Lekörözte a Chrome a Safari-t a tengerentúlon

Milkovits Gábor, 2010. június 29. 09:11

A StatCounter piackutató adatai szerint a múlt héten először az amerikai felhasználók magasabb hányada használta a Google Chrome böngészőjét, mint az Apple Safari-t.

A múlt heti mutatók alapján a Chrome-mal az amerikaiak 8,97 százaléka böngészett az interneten, míg a Safari részesedése csupán 8,88 százalék volt. Miközben ez nemrég még nagyjából fordítva volt, a Microsoft Internet Explorer 52 és a Firefox 28,45 százaléka nem mutatott sok elmozdulást az előző hetekhez képest. Az alig kétéves Chrome sikere mindenképpen lenyűgöző, ha belegondolunk, hogy a Safari már 2003 óta jelen van a piacon és egy olyan cég áll mögötte, mint az Apple. Ugyanakkor az is nyilvánvaló, hogy a Safari az utóbbi idők nyitása ellenére még mindig egy elsősorban a Mac gépekre optimalizált böngésző, miközben a Chrome kezdettől fogva több platformon, például az okostelefonos Android mellett Windows-on is hozzáférhető. Nem véletlen, hogy a Safari Amerikán kívül sosem tudott igazán tért nyerni, hiszen ehhez a Mac számítógépek hasonlóan stabil piaci részesedésére lenne szükség világszinten.

A Chrome további sikere szempontjából elsődleges fontosságú lehet, hogy hogyan szerepel majd a Google azonos névre hallgató operációs rendszere, amely várhatóan az ősszel érkezik. Az erőteljesen web-alapú platformtól igencsak sokat vár a Google, hiszen a rendszer elterjedése nagyban növelheti a cég online szolgáltatáscsomagjának népszerűségét. Eközben persze a Microsoft is nagyszabású internetes terveket szövöget, amelynek egyik első érzékelhető termékei a hamarosan végre valóban online formában is elérhető Office alkalmazások lesznek.
 

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Már itthon is kapható az LG első OLED paneles monitora

Az LG Magyarországon is megkezdte az elsőként a 2021-es CES kiállítás keretében bemutatott UltraFine OLED Pro kijelzőjének forgalmazását. A 32EP950 típusjelű, 32 hüvelykes 4K monitor elsősorban a kreatív iparágban dolgozók számára jelent ideális megoldást. 

2021. október 17. 16:39

RAM-tippek a Kingstontól az ideális játékélményhez

A videojáték-ipar a 2000-es évek óta óriási fejlődésen ment át a digitális innovációknak köszönhetően. A gamerek ma már több mint 50 000 PC, konzol és egyéb más platform játékai közül válogathatnak (nem számítva a mobilos játékokat)*, ám a játékoknak nem csak a mennyisége, a minősége is egyre lenyűgözőbb. 

2021. október 17. 14:57

Messze nincsenek kihasználva az 5G lehetőségei

Messze nincsenek kihasználva az ötödik generációs hálózat adta lehetőségek, annak ellenére, hogy jelenleg a világon már 176 kereskedelmi 5G hálózat működik, amelyek több mint 500 millió előfizetőt szolgálnak ki – hangsúlyozta Ken Hu, a Huawei Technologies soros elnöke Dubaiban, a Huawei Global Mobile Broadband Forum 2021 konferencián. A vállalat vezetője szerint az 5G terjedését három fő terület, a virtuális és kiterjesztett valóság (VR, XR), az üzleti alkalmazások és a zöld fejlesztések emelhetik magasabb szintre.

2021. október 17. 13:05

Erős ügyfél-azonosítással a kibertámadások 99 százaléka kivédhető

Az államokhoz köthető összes kibertámadás több mint felét, 58 százalékát Oroszországból hajtották végre az elmúlt évben – ez derül ki a Microsoft legfrissebb, éves Digital Defense Report jelentéséből. A legtöbb kibertámadást azonban nem az államok, hanem a közönséges kiberbűnözők követik el, akik többnyire nem információt, hanem pénzt akarnak áldozataiktól, ezért leggyakrabban a kiskereskedelmi és a pénzügyi szektor szereplőit támadják. A Microsoft szerint a ma ismert támadások 99 százalékát vissza lehetne verni egyszerű, gyakran díjtalanul elérhető módszerekkel, mégis, az ügyfeleinek csak kevesebb, mint a 20 százaléka használ még olyan jól bevált védekezési eszközt is, mint a többtényezős hitelesítés.

2021. október 17. 10:08

Agresszív zsarolóvírus-taktikákról és tömeges jelszó-feltörő támadásokról számol be az ESET új vírusriportja

A kiberbiztonsági megoldásokat fejlesztő ESET közzétette a 2021 második harmadát vizsgáló vírusriportját, amely összefoglalja észlelőrendszereinek legfontosabb statisztikáit és kutatási eredményeit. Az ESET legújabb vírusriportja több aggasztó tendenciát is kiemel, köztük az egyre agresszívabb zsarolóvírus-taktikákat, az egyre intenzívebb brute-force támadásokat, valamint a gyakori, megtévesztő adathalász-kampányokat, melyek az otthonról dolgozókat célozzák.

2021. október 14. 12:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hosszabbít Az Év Honlapja Pályázat

2021. október 15. 18:12

Google: környezetbarát keresési funkciók érkeztek

2021. október 7. 17:13

Radikális változások jönnek a Google keresésben: itt a MUM!

2021. szeptember 30. 19:07

Megújul a Vodafone vezetékes internet és TV portfoliója

2021. szeptember 29. 11:20