Sikeres akvizíció: a hazai Young csoporté a Siemens Enterprise Communications magyar leányvállalata

Kovács Attila, 2010. július 7. 17:03

Magyar cég, a Young csoport vásárolta meg a Siemens Enterprise Communications Magyarország Kft.-t., amely a hazai vállalati és üzleti kommunikációs megoldások egyik vezető szállítója és rendszerintegrátora. Az új tulajdonos bővíteni kívánja a cég portfólióját, miközben teljes egészében a mostani, a Siemens Enterprise Communicationstől átvett munkatársi gárdával dolgozik tovább.

A hazai távközléstechnikai-berendezés piacon 18 éve tevékenykedő, magyar tulajdonban lévő Young B.T.S. Kft. leányvállalata, a Young Investment Kft. vásárolta meg az eddig áttételesen német érdekeltségű cég 100%-os tulajdonrészét. A Siemens Enterprise Communications Magyarország Kft. 2007. január 1-i megalakítása előtt a Siemens Zrt. keretein belül látta el a magyarországi vállalati ügyfelek kommunikációs és rendszerintegrációs kiszolgálását. Ügyfelei között szerepel többek között a MOL, az OTP, az SAP, az OMV, a UPC és a Paksi Atomerőmű is.

A cég megújult névvel és arculattal Enterprise Communications Magyarország Kft.-ként néven működik tovább, valamint Premier Distributor-ként csatlakozik a Siemens Enterprise Communications Go Forward! elnevezésű partnerprogramjához, amely a legmagasabb indirekt minősítés. Ennek révén a cég a Siemens Enterprise Communications termék- és szolgáltatásportfóliójának egészéhez hozzáfér.

Az új tulajdonos bővíteni kívánja a cég portfólióját, és teljes mértékben a mostani, Siemens Enterprise Communicationstől átvett munkatársi gárdával dolgozik tovább, miközben az ügyvezetői feladatokat Orbán Előd, a Young B.T.S. Kft. tulajdonosa és korábbi ügyvezetője látja el.

„A meglévő ügyfeleink számára a folytonosság, megbízhatóság és az elvárásokat meghaladó, professzionális teljesítés, míg a Siemens Enterprise Communications munkatársai számára a kiszámíthatóság és az optimális jövőkép az elsődleges szempont. Vállalatunk számára a létrejövő nagyfokú szinergiák, illetve piaci súlyunk megerősödése jelentik a megállapodás hozamát.” – hangsúlyozta a mai budapesti sajtótájékoztatónOrbán Előd, a cég ügyvezetője.

Az Enterprise Communications Magyarország Kft. a Siemens Enterprise Communications elsődleges, a globális ügyfelekért felelő hazai partnere, rendelkezik mindazokkal a kötelezettségekkel és jogokkal, amely az elődvállalat birtokában voltak. A legmagasabb indirekt minősítéssel, Premier Distributor-ként biztosítja a Go Forward! globális program keretén belül a meglévő és leendő ügyfelei kiszolgálását.

A Young hálózatépítő, rendszerintegrátori tevékenysége főleg a kkv-szektorban kiemelkedő. A felvásárlással a Young Csoport az infokommunikációs piac minden szegmensében nagyobb jelenlétre tesz szert, miközben az Enterprise Communications tevékenységi körét az általános, komplexebb hálózati, rendszerintegrációs tevékenység irányába bővítik − nyilatkozta Orbán Előd.

Kulcsszavak: Siemens-hu +céginfo

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ingyenesen letölthető közösségimédia-kisokost adott ki a Neumann Társaság

Már a lájkolást is tanulni lehet: a Neumann Társaság ingyenesen elérhetővé tette nemrég bevezetett új, a közösségi média tudatos használatát célzó ECDL vizsgamoduljának alapjául szolgáló ismereteket tartalmazó kisokosát. A pdf formátumban letölthető kiadvány tíz, manapság népszerű közösségi szolgáltatás működésébe enged betekintést a Facebooktól a podcastokig. 

2019. október 19. 10:46

Közel félszáz szakképzési centrumban segíti az oktatást 3D nyomtató

A hazai szakképzés alapját jelentő, az Innovációs és Technológiai Minisztérium felügyelete alá tartozó 44 db szakképzési centrumnak, egy hazai és EU-s forrást egyaránt tartalmazó pályázati projektnek köszönhetően lehetősége van egy úgynevezett Digitális Közösségi Alkotólabor létesítésére, ahol a tanulók megismerhetik számos digitális tárgyalkotási technológia alapjait. Ezek között szerepel a 3D tervezés és nyomtatás is, és örömteli, hogy a centrumok jelentős része, a világszínvonalú, teljes egészében magyar mérnökök által fejlesztett CraftBot 3D nyomtatókat választotta. 

2019. október 18. 17:06

A startupok jelentős része már prototípussal is rendelkezik

11 startuppal bővül Magyarország vezető nagyvállalati inkubátora, a Start it @K&H inkubációs program így 25 startuppal folytatja tovább működését. A startup világ fejlődése egyértelmű, hiszen a mostani csapatok komplex megoldásokkal, jellemzően már prototípussal érkeztek, így az inkubátorprogram is egyre inkább az akceleráció irányába mozdul el. Az újonnan bekerült csapatok többek között online orvosi tanácsadásra, tudatos hulladékmentes életmódra, vízválság elleni küzdelemre, és a város legjobb cukrásztermékeinek összegyűjtésére kínálnak megoldást.

2019. október 18. 15:42

Negyedével nőtt a Huawei árbevétele a harmadik negyedévben

A Huawei Technologies közzétette az idei év harmadik negyedévére vonatkozó üzleti eredményeit. A vállalat nem auditált adatok alapján 610,8 milliárd kínai jüan*  árbevételt ért el 2019 első három negyedévében, amely 24,4**  százalékos növekedést jelent a tavalyi év ugyanezen időszakához képest. A vállalat nettó nyereségrátája 8,7 százalék volt.

2019. október 18. 14:18

Az emberek többsége jobban bízik a robotokban, mint a főnökében

Az Oracle és a Future Workplace kutatócég immár második alkalommal végezték el az ‘AI at Work’ című közös, globális felmérésüket, amelynek eredményei szerint az emberek többsége (64%) jobban bízik a robotokban, mint a feletteseiben. A kutatásban 8 370 munkavállalót, menedzsert és HR vezetőt kérdeztek meg 10 különböző országban. A tanulmányból kiderül, hogy a mesterséges intelligencia (AI) megváltoztatta az emberek viszonyulását a technológiák használatához a munkahelyeken, valamint átformálja a HR csapatok és a vállalatvezetés működését a tehetségek megtalálásának, megtartásának és fejlesztésének területén.

2019. október 18. 12:49

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás