Olajkatasztrófa Xbox videójáték

Milkovits Gábor, 2010. július 1. 08:43

A Super Boise "Crisis in the Gulf" ("válság az öbölben") elnevezésű videójátéka aktuális témára, a Mexikói-öbölben bekövetkezett olajkatasztrófára épül és hamarabb elkészült, mint a baleset következményeinek elhárítására szolgáló tartós megoldás.

A videójáték mindössze 1 dollárért megvásárolható az Xbox Live Marketplace online boltban. Amint az az árából sejthető, a játékprogram erősen retró-jellegű grafikával rendelkezik, és a játékmód is leginkább a ’80-as évek divatját idézi. A fő pálya egy klasszikus „lövegtorony-játék”, amelyben az a cél, hogy az olajfoltokat és egyéb, a szennyeződés okozta károkat a legkülönfélébb eszközökkel, például torpedókkal, lézerrel, vagy ágyúkkal elpusztítsa a játékos. A leírás szerint az amerikai kormány és a nagyvállalatok kudarcot vallottak a katasztrófa elhárításában, mert nem vetettek be elég radikális eszközöket. A játék közben a képernyő felső szélén a CNN hírtelevíziót idéző, paródiajellegű álhír-szalagcímek futnak, amelyek valamilyen módon kapcsolatba hozhatók az olajszennyezéssel.

A játék nyilvánvalóan nem szállhat versenybe a legújabb grafikus újításokkal és akciókkal teletűzdelt programokkal, de nem is ez a célja. Népszerűségre nyilván inkább azok körében tehet szert, akik szeretik a politikai iróniát, és egyúttal éreznek némi nosztalgiát az egyszerű videójátékok iránt.
 

Kulcsszavak: Microsoft Xbox játék

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új Philips modell az egyszerűbb közös munka érdekében

A Philips monitors széles portfóliójához egy olyan új modell csatlakozik, amely megfelel a videohívások új sztenderdjeinek: a Philips 34E1C5600HE.

2022. június 30. 20:11

Még mindig sokan kockáztatnak nem jogtiszta szoftverekkel

A legtöbben tisztában vannak a nem jogtiszta szoftverek használatának veszélyeivel, ennek ellenére a felhasználók 30%-a még mindig nem megbízható forrásból származó programokat részesít előnyben – derül ki a Microsoft Magyarország megrendelésére készült felmérésből.

2022. június 30. 15:23

A Sony bemutatja az új „INZONE” PC-s gaming periféria márkát

A Sony bejelentette az INZONE-t, egy új játékkiegészítő-márkát PC-s játékosok számára, amely élesíti az érzékeket és maximális játékbeli teljesítményt biztosít. Az INZONE monitorok elképesztő, nagy felbontású és dinamikatartományú képpel, a fejhallgatók pedig kiváló hangzással és 360 Spatial Sound for Gaming funkcióval rendelkeznek. 

2022. június 30. 11:27

A Check Point a videórendszer megoldások számára kínál IoT-biztonságot

Az új partneri együttműködés révén a Check Point IoT nanotechnológiája beépül a Provision-ISR biztonsági videórendszer eszközökbe, aminek köszönhetően azok az iparág legbiztonságosabb CCTV kameráivá válnak.

2022. június 29. 19:45

Vizsgálják az 5G-hálózatok elektromágneses sugárzását

Közös tesztmérésekkel vizsgálják az 5G-hálózatokból eredő elektormágneses sugárzást a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) és a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szakemberei. A Nemzetközi Sugárvédelmi Szövetség (IRPA) kétévente megrendezett konferenciáján a két szervezet közös mintamérési projektjét is bemutatták június 4-én a Kongresszusi Központban. 

2022. június 28. 17:14

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új vezető a Microsoft Magyarország élén

2022. július 1. 11:16

A hatás mechanizmusát keresik az IVSZ MENTA 2022 előadói

2022. június 30. 12:40

Az ESET új, hálózati szintű megoldást kínál a távközlési és internetszolgáltatók számára

2022. június 23. 11:24

A raktár nélküli webshopoké a jövő

2022. június 19. 13:24