PC-védelem: Még mielőtt villámlik

Kiss Ádám Zoltán, 2010. június 26. 09:40

Ha villámlik, az egyetlen ingyenes megoldás az a speciális módszer, amit a CIA az internet hajnalán dolgozott ki a rendszerbetörések ellen: kihúzni a dugót a falból. Na jó, de mi van, ha éppen nem vagyunk otthon?

Zavarszűrős elosztót és hosszabbítót már pár ezresért is vehetünk magunknak, ilyen esetekben, mint a manapság olyan gyakori villámlás, több tízezer forintot spórolhatunk velük, ha épségben maradnak az elektromos berendezéseink. Például a Surge PH6VT3-GR túlfeszültségvédő eloszló 6 eszköz mellett a TV kábelen és a telefonvonalon érkező feszültség anomáliáktól is távol tarthatja a készülékeinket. Ha viszont csak egy munkaállomást vagy az otthon PC-t, laptopot szeretnénk óvni, akkor még kevesebbért a Surge P1T-GR zavarszűrőt érdemes megfontolni, amely még egy telefonvonalra is ügyel.
 
A nagyok számára is vannak lehetőségek, az Infosechez mérnökei az új E2-es termékvonalat a nagyon fontos és nélkülözhetetlen hálózatok, kisebb szerverek megóvására tervezték. A 600 és 2000 VA UPS-esek tiszta kimeneti szinuszjelet készítenek és felsőkategóriás védelmet nyújtanak. A beépített gyorstöltő azzal, hogy lecsökkenti a töltési időt, nemcsak praktikus, hanem környezetbarát is. Az akkumulátorokat 90 százalékos töltöttségi szintre csupán 4 óra alatt hozhatjuk fel, a szokásos UPS-hez képest akár 50 százalékot is spórolhatunk az árammal. Egy feszültség kimaradást követően ez radikálisan lerövidíti az újraindulásig terjedő kényszerszünetet, miután már a teljes backup időt biztosítja. A töltő, amint a tápfeszültség helyreáll, megkezdi a telepek töltését még akkor is, amikor az UPS ki van kapcsolva.
 
Az InfoPower szoftverrel folyamatosan, távolról, az USB porton keresztül felügyelhetjük az UPS viselkedését egy PC-ről. A folyamatos felügyelet az X2/X3 modelleknél magasabb szintű igényeknek is megfelel. Az 1000VA-es változaton a 4 védett kimenet mellett egy RJ11 telefonvonal csatlakoztatására van lehetőség. A vezérlés USB porton történhet. Az 1500 VA és 2000 VA teljesítményű modellek 6 védett aljzatot és az RJ11 csatlakozót kínálnak. Az USB port mellett RS232 kommunikációs port is a rendelkezésünkre áll. A hangjelzés mellett a hatalmas kék színű LCD kijelzőről az AC vagy Akkumulátor üzemmódot, a töltöttségi szintet, a terheltségi szintet, a bejövő- és kimenő feszültség értékét, valamint a hibajelentéseket (túlterhelés, hiba, alacsony töltöttség) olvashatjuk le.

  

Kulcsszavak: PC security UPS

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyre forróbbak az adatközpontok!

Egyre digitalizálódó, online életünk eredményeként szinte vég nélkül termeljük az információt. Az IDC prognózisa szerint a 2018-as 33 zettabájtról így 2025-re 175 zettabájtra nő majd a világszerte előállított adatok mennyisége. Egy zettabájt egytrillió gigabájtnak, vagyis 1021 bájtnak felel meg, és pár éven belül ennek közel kétszázszorosát fogjuk elérni, a növekvő tendencia pedig folytatódik. A tetemes adattömeget tárolni kell, nem beszélve az elemzéséről, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy a gyakorlatban alkalmazható információkat nyerjünk ki.

2019. április 24. 16:29

A Dell EMC továbbfejleszti a világ legsikeresebb szerverportfólióját

A Dell EMC bejelentette a világ legsikeresebb szerverportfóliójának legújabb fejlesztéseit. A Dell EMC PowerEdge-szerverek megnövelt felügyeleti lehetőségeket, biztonságot, teljesítményt és skálázhatóságot kínálnak az ügyfelek mindennapi és nagy kapacitásigényű terheléseihez. A PowerEdge-szerverek és az OpenManage rendszerfelügyelet fejlesztései együttesen egy biztonságos, skálázható számítástechnikai platformot alkotnak, amely tökéletes alapot biztosít a felhő alapú, analitikai vagy szoftver alapú adatközponti kezdeményezéseknek. 

2019. április 23. 18:02

Magyar fejlesztés segítségével ismertetik meg a vállalatokkal a támadóikat

Újonnan kifejlesztett rendszernaplózási folyamatok segítik az IT-biztonsági eseménykezelés megelőző és felderítő képességét. Az egyre kiterjedtebb és kifinomultabb támadások már mesterséges intelligencia alapú módszereket alkalmaznak. Ezek hatványozottan növelik az elemzésre váró adatmennyiséget. A védekezéshez egyre több és pontosabb információra van szükség. Erre a megoldás a CTI (Cyber Threat Intelligence), amit Magyarországon fejlesztett ki a Black Cell, RevealedThreats néven. A platformot bűnüldözési és rendvédelmi szerveknek is ajánlják.

2019. április 23. 16:39

Trendek és igények a modern szünetmentes tápegységek tervezésében

Megtalálni egy adatközpont vagy informatikai környezet megfelelő UPS berendezését sokrétű feladat. A választás során figyelembe kell venni a hatásfokot, a meglévő környezetbe illeszthetőséget, a rendelkezésre állást, a rugalmasságot, az informatikai biztonságot és még sok más tényezőt. A döntés meghozatalának alapjául a szervezet átfogó stratégiájának és a modernizációs beruházási lehetőségeknek kell szolgálniuk.

2019. április 21. 09:38

Kis testben az óriások ereje

A technológia fejlődésével az eszközök folyamatosan egyre kisebbek. A legjobb példa erre a telefonok kamerája: ahhoz, hogy olyan fényképet csináljunk a 90’-es években mint ma egy telefonnal, egy vállról indítható rakétavető méretű masinát kellett használni. Mára pedig már a kisujjunk hegyén is elfér egy ilyen kamera. Ez a tendencia egy számítógép alkatrészeire is igaz. A memória, a tárhely, az alaplap, a videókártya és minden egyéb PC-s komponenst képesek a mérnökök egyre kisebb formában létrehozni. Azzal pedig, hogy a kiváló minőségű grafikus vezérlők is összementek, megindult a hordozható játékgépek korszaka.

2019. április 20. 12:15

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

2040-re már több elektromos autót helyeznek forgalomba, mint hagyományos járművet!

2019. április 17. 11:04

Van kedvenc webáruházad?

2019. április 9. 12:46

Elindult a jelentkezés a Nagy Digitális Kalandra

2019. április 2. 08:54

MagyarBrands díjas a Cellum

2019. március 21. 11:06
cloudappsportal.com