3D frissítés a Sony NEX-5/NEX-3 fényképezőgépekhez

Kiss Ádám Zoltán, 2010. július 2. 14:33

Egy firmware frissítéssel a 3D felvételek világa is elérhetővé válik a NEX-5/NEX-3 cserélhető objektíves fényképezőgépek tulajdonosainak.

A Sony Europe támogatás portáljáról ingyenesen letölthető frissítés a 3D Sweep Panorama funkció mellett számos, teljesítményjavító megoldást is tartalmaz., de a lényeg egyértelműen az, hogy a telepítés után a 3D képek könnyen rögzíthetők extra-széles látószögben.Egyedül az exponáló gombot kell megnyomni és a fényképezőgépet a nyíl irányába mozgatni. Az NEX-5 és az NEX-3 nagysebességű sorozatképek összeillesztésével készíti el a panoráma képet, amely már mélységi információt is tartalmaz. Ha a fényképezőgépet 3D BRAVIA készülékhez vagy más 3D kompatibilis tévéhez csatlakoztatja úgy a Sweep Panorama felvétek 3D-ben nézhetők vissza. A frissítés az NEX-5/NEX-3 más funkcióit is érinti:

·    nagyobb teljesítményű “normál” 2D Sweep Panorama felvétel
·    hatékonyabb energiakezelés kikapcsolt állapotban
·    gyorsabb éledési idő éjszakai üzemmódban

A frissítést csak azon NEX-5/NEX-3 fényképezőgépek esetén érdemes elvégezni, amelyeken a “Version 01 firmware” már installálásra került. A min. “Version 02 firmware” szoftverrel rendelkező készülékeken ezek az új funkciók már megtalálhatók. A tulajdonosok egyszerűen ellenőrizhetik, hogy készülékük mely firmware verzióval rendelkezik, a [MENU]/[SETUP]/[VERSION] útvonalon. Rendszerkövetelmények PC: Windows XP SP3 (64-bites vagy Starter kiadás nem támogatott); Windows Vista SP2 (Starter változat nem támogatott); Windows 7 PC/Mac HDD: min. 200MB / RAM: min. 512MB

Kulcsszavak: Sony kamera

Digicam ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Négymillió kép elemzése alapján készített átfogó tanulmányt a Huawei

A mobilfotózás trendjeit vizsgáló tanulmányt mutatott be a Huawei a barcelonai Mobil Világkongresszuson. A mintegy 4 millió* okostelefonnal készített fotó, illetve videó szoftveres és szakértői elemzése alapján összeállított „HUAWEI XMAGE Trend Report 2023”** a modern képalkotás sajátosságait igyekszik feltárni. 

2023. március 5. 15:13

Rekorddöntést örökített meg a HONOR Magic5 Pro

A HONOR az MWC 2023-on jelentette be, hogy a Guinness Rekordok Könyvét jegyző Guinness World Records-cal együttműködve örökített meg egy világrekord-kísérletet. A HONOR Magic5 széria megjelenése alkalmából a két cég együtt kereste fel Piotr Grabowski lengyel kosárlabdázót, aki kétszeres FIBA 3x3-as világbajnok és profi zsákoló. A kihívás: rekordot dönteni a világ legmagasabb, ugrás közbeni, lábak között kivitelezett kosárlabdazsákolásának kategóriájában.

2023. március 3. 19:37

A Varázslatos Magyarország átadja 2022-es természetfotó pályázatának nagydíját

Nívós helyszínen kerül átadásra a Varázslatos Magyarország által és az Agrárminisztérium ajánlásával megalapított díj: A magyar természetfotó nagydíját április 4-én adják át a Magyar Nemzeti Múzeumban. A Múzeum dísztermében megrendezésre kerülő ünnepélyes díjátadó egyben kiállításmegnyitó is lesz, a Múzeumban elsőként mutatják be idén a VM 2022-es pályázati évadának legszebb képeiből összeállított tárlatot.

2023. március 2. 21:16

Fotózási és videózási tippek a HONOR-tól a téli szezonhoz

A hideg téli hónapokban is számtalan lehetőség nyílik kiváló minőségű fényképek és videók készítésére. Az okostelefonok fejlődésének köszönhetően már nem csak a profi fényképezőgépekkel lehet lélegzetelállító felvételeket készíteni, hanem zsebünkben elférő készülékeinkkel is – akár otthon vagyunk, akár elutazunk sportolni valahova. 

2023. január 26. 12:39

Ezek a 2022-es év legjobb Huawei mobilos képei

Kihirdették a Huawei nemzetközi mobilfotós pályázata, a HUAWEI NEXT IMAGE Awards 2022 győzteseit. A beérkezett alkotásokat neves fotósokból, művészekből és további szakemberekből álló zsűri bírálta el; összesen 54 pályaművet díjaztak. Varázslatos tűzijáték, természetesen bájos portréfotó és ősi erőt sugárzó ménes nyerte el a verseny három fődíját, és az azzal járó egyenként 10 ezer amerikai dolláros pénzjutalmat.

2023. január 17. 16:14

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08