iPhone 4: Mennyi haszna van az Apple-nek egy telefonon?

Genda Csongor Zoltán, 2010. június 29. 20:16

Az Apple napokban debütált legújabb sikertelefonjához felhasznált alkatrészek ára a bolti ár negyedét teszi ki, igaz, ehhez még hozzá kell adnunk a licenc- és marketing költségeket is.

Az iSuppli rendszeresen végez olyan kutatásokat, melyek keretében arra keresik a választ, hogy a gyártóknak mennyi hasznuk van egy-egy készüléken. A piackutató cég az almás vállalat legújabb termékét, az iPhone 4-et is górcső alá vette, és megállapították, hogy a 16 GByte-os modellbe beépített alkotóelemek értéke pontosan 187 dollár, azaz 150 euró. Az okostelefon legdrágább alkatrésze a 3.5"-es érintésérzékeny LG kijelző, melyért 28.50 dollárt fizet a cég, a Samsungtól vásárolt processzor pedig még 11 dollárba sem kerül. Az iSuppli csupán a felhasznált alkatrészek értékét adta össze, a kampányra és a licencszerződésekre fordítandó összegekre vonatkozó becsléseket nem tett közzé. A piackutatók azonban azt is megjegyezték, hogy az Apple az új modell megalkotásakor mélyen a zsebébe nyúlt, ugyanis az előző típusok esetében csupán 170-180 dollárt szánt a komponensekre.
S mennyibe kerül az új okostelefon a kereskedelmi forgalomban? Az iPhone 4-et Nagy-Britanniában a cég online boltjából hozzávetőlegesen 600 euróért lehet megrendelni, ami négyszerese az alkatrészek árának.
 

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Eger helyi autóbusz-bérletei is megvásárolhatók a MÁV applikációjában

A MÁV-Volán-csoport közös fejlesztéseinek köszönhetően már az egri utasok számára is gyorsabb és egyszerűbb lesz a bérletvásárlás. Április 15-től a helyi autóbusz-bérleteket is meg lehet váltani a MÁV applikációjában és a vasúti személypénztárban.

2021. április 16. 19:55

Bemutatkozik az Xperia 10 III

A Sony örömmel jelenti be, hogy a népszerű Xperia 10 széria az Xperia 10 III-mal bővül, mely az Xperia 10 készülékek között elsőként 5G kapcsolódási lehetőséggel is rendelkezik. Az Xperia 10 III stílusos, kompakt, könnyű és vízálló kialakítással és megnövelt akkumulátor élettartammal érkezik, valamint számos szórakoztató funkciót is magába foglal. Az Xperia 10 III egy kiemelkedő középkategóriás készülék, melyet az erő, a gyorsaság és a hordozhatóság jegyében alkottak meg. 

2021. április 14. 18:09

Különleges fotózási funkciókkal érkezik két Sony telefon

Két új készülékkel bővülnek a Sony mobilkínálatának zászlóshajói, az Xperia 1 és Xperia 5 széria. Az Xperia 1 III és az Xperia 5 III integrált funkciók széles kínálatával rendelkezik, amely segít az Xperia közösség tagjainak abban, hogy hódolhassanak szenvedélyeiknek. Legyen szó fotósokról, a zene és mozi szerelmeseiről, játékosokról vagy filmkészítőkről, az Xperia 1 és 5 következő generációjának készülékei új szintre emelik a felhasználói élményt az új funkciók tárházának és az elképesztő sebességnek köszönhetően. 

2021. április 14. 16:11

Már közel hatezren töltötték le a mydronespace mobilalkalmazást

Az elmúlt három hónapban csaknem hatezren töltötték le Magyarország drónapplikációját, a mydronespace-t. A HungaroControl drónpilóták számára fejlesztett alkalmazása a pilóta nélküli légi járművek biztonságos közlekedését garantálja.

2021. április 14. 14:37

Továbbra is előtérben az előfizetők

Töretlenül folytatja megkezdett fejlesztéseit a DIGI, a januárban kereskedelmi szolgáltatásként indult saját mobilszolgáltatás terén. A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően mostantól az ország 12 megyéjében újabb 25 településen érhető el a DIGI Kft. mobilszolgáltatása, ezáltal a lefedett települések száma meghaladta 775-öt. 

2021. április 13. 19:23

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új pályázatokat indít az EIT Digital

2021. április 8. 14:15

Stabil üzleti teljesítmény mellett tovább növekedett tavaly a Huawei

2021. március 31. 13:35

Április végéig lehet jelentkezni a MOL frissdiplomás programjára

2021. március 17. 11:05

Mától Budapest nagy részén elérhető a Vodafone 5G hálózata

2021. március 4. 16:27