Olajkatasztrófa Xbox videójáték

Milkovits Gábor, 2010. július 1. 08:43

A Super Boise "Crisis in the Gulf" ("válság az öbölben") elnevezésű videójátéka aktuális témára, a Mexikói-öbölben bekövetkezett olajkatasztrófára épül és hamarabb elkészült, mint a baleset következményeinek elhárítására szolgáló tartós megoldás.

A videójáték mindössze 1 dollárért megvásárolható az Xbox Live Marketplace online boltban. Amint az az árából sejthető, a játékprogram erősen retró-jellegű grafikával rendelkezik, és a játékmód is leginkább a ’80-as évek divatját idézi. A fő pálya egy klasszikus „lövegtorony-játék”, amelyben az a cél, hogy az olajfoltokat és egyéb, a szennyeződés okozta károkat a legkülönfélébb eszközökkel, például torpedókkal, lézerrel, vagy ágyúkkal elpusztítsa a játékos. A leírás szerint az amerikai kormány és a nagyvállalatok kudarcot vallottak a katasztrófa elhárításában, mert nem vetettek be elég radikális eszközöket. A játék közben a képernyő felső szélén a CNN hírtelevíziót idéző, paródiajellegű álhír-szalagcímek futnak, amelyek valamilyen módon kapcsolatba hozhatók az olajszennyezéssel.

A játék nyilvánvalóan nem szállhat versenybe a legújabb grafikus újításokkal és akciókkal teletűzdelt programokkal, de nem is ez a célja. Népszerűségre nyilván inkább azok körében tehet szert, akik szeretik a politikai iróniát, és egyúttal éreznek némi nosztalgiát az egyszerű videójátékok iránt.
 

Kulcsszavak: Microsoft Xbox játék

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Itt a Samsung legsikeresebb SATA SSD sorozatának legújabb tagja

A Samsung, a memóriatechnológiák nemzetközi szakértője, bemutatja legkeresettebb SATA SSD szériájának legújabb tagját, a 870 EVO SSD modellt* . Az új meghajtó kiemelkedő teljesítményének és megbízhatóságának köszönhetően számos felhasználónak jelenthet ideális megoldást személyes vagy üzleti adattárolási kérdésekben.

2021. január 25. 12:40

Az Alienware megacélozza gamereknek szánt gépeit

Az Alienware 2021-től együttműködik az NVIDIA-val és az AMD-vel, hogy még gyorsabb és nagyobb teljesítményű megoldásokat kínáljon a játékosoknak és a tervezőknek. Emellett a vállalat az év elején bemutatta legújabb játékosoknak szánt modelljeit.

2021. január 23. 10:21

Új Dell monitorok a hatékony munkakörnyezetért

Ahogy egyre több vállalat tér át a hibrid munkavégzési modellre, úgy lesznek fontosabbak az olyan technológiák, amelyek munkahelytől és munkakörtől függetlenül segítik az alkalmazottak együttműködését. A dolgozók a tartalomkészítőktől és mérnököktől kezdve az adatelemzőkig és marketingszakemberekig mindannyian azt a tökéletes munkakörnyezetet keresik, amelyben a leghatékonyabban tudnak dolgozni. A Dell a legújabb üzleti monitoraival pont ezt a célt tűzte ki: magasabb szintre emelik a munkavégzést és az alkalmazottak hatékonyságát.

2021. január 22. 13:11

Keskeny és elegáns Philips monitor

Az új 288E2UAE Philips monitor (28 hüvelyk / 71,1 cm) 4K felbontásával, 10-bites IPS paneljével, USB 3.2 SuperSpeed adatátvitelével és vékony, vonzó dizájnjával tökéletes választás azon vevők számára, akik stílusos megjelenésű és professzionális szintű teljesítményt keresnek munkához és szórakozáshoz. Igen nagy 4K felbontásának és hihetetlen 157 ppi pixelsűrűségének köszönhetően a képe extrém éles, míg az 1,07 milliárd szín, a 119% sRGB lefedettség és a 2 alatti DeltaE színhelyesség gondoskodik a képek ragyogó és természetes megjelenítéséről. 

2021. január 21. 20:17

A Dell Technologies a legújabb eszközeivel alkotja újra a munkakörnyezetet

A Dell Technologies újonnan bemutatott termékei és szoftverei átformálják a munkavégzés módjait a legjobb teljesítmény érdekében. Intelligens és kollaboratív eszközeinek új porfóliójával alakítja át a munkakörnyezetet, hogy elősegítse a rugalmas, nem helyhez kötött munkavégzést és tanulást.

2021. január 21. 16:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A DokiApp-ot választották az év applikációjának

2021. január 18. 14:59

Zsinórban hatodszor az Év Honlapja a mateking.hu

2021. január 7. 09:55

Fejlett technológia és ügyfélszám bővülés az Adverticum Zrt-nél.

2020. december 18. 08:54

Új vezérigazgató a Telenor Magyarország élén

2020. december 16. 19:05
online sportfogadás