Automatikus Portarendszert fejleszt az Alvicom

forrás Prim Online, 2010. június 26. 09:14

Az Új Magyarország program támogatásával fejleszt automatikus portarendszert az Alvicom Kft. Az Alvicom Automatikus Portarendszer elnevezésű alkalmazás fejlesztésének célja egy minimális emberi beavatkozást igénylő integrált portarendszer megvalósítása.

A portarendszer lehetővé fogja tenni teherszállító járművek be- és kiléptetését, valamint alapanyagok beléptetését és továbbfejlesztve akár termékek elszállítását is. A portán való áthaladás automatikus, vagy csak minimális emberi beavatkozást igénylő folyamat lesz, amely során a keletkező információkat a rendszer automatikusan továbbítja a működtető egyéb rendszerei felé. Ilyen rendszer lehet egy vállalatirányítási rendszer (SAP) vagy egy gyár gyártásirányítási rendszere. A folyamatnak illetve a kialakítandó rendszernek része lesz a beszállítói oldalon elhelyezett modul, amely adott szállítmányok adminisztrációjával, indítási időpontjaik regisztrálásával pontosabb beszállítói nyomon követést tesz majd lehetővé.

„Az Alvicom Kft. évtizedes tapasztalattal rendelkezik gyártásirányítási rendszerek fejlesztésében, mely tevékenységünk legjelentősebb képviselője a Xella Magyarország falazóelem gyárában a termelési folyamatok teljes körű automatizálása. Társaságunk számára potenciális kitörési pontot jelent a felhalmozódott tapasztalatok más gyáraknál való hasznosítása, illetve az elkészült irányítási rendszerek költséghatékony testre szabása. Az automatizált termelésirányítási rendszer kifejlesztése jelentős kutatás-fejlesztési ráfordítást igényel, azonban az elkészült rendszer testre szabása már hatékonyan megtehető, ezzel növelhető társaságunk ipari automatizálási üzletágának jövedelmezősége” - jelentette ki Lakatos Attila, az Alvicom Kft. vezető munkatársa. Mint elmondta, a rendszer kifejlesztése nagy volumenű befektetést kíván az Alvicom Kft-től, ám az uniós támogatás segítségével megvalósuló projekt tovább erősítheti jelenlegi pozíciójukat a gyártási rendszerek piacán.

Az Alvicom Kft. az ipari fejlesztések terén számos technológiát dolgozott ki a PC alapú termelést segítő, irányító és monitorozó rendszerek ipari környezetben való hatékony és megbízható alkalmazására. Ide értendő az alacsony szintű nagy biztonságú PLC-s vezérlésekhez való kapcsolódás, az ipari környezetben alkalmazható szoftver és hardver technológiák kidolgozása illetve alkalmazása, a magas integráltságú vállalatirányítási rendszerek kiszolgálása, de akár az alacsony képzettségű munkások számára használható szoftverek kidolgozása is.

„Az Alvicom Automatikus Portarendszer fő újdonságtartalma az integrációban rejlik. Egyetlen rendszerbe kívánjuk integrálni a porta összes lehetséges modulját, ideértve a beléptetéshez elengedhetetlenül szükséges mérlegelést, sorompókat, jelzőlámpákat, érzékelő hurkokat, rendszámfelismerő kamerarendszert, megfigyelő kamerákat, de ide tartoznak az esetleges kártyaleolvasók is. Az integráció egyik legfontosabb része az esetleges vállalatirányítási és termelésirányítási rendszerhez való illeszthetőség kialakítása. Ehhez létrehozunk egy, a portarendszer és a vállalatirányítási rendszer között kapcsolatot biztosító szoftver-komponenst is. A rendszer erőssége az lesz, hogy a szoftver modulokat úgy valósítjuk meg, hogy azok a lehető legnagyobb mértékben elő legyenek készítve az adott megrendelő igényeihez való testre szabásra - magyarázta Lakatos Attila.

A projekt céljaként kitűzött portarendszer elsődleges piaca a nagy nyersanyagigényű és késztermékforgalmú termelővállalatok. Ezeknél a vállalatoknál kiemelt fontossággal bír a nyersanyagok gyors és költséghatékony beszállítása és a késztermékek elszállítása. Ilyen vállalatok például a nagy építőipari és nehézipari gyárak, valamint részben az erőművek.
 

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megjelent a Xiaomi első klímapolitikai jelentése

A Xiaomi nyilvánosságra hozta első hivatalos jelentését a klímaváltozás elleni intézkedéseiről (White Paper on Climate Action). A dokumentum a vállalat azon erőfeszítéseit tárgyalja, amelyekkel a klímaváltozást igyekeznek megfékezni. Az Alain Lam Sai-wai, a Xiaomi alelnöke és pénzügyi igazgatója által jegyzett jelentést Dubajban adták ki, ahol jelenleg is zajlik az év legfontosabb klímarendezvénye, az ENSZ Éghajlatváltozási Keretegyezménye résztvevőinek konferenciája (Conference of the Parties to the United Nations Framework Convention on Climate Change – COP28).

2023. december 7. 18:58

Daradics Kinga az eMAG Magyarország új ügyvezetője

2023. decemberétől Daradics Kinga tölti be az eMAG Magyarország ügyvezető igazgatói pozícióját. Céljai között szerepel a vállalat piacvezető pozíciójának megerősítése, az ügyfelek vásárlási élményének fokozása, valamint a magyar kereskedelmi partnerek támogatása a 35 millió potenciális ügyfelet kínáló régiós piac elérésében. 

2023. december 7. 15:59

A befektetők nem hisznek a fenntarthatósági jelentéseknek

Noha a fenntarthatóság fontos szempont a befektetési döntések meghozatalakor, a befektetők 94%-a szerint a fenntarthatósági teljesítményről szóló vállalati jelentések megalapozatlan állításokat tartalmaznak – áll a PwC 2023-as globális befektetői felmérésében. Ezért nem is meglepő, hogy a megkérdezettek több mint fele (57%) nagyobb transzparenciát és következetességet szeretne látni a fenntarthatósági jelentésekben.

2023. december 7. 09:56

Sürgősen el kell kezdeni a jövő villamos hálózatainak kialakítását

Az elavult infrastruktúra hátráltatja az energiaátmenetet, ezért a villamos hálózatok digitális megoldásokra épülő korszerűsítését sürgetik a Schneider Electric szakértői. A vállalat a múlt héten, Párizsban megrendezett Enlit Europe 2023 konferencián több olyan megoldást is bemutatott, amelyek támogatják a hálózatok hatékony, a fenntarthatóság jegyében megvalósuló fejlesztését. 

2023. december 6. 09:55

A technológia és az energiahatékonyság új lehetőségeket teremt az öregedő épületek számára

A pandémia utáni időszak hatásai, a magas inflációs környezet, a növekvő energiaárak és a geopolitika turbulenciák igencsak megfeküdték a befektetők gyomrát. Éves összehasonlításban 65%-os visszaesés tapasztalható a CEE-6 régió irodapiacát érintő befektetésekben – állapítja meg a Colliers "ExCEEding Borders 2023/2024: a technológia mint megoldás a CEE régió öregedő irodakínálatára” címmel megjelent piaci jelentése. 

2023. december 5. 16:11

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

December 15. éjfélig lehet nevezni Az Év Honlapja pályázatra!

2023. december 5. 10:06

A magyar cégek fele nem tud pályázni EU-s támogatásokra

2023. november 30. 10:01

Mutatunk 10 tippet, amivel kivédhetjük a csalásokat a Black Friday és a Cyber Monday idején

2023. november 21. 19:10

Tovább erősíti magyarországi jelenlétét a világ egyik vezető szoftverfejlesztő vállalata

2023. november 16. 14:27