Webes oktatási és információs rendszert vezetett be az Erste Befektetési Zrt.

Kovács Attila, 2010. július 2. 09:57

Az Erste Befektetési Zrt. a T-Systems Virtualoso Meeting havidíjas szolgáltatásának igénybevételével, online együttműködési rendszert vezetett be az országos hálózatában dolgozó tanácsadóinak oktatására és a rendszeres napi információátadásra. A több mint 200 bankfiókban dolgozó 1300 munkatárs rendszeres képzésére fordított idő és költségek is jelentősen lecsökkentek, a vállalat oktatói az eddig utazással töltött időt a képzésekre fordítva megduplázták az adott időszak alatt elért kollégák számát.

Az Erste Befektetési Zrt. számára a tevékenységből adódóan elengedhetetlen, hogy kollégái naprakész információk birtokában szolgálják ki az ügyfeleket, így a gyors és rugalmas információátadás a cég napi munkamenetének szerves része. E jelentős erőforrásokat igénylő tevékenység hatékonyabbá tételére keresett a vállalat olyan megoldást, amely a jó minőségű, kedvező helyi tarifával hívható hangkapcsolat mellett a különböző oktatási anyagok valós idejű megosztását is lehetővé teszi. Ezekre az igényekre találtak választ a T-Systems Virtualoso Meeting megoldásában.

A Virtualoso Meeting a Cisco WebEx Meeting Center megoldásán alapul, és az online együttműködés különböző formáit – a hangkapcsolat mellett például dokumentumok megosztását, a dokumentumokban való közös munkát, a résztvevők jelenlétének a követését, chatelést és számos egyéb funkciót – teszi elérhetővé, biztonságos formában.

A szolgáltatásként igénybe vehető rendszer nem igényel kezdeti beruházást, a használata után a vállalat egy telefonszámlához hasonló havidíjat fizet. Az Erste Befektetési Zrt. számára meggyőző volt, hogy a fix havidíjas szolgáltatás a képernyőmegosztáson túl, a Magyar Telekom által biztosított telefonkonferenciával is rendelkezik, valamint a virtuális megbeszélésekbe behívó fiókirodák maguk fizethetik a saját hívásdíjukat, így a költségek arányosan és átlátható módon oszlanak el a telephelyek között.

Az új webes együttműködési megoldás bevezetése mintegy 1 hónapot vett igénybe, amely magában foglalta a cég szigorú előírásainak megfelelő beállításokat is.

A Magyar Telekom rövid időn belül új funkcióval bővíti a szolgáltatást, amely révén például rögzíteni lehet az oktatásokat, így azok később megismételhetők újabb hallgatók számára.
 

Kulcsszavak: Erste Bank oktatás

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Pillantás a mágikus dobozra

Villogó bútordarab garbós beszélő fejekkel, a világ híreinek varázsgömbje, instant cirkusz vagy otthonunk házi oltára – közel egy évszázada nézzük, de vajon tudjuk-e, mi is a televízió valójában? A digitális műsorszolgáltatás, a streaming és a felhasználók által generált tartalmak korában érdemes egyáltalán megkülönböztetnünk a tévét bármilyen más képernyőtől – a zsebünkben lapulótól egészen a falméretűig? A Telekom innovációs rendezvénysorozata, a Most Fórum idei első rendezvénye minden háztartás legfontosabb dobozáról rántotta le a csipketerítőt, hogy letörölhesse az alatta lerakódott évszázados port.

2020. február 16. 10:32

Mesterséges intelligenciával a cégek 80 százalékkal gyorsabban növelik nyereségüket

Az Oracle és az Enterprise Strategy Group új tanulmánya szerint azok a szervezetek, amelyek mesterséges intelligenciát és más új techológiákat  alkalmaznak pénzügyeik és működésük támogatására 80 százalékkal gyorsabban növelik éves nyereségüket.  A “Feltörekvő technológiák: a pénzügyi és működési versenyképesség kulcsa” című tanulmány 13 ország 700 pénzügyi és operatív vezetőjét kérdezte meg, és megállapította, hogy az új technológiák - AI, dolgok internete (IoT), blokklánc, digitális asszisztensek – elfogadottsága elért egy kritikus szintet, bevezetésük meghaladja a várakozásokat és jelentős versenyelőnyt teremtenek a cégek számára.

2020. február 15. 12:10

Egyre közelebb az online cégek adóztatása

A digitális üzleti modellek térhódításával párhuzamosan egyre égetőbb kérdés annak megválaszolása, hogy az egyes országoknak van-e joga különadókat kivetni az ezt alkalmazó vállalkozásokra? Tisztázni kellene továbbá azt is, hogy a globálisan termelődő jövedelmet miként lehet méltányosan felosztani az érintett országok között? A szereplők között messze még a konszenzus, ám az ellenérdekelt országok közelmúltban lezajlott vitái vélhetően segítenek előremozdítani az OECD által szorgalmazaott megállapodás mihamarabbi kialalkítását.

2020. február 15. 10:05

Magyar startup nyerte a fődíjat egy német pitchversenyen

A YourAnastomosis nyerte meg a németországi Észak-Rajna-Vesztfália legnagyobb pitch versenyét Düsseldorfban csütörtökön, a Digital Demo Day-en, ahol a magyar digitális egészségügyi startup az NRW Bank felajánlásából 3000 eurós fődíjban részesült.

2020. február 14. 16:49

Már iOS-szel is vehetünk MÁV bérletet

Újabb hasznos funkciók válnak elérhetővé február 15-étől a MÁV alkalmazásban. A MÁV-START vonalaira érvényes bérleteket immár az iOS operációs rendszert használók is megvásárolhatják. A H5-ös szentendrei vonalra pedig – várhatóan szintén február közepétől – a kiegészítő MÁV-HÉV bérlet teljesárú, 30 napos változatát is meg lehet majd vásárolni mind Android, mind pedig az iOS alapú készülékeken. 

2020. február 14. 15:11

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Informatikai szakembereket keres az SAP Labs Hungary

2020. február 14. 10:33

20 éves Magyarország egyik legrégebbi email rendszere

2020. február 7. 09:03

A három legnépszerűbb rádiót négymillió ember hallgatja

2020. február 3. 10:01

Életet menthet az ÉletMentő applikáció

2020. január 23. 14:20
online sportfogadás