Olajkatasztrófa Xbox videójáték

Milkovits Gábor, 2010. július 1. 08:43

A Super Boise "Crisis in the Gulf" ("válság az öbölben") elnevezésű videójátéka aktuális témára, a Mexikói-öbölben bekövetkezett olajkatasztrófára épül és hamarabb elkészült, mint a baleset következményeinek elhárítására szolgáló tartós megoldás.

A videójáték mindössze 1 dollárért megvásárolható az Xbox Live Marketplace online boltban. Amint az az árából sejthető, a játékprogram erősen retró-jellegű grafikával rendelkezik, és a játékmód is leginkább a ’80-as évek divatját idézi. A fő pálya egy klasszikus „lövegtorony-játék”, amelyben az a cél, hogy az olajfoltokat és egyéb, a szennyeződés okozta károkat a legkülönfélébb eszközökkel, például torpedókkal, lézerrel, vagy ágyúkkal elpusztítsa a játékos. A leírás szerint az amerikai kormány és a nagyvállalatok kudarcot vallottak a katasztrófa elhárításában, mert nem vetettek be elég radikális eszközöket. A játék közben a képernyő felső szélén a CNN hírtelevíziót idéző, paródiajellegű álhír-szalagcímek futnak, amelyek valamilyen módon kapcsolatba hozhatók az olajszennyezéssel.

A játék nyilvánvalóan nem szállhat versenybe a legújabb grafikus újításokkal és akciókkal teletűzdelt programokkal, de nem is ez a célja. Népszerűségre nyilván inkább azok körében tehet szert, akik szeretik a politikai iróniát, és egyúttal éreznek némi nosztalgiát az egyszerű videójátékok iránt.
 

Kulcsszavak: Microsoft Xbox játék

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Négy díjjal ismerték el a Kingston eredményeit

A Cyber Defense Magazine információbiztonsági szaklap 2019-ben is díjazta a kiber- és információbiztonság innovátorait, és két egymást követő évben idén második alkalommal ismerte el nemzetközi díjprogramjában a Kingston eredményeit. A memóriagyártó összesen négy kategóriában nyert díjat a Cyber Defense Global Awardson. Két iparágvezető titkosított tárolómegoldása, az IronKey D300S titkosított USB-meghajtó és a KC2000 NVMe PCIe SSD egyaránt két-két elismerésben részesült.

2019. november 13. 14:40

A Fujitsu új megoldása megfizethető áron nyújt all-flash adattárolást

A Fujitsu bemutatta ETERNUS AF S3 all-flash tömbjei és ETERNUS DX S5 hibrid tárolórendszerei kibővített és megújult kínálatát. A digitalizáció új paradigmáinak támogatására fejlesztett, új generációs tárolórendszerek optimalizált teljesítménnyel kezelik a digitális korszakra jellemző adattömeg-növekedést, folyamatosan rendelkezésre álló alkalmazásokat és komplex munkaterhelést, miközben kimagasló adattárolási hatékonysággal tartják alacsony szinten a költségeket. 

2019. november 12. 18:55

Ez vár ránk 2020-ban: szofisztikáltabb támadások

A Sophos közzétette a 2020-as fenyegetettségi jelentését, amely betekintést nyújt a gyorsan fejlődő digitális veszélyek helyzetébe. Az elemzés az elmúlt 12 hónap fenyegetéseit mutatja be, illetve kifejti, hogy a trendek milyen hatással lehetnek a digitális biztonságra 2020-ban.

2019. november 12. 13:40

Öt általános hiba, melyet mindannyian elkövetünk a közösségi média használatakor

A Facebook, a Twitter és az Instagram a világ 10 leglátogatottabb webhelye közé tartozik a legutóbbi jelentés szerint. Bár emberek milliárdjai naponta több ezer órát töltenek ezeken a közösségi média platformokon, nem sokan gondolják ezt a tevékenységet kockázatosnak. A kockázat az olyan meggondolatlan online tevékenységekből származik, melynek során olykor elfeledkezünk az adatvédelemről.

2019. november 12. 11:52

A Zyxel új szolgáltatása növeli a hálózati biztonságot

A tajvani Zyxel bemutatta új, AiShield szolgáltatását, amely jelentősen hozzájárul az otthonok és vállalkozások hálózati biztonságához. A MultyX és Multy Plus eszközök mellé használható intuitív alkalmazás az egyre kifinomultabb zsarolóvírusokkal és a rosszindulatú szoftverekkel veszi fel a harcot.

2019. november 11. 15:57

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Százmillió eurót fektet be az európai mesterséges intelligencia programba a Huawei

2019. november 8. 10:07

Az Antenna Hungária megvásárolta a Telenor Magyarország 25%-át

2019. november 1. 08:32

Idén is keresik az év fiatal vezetőjét!

2019. október 22. 13:26

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44
online sportfogadás