PC-védelem: Még mielőtt villámlik

Kiss Ádám Zoltán, 2010. június 26. 09:40

Ha villámlik, az egyetlen ingyenes megoldás az a speciális módszer, amit a CIA az internet hajnalán dolgozott ki a rendszerbetörések ellen: kihúzni a dugót a falból. Na jó, de mi van, ha éppen nem vagyunk otthon?

Zavarszűrős elosztót és hosszabbítót már pár ezresért is vehetünk magunknak, ilyen esetekben, mint a manapság olyan gyakori villámlás, több tízezer forintot spórolhatunk velük, ha épségben maradnak az elektromos berendezéseink. Például a Surge PH6VT3-GR túlfeszültségvédő eloszló 6 eszköz mellett a TV kábelen és a telefonvonalon érkező feszültség anomáliáktól is távol tarthatja a készülékeinket. Ha viszont csak egy munkaállomást vagy az otthon PC-t, laptopot szeretnénk óvni, akkor még kevesebbért a Surge P1T-GR zavarszűrőt érdemes megfontolni, amely még egy telefonvonalra is ügyel.
 
A nagyok számára is vannak lehetőségek, az Infosechez mérnökei az új E2-es termékvonalat a nagyon fontos és nélkülözhetetlen hálózatok, kisebb szerverek megóvására tervezték. A 600 és 2000 VA UPS-esek tiszta kimeneti szinuszjelet készítenek és felsőkategóriás védelmet nyújtanak. A beépített gyorstöltő azzal, hogy lecsökkenti a töltési időt, nemcsak praktikus, hanem környezetbarát is. Az akkumulátorokat 90 százalékos töltöttségi szintre csupán 4 óra alatt hozhatjuk fel, a szokásos UPS-hez képest akár 50 százalékot is spórolhatunk az árammal. Egy feszültség kimaradást követően ez radikálisan lerövidíti az újraindulásig terjedő kényszerszünetet, miután már a teljes backup időt biztosítja. A töltő, amint a tápfeszültség helyreáll, megkezdi a telepek töltését még akkor is, amikor az UPS ki van kapcsolva.
 
Az InfoPower szoftverrel folyamatosan, távolról, az USB porton keresztül felügyelhetjük az UPS viselkedését egy PC-ről. A folyamatos felügyelet az X2/X3 modelleknél magasabb szintű igényeknek is megfelel. Az 1000VA-es változaton a 4 védett kimenet mellett egy RJ11 telefonvonal csatlakoztatására van lehetőség. A vezérlés USB porton történhet. Az 1500 VA és 2000 VA teljesítményű modellek 6 védett aljzatot és az RJ11 csatlakozót kínálnak. Az USB port mellett RS232 kommunikációs port is a rendelkezésünkre áll. A hangjelzés mellett a hatalmas kék színű LCD kijelzőről az AC vagy Akkumulátor üzemmódot, a töltöttségi szintet, a terheltségi szintet, a bejövő- és kimenő feszültség értékét, valamint a hibajelentéseket (túlterhelés, hiba, alacsony töltöttség) olvashatjuk le.

  

Kulcsszavak: PC security UPS

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

NMHH: indul az eljárás – augusztus 8-án lehet jelentkezni az 5G-s frekvenciákért

A piaci szereplők észrevételeit is figyelembe véve a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) július 18-án véglegesítette és közzétette honlapján az ötödik generációs (5G) mobiltechnológia bevezetésének támogatására és a vezeték nélküli szélessávú szolgáltatásokra alkalmas frekvenciák árverésének részleteit tartalmazó dokumentációt.

2019. július 19. 12:50

Magyarország mobilhálózata a világ legjobbjai között

Az Opensignal 87 országot átfogó, legfrissebb tanulmánya szerint a magyar mobilhálózatok átlagos letöltési sebessége 32,7 Mbps, ami közel kétszer olyan gyors, mint 20 Mbps-os sebességet el nem érő globális átlag. Ezzel Magyarország a világon a 11., Európában a 6. leggyorsabbnak számít, és olyan országokat előzött meg, mint Csehország, Ausztria, Finnország, vagy éppen Japán. A leggyorsabb mobilhálózatok Dél-Koreában (52,4 Mbps átlagsebesség), Norvégiában (48,2 Mbps) és Kanadában (42,5 Mbps) vannak. 

2019. július 19. 11:00

Veszélyben az USA-ba történő adattovábbítások érvényessége?

Az Európai Bíróság akár visszaható hatállyal semmisítheti meg az SCC-k, illetve az EU-USA Adatvédelmi Pajzs intézményét. Ha ez megtörténik, akkor sok vállalkozás számíthat bírságokra vagy szankciókra.

2019. július 19. 09:21

Nyaralás alatt se fizess az adataiddal!

Hiába próbálunk nyaralás alatt digitális detoxot tartani, óhatatlanul szembesülünk azzal, hogy pihenés alatt is szükségünk van információkra: mit érdemes megnézni a környéken, milyen lesz az időjárás – ezekre a kérdésekre az interneten találjuk meg legkönnyebben a választ. De vajon biztonságban vannak-e az adataink egy hotel vagy étterem WiFi hálózatán? Sajnos nem. Itt jönnek képbe a virtuális magánhálózatok, ám ezek sem veszélytelenek: sokszor akár a kínai állam kezébe is kerülhetnek személyes információink. A QUADRON szakértőjének tanácsai most abban segítenek, hogy a nyaralás költségei mellett ne kelljen még az adatainkkal is fizetnünk. 

2019. július 18. 15:39

SUSE Enterprise Storage 6: miénk itt a tár!

Elérhetővé vált a SUSE Enterprise Storage 6. A szoftveresen vezérelt tárolási megoldás használatával a vállalatok általánosan elérhető szerverekre és lemezmeghajtókra alapozva építhetnek ki és működtethetnek megfizethető tárolási rendszert. Az új, konténerizált és felhőalapú szolgáltatásokat is támogató funkciók segítik a szervezeteket abban, hogy zökkenőmentesen alkalmazkodjanak a változó üzleti igényekhez, miközben informatikai működési költségeiket is csökkenthetik. 

2019. július 17. 13:16

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A Vodafone megkapta az engedélyt a UPC felvásárlására

2019. július 18. 17:06

A 4iG megvásárolja a T-Systems Magyarországot

2019. július 9. 11:43

A Bosch repülni tanítja az autókat

2019. június 21. 14:03

Több mint 1000 milliárd forintot költenek el Magyarországon az e-kiskereskedelemben

2019. június 4. 11:26
online sportfogadás