyújt segítséget a Telenor

Bár a Telenor szolgáltatásai nem esnek az ingyenes internet-hozzáférést biztosító kormányrendelet hatálya alá, a mobiltársaság november 27-ével díjmentessé tette hálózatán az oktatási oldalak elérését, most újabb kedvezményt nyújt a vészhelyzetben: 100GB ingyenes, szabadon felhasználható adatforgalmat biztosít Magyarországon Hipernet Home+, Hipernet Home, Hipernet és MyHipernet Home, Digitális Jólét 2GB tarifacsaládok tarifáit használó lakossági ügyfeleink számára. Az ingyenes adatkeret igénybevételéhez iskolai igazolás sem szükséges.

2020. december 1. 13:33

Többet telefonáltunk és interneteztünk a koronavírus hatására

Körülbelül hatodával nőtt a hívás- és harmadával az internetforgalom 2020 első felében a koronavírus-járvány miatt, az SMS-ek száma viszont negyedével csökkent 2019 végéhez képest – derül ki a mobiltelefon-, a mobilinternet- és a mobil M2M-szolgáltatások főbb mutatóinak alakulását tartalmazó legfrissebb mobilpiaci jelentésből – tette közzé  a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH).

2020. november 24. 18:06

Ingyenessé teszi a főbb oktatási oldalak elérését hálózatán a Telenor

Az Innovációs és Technológiai Minisztériummal (ITM) egyeztetve a Telenor Magyarország minden előfizetője számára ingyenesen elérhetővé teszi az otthontanuláshoz szükséges legfőbb weboldalak elérését.

2020. november 22. 09:59

Gyorsabb, stabilabb Wi-Fi az otthonokban

A minőségi, megbízható internet nélkülözhetetlen része egy háztartásnak. Ez teszi lehetővé a folyamatos online kapcsolattartást a szeretteinkkel, ez adja az alapját a digitális oktatásnak és az otthonról történő munkavégzésnek is. A gigaerős Tettek Hálózatát építő Telekom kínálatában mostantól elérhetők a 6. generációs, Wi-Fi 6 szabványú eszközök, amik gyorsabb, stabilabb netkapcsolatot biztosítanak. 

2020. november 19. 12:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A DokiApp-ot választották az év applikációjának

2021. január 18. 14:59

Zsinórban hatodszor az Év Honlapja a mateking.hu

2021. január 7. 09:55

Fejlett technológia és ügyfélszám bővülés az Adverticum Zrt-nél.

2020. december 18. 08:54

Új vezérigazgató a Telenor Magyarország élén

2020. december 16. 19:05
online sportfogadás