800 millió dollárt költ az amerikai kormányzat szélessávú fejlesztésekre

Milkovits Gábor, 2010. július 3. 08:41

Barack Obama amerikai elnök bejelentette, hogy a kormányzat 800 millió dollár támogatást és kölcsönt biztosít ahhoz, hogy fejlesszék az ország szélessávú internetes hálózatait és a kapcsolódó infrastruktúrát.

A projekt, amelyhez egyébként további 200 millió dollár érkezik magánberuházások formájában, azt célozza, hogy minél több vidéki, vagy kis jövedelmű család, illetve kisvállalkozás férhessen hozzá a szélessávú internethez Amerikában. A terv emellett hálózatépítést is tartalmaz, olyan iskolákba, kórházakba és egyéb közintézményekbe, ahol még nincs ilyen, illetve a könyvtárak és állami egyetemek számítógépparkját is fejleszteni kívánják. A beruházással kapcsolatban Obama azt nyilatkozta, hogy az ilyen típusú fejlesztéseknek főként hosszú távon van hasznuk, hiszen a szélessávú internet abban segíthet például, hogy a jövő generációk jobban elsajátíthassák a majdani boldogulásukhoz szükséges tudást. Hogy mennyire komolyan veszi az új amerikai kormányzat a területet, arra azt hozta fel példaként, hogy a most bejelentettel együtt 2009 decembere már mintegy 2,7 milliárd dollárt biztosítottak a szélessávú internet fejlesztésére, összesen 260 projekt keretében.

Miközben az internet amerikai találmány, az Egyesült Államok jelenleg mind szélessávú lefedettségben, mind pedig a szupergyors száloptikás hálózatok kiépítésében le van maradva Európa, illetve a Távol-Kelet mögött. Ráadásul kialakult egyfajta digitális szakadék is az országban, vagyis egyes társadalmi csoportok körében kiugróan magas a világhálót hanyagolók száma, akik ezen nem is nagyon akarnak maguktól változtatni.
 

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új szolgáltatást vezetett be a UPC Direct

A UPC Direct új, innovatív TV Everywhere szolgáltatást vezet be, amellyel a tévénézés még könnyebben hozzáférhető lesz és még több élményt kínál. Az új UPC Direct Now alkalmazással rendelkezők bárhol megnézhetik kedvenc műsoraikat. A UPC Direct új szolgáltatása akár 50 csatorna elérését biztosítja a meglévő műholdas termék kiegészítőjeként. Az applikációt a UPC Direct előfizetők díjmentesen tölthetik le. 

2019. november 12. 10:25

A Techradar szakértői díjazták a Huawei P30 Pro-t

A Huawei Technologies Fogyasztói Üzletága két szakmai díjjal gazdagodott az idei TechRadar Mobile Choice Consumer Awards eseményen. A tizenkilencedik alkalommal megrendezett eseményen a P30 Pro elnyerte a Legjobb Kamerás Okostelefon (Best Camera Phone) díját, a P Smart 2019 pedig a Legjobb Értékű Okostelefon (200 font alatt) díját. 

2019. november 12. 08:58

A Zyxel új szolgáltatása növeli a hálózati biztonságot

A tajvani Zyxel bemutatta új, AiShield szolgáltatását, amely jelentősen hozzájárul az otthonok és vállalkozások hálózati biztonságához. A MultyX és Multy Plus eszközök mellé használható intuitív alkalmazás az egyre kifinomultabb zsarolóvírusokkal és a rosszindulatú szoftverekkel veszi fel a harcot.

2019. november 11. 15:57

A Samsung 46 megoldása nyerte el a CES 2020 Innovációs Díját

A Samsung 46 új termékinnovációs megoldását ismerték el a CES 2020 Innovációs Díjával, köztük három termék a Legjobb Innováció díjat nyerte el kategóriájában. A nívós elismerés a legújabb technológiával rendelkező, kiemelkedő formatervezésű és egyedi kialakítású termékeket és szolgáltatásokat tünteti ki. A Galaxy Note10+ 5G okostelefon is a Legjobb Innováció díjat kapta meg.  

2019. november 11. 12:59

Öt kamerával és prémium funkciókkal érkezett meg a Huawei Nova 5T

A szenvedélyes fotósokat és közösségi média használókat, valamint a gamereket célozza a Huawei legújabb okostelefonja, a Nova 5T. A készülék négy hátlapi kamerája támogatja a nagy felbontású-, az ultraszéles látószögű-, a makro- és a mélységi fényképezést is, a 32 MP-es előlapi lencséje pedig éles és részletes szelfik készítését teszi lehetővé. A GPU Turbo 3.0 grafikai feldolgozási technológia teljes kijelzős játékélményt biztosít a felhasználóknak. A Nova 5T november elejétől kapható a szolgáltatóknál és a Huawei magyarországi kiskereskedelmi partnereinél.

2019. november 8. 18:47

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Százmillió eurót fektet be az európai mesterséges intelligencia programba a Huawei

2019. november 8. 10:07

Az Antenna Hungária megvásárolta a Telenor Magyarország 25%-át

2019. november 1. 08:32

Idén is keresik az év fiatal vezetőjét!

2019. október 22. 13:26

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44
online sportfogadás