Nem csúszik az iPhone 4G nemzetközi premierje

Milkovits Gábor, 2010. június 29. 09:20

Bennfentes információk szerint az Apple július 23-án dobja piacra a negyedik generációs iPhone okostelefont 18 további országban, ami azt jelenti, hogy a hatalmas kereslet ellenére egyelőre nem borul az eredeti menetrend.

Az új iPhone jelenleg csak az Egyesült Államokban, Franciaországban, Nagy-Britanniában, Németországban és Japánban kapható, egyelőre korlátozott számban és csak a fekete változatban. A készülékből elemzői becslések szerint így is mintegy másfél millió darab fogyott el csak az első napon, azaz június 24-én, az azóta eltelt hétvége pedig nyilván tovább növelte az eladásokat. Ennek alapján a sajtóban olyan találgatások kaptak szárnyra, amelyek szerint az Apple kénytelen lesz elhalasztani a szélesebb nemzetközi forgalmazást, ami egyébként nem lenne példátlan intézkedés, hiszen nemrég az iPad-del kapcsolatban is erre kényszerült a cég. A mostani hír szerint Steve Jobs állítólag személyes email-ben nyugtatta meg az egyik kanadai mobilszolgáltató vezetőit arról, hogy ezúttal nem lesz csúszás. Ha ez igaz, úgy remélhető az is, hogy a társaság a későbbiekben is tartani tudja majd az eredeti menetrendet.

Az iPhone 4G bemutatásakor Steve Jobs azt ígérte, hogy az első kört követően valamikor júliusban piacra dobják a készüléket Ausztriában, Belgiumban, Dániában, Finnországban, Hollandiában, Írországban, Luxemburgban, Norvégiában, Olaszországban, Spanyolországban, Svédországban, Svájcban, valamint Kanadában, Dél-Koreában, Hong Kong-ban, Szingapúrban és Új-Zélandon is. Az augusztusi időpont már 24, a szeptemberi pedig további 44 országot tartalmaz, köztük remélhetőleg hazánkat is. Az mindenesetre szintén biztató, hogy egyelőre nem tudni olyan beszállítóról, amelynek valamilyen alkatrésze hiánycikk lenne az iPhone 4G-hez úgy, mint például az iPad érintőképernyője.
 

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Eger helyi autóbusz-bérletei is megvásárolhatók a MÁV applikációjában

A MÁV-Volán-csoport közös fejlesztéseinek köszönhetően már az egri utasok számára is gyorsabb és egyszerűbb lesz a bérletvásárlás. Április 15-től a helyi autóbusz-bérleteket is meg lehet váltani a MÁV applikációjában és a vasúti személypénztárban.

2021. április 16. 19:55

Bemutatkozik az Xperia 10 III

A Sony örömmel jelenti be, hogy a népszerű Xperia 10 széria az Xperia 10 III-mal bővül, mely az Xperia 10 készülékek között elsőként 5G kapcsolódási lehetőséggel is rendelkezik. Az Xperia 10 III stílusos, kompakt, könnyű és vízálló kialakítással és megnövelt akkumulátor élettartammal érkezik, valamint számos szórakoztató funkciót is magába foglal. Az Xperia 10 III egy kiemelkedő középkategóriás készülék, melyet az erő, a gyorsaság és a hordozhatóság jegyében alkottak meg. 

2021. április 14. 18:09

Különleges fotózási funkciókkal érkezik két Sony telefon

Két új készülékkel bővülnek a Sony mobilkínálatának zászlóshajói, az Xperia 1 és Xperia 5 széria. Az Xperia 1 III és az Xperia 5 III integrált funkciók széles kínálatával rendelkezik, amely segít az Xperia közösség tagjainak abban, hogy hódolhassanak szenvedélyeiknek. Legyen szó fotósokról, a zene és mozi szerelmeseiről, játékosokról vagy filmkészítőkről, az Xperia 1 és 5 következő generációjának készülékei új szintre emelik a felhasználói élményt az új funkciók tárházának és az elképesztő sebességnek köszönhetően. 

2021. április 14. 16:11

Már közel hatezren töltötték le a mydronespace mobilalkalmazást

Az elmúlt három hónapban csaknem hatezren töltötték le Magyarország drónapplikációját, a mydronespace-t. A HungaroControl drónpilóták számára fejlesztett alkalmazása a pilóta nélküli légi járművek biztonságos közlekedését garantálja.

2021. április 14. 14:37

Továbbra is előtérben az előfizetők

Töretlenül folytatja megkezdett fejlesztéseit a DIGI, a januárban kereskedelmi szolgáltatásként indult saját mobilszolgáltatás terén. A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően mostantól az ország 12 megyéjében újabb 25 településen érhető el a DIGI Kft. mobilszolgáltatása, ezáltal a lefedett települések száma meghaladta 775-öt. 

2021. április 13. 19:23

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új pályázatokat indít az EIT Digital

2021. április 8. 14:15

Stabil üzleti teljesítmény mellett tovább növekedett tavaly a Huawei

2021. március 31. 13:35

Április végéig lehet jelentkezni a MOL frissdiplomás programjára

2021. március 17. 11:05

Mától Budapest nagy részén elérhető a Vodafone 5G hálózata

2021. március 4. 16:27