Csaló fejlesztőt zártak ki az iTunesról

Kiss Ádám Zoltán, 2010. július 7. 19:22

A programozó úgy gondolta, néhány hozzáférés és a toplista eltérítésével dobja meg alkalmazásai értékesítését, az Apple észrevette, kizárták a rendszerből.

Egy vietnami állampolgárságú fejlesztő sok tárasához hasonlóan úgy döntött, hogy szerencsét próbál az iTuneson. Amikor az első külsős fejlesztések feltűntek a rendszerben, akkor sokan kétkedéssel fogadták az ilyen megoldások sikerét. A gyakorlat erre jócskán rácáfolt, hiszen a centekből, töredékdollárokból is milliók állhatnak össze, ha sikerül egy-két ütős, meglepő és éppen ezért gyorsan népszerűvé váló, milliós letöltéseket produkáló alkalmazást összehozni. Az iTunes regisztrált felhasználói tábora nem kevesebb, mint 150 milliósra tehető, így bőven akad piac az új szoftvereknek. A megtévedt vietnámi fejlesztőt is ezek a lehetőségek vonzották, ám a jelek szerint nem sikerült eléggé sikeres alkalmazásokat írnia, mert magától nem jött a forgalom. A felhasználók igen kis hányadát, de mégiscsak 400 felhasználó hozzáférését csente el szoftverei népszerűsítésére. Másik módszere a toplista feltörése volt, egyszerűen becsempészte ide programjait, egy ponton az 50 legnépszerűbb alkalmazás közül 42 az övé volt, amitől, egyébként jogosan, jelentős forgalomnövekedést várt. Talán ez a valószínűtlen felállás tűnt fel az Apple rendszergazdáinak, mindenesetre felfigyeltek Thuat Nguyen aktivitására, és hamar lefülelték. Büntetése első lépésben a rendszerből történő kizárása, és szoftverei törlése, ám talán ennél fontosabb, hogy az eset felhívta néhány biztonsági résre az Apple figyelmét, akik az iTunes biztonságtechnikai nagytakarításáról döntöttek.

Kulcsszavak: iTunes Apple

Internet ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Két fontos újítást vezet be a Yettel, és az OtthonNet tarifához automatikusan 5G-routert is biztosít

Majdnem megkétszereződött egy év alatt az otthoni internetes ügyfelek átlagos adathasználata a Yettelnél, és a legtöbb adatot az 5G-s felhasználók forgalmazták. Az ügyfeleknek még inkább kedvező újdonságokkal pedig újabb szintet lép a Yettel OtthonNet szolgáltatása: a mobiltechnológia előnyeit kihasználva mostantól még egyszerűbben és gyorsabban beüzemelhetővé, valamint rugalmasabban használhatóvá vált. A szolgáltatás országszerte már 2,5 millió címen érhető el a Yettel eddigi legjobb hálózatán.

2023. szeptember 14. 14:35

Az NMHH az elégséges internetről végzett piackutatást

Az internet sem korlátlan. A technológia meghatározza, hogy egy hálózat mekkora adatforgalmat képes lebonyolítani. A hálózat kiépítése, fejlesztése, fenntartása költséges, melyet a szolgáltatók – részben – az igénybevételtől függően terhelnek az ügyfelekre. Éppen ezért díjcsomagokat határoznak meg. De mit gondolnak maguk a felhasználók a számukra elégséges otthoni sávszélességről és mobilinternet adatkeretről? A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) internethasználókat vizsgáló piackutatása erre kereste a válaszokat.

2023. szeptember 5. 11:24

A tanévkezdést támogatja a Vodafone új akciója

A korábbi években megnövekedett érdeklődést tapasztalt a Vodafone Magyarország vezetékes szolgáltatásai iránt az iskolakezdés időszakában, ezért a vállalat az új tanévkezdetben a növekvő ügyféligényre reagálva, fél évig fél áron teszi elérhetővé otthoni internet szolgáltatásait. A kedvezmény 2023. augusztus 15. és 2023. október 31. között megkötött új, határozott idejű lakossági internetelőfizetés esetén automatikusan aktiválódik.

2023. augusztus 28. 16:21

LEO-műholdak: zsákutca vagy forradalom a szélessávú internetben?

A LEO-műholdak a világ minden szegletébe elhozhatják a nagy sebességű internetet – ha nem állnak egymás útjába. A Deloitte TMT Predictions 2020-as jelentése így fogalmazott: az alacsony Föld körüli pályán (LEO) működő műholdak konstellációi vagy forradalmat hoznak el a szélessávú szolgáltatásokban, vagy egy nagy rakás űrszemét keletkezik. Három évvel később még mindig nem teljesen egyértelmű, melyik szcenárió jön be, sok vállalat azonban továbbra is az előbbire szavaz.

2023. március 24. 09:56

Egyre többen ismerik fel Elon Musk “Starlink” technológiájának előnyeit

A gyenge internetkapcsolat miatti kellemetlenségeket senkinek nem kell bemutatni, és bár az informatika az elmúlt 5 évben robbanásszerű fejlődésen ment keresztül, az említett probléma rengeteg embernek okoz bosszúságot napjainkban is, legyen szó akár magáncélú, akár üzleti felhasználóról. Ennek hamarosan vége lehet: 2023-ban már Magyarországon is elérhető és megfizethető megoldás a Starlink szatellit alapú internet-szolgáltatás, ami hamarosan nagy hatással lehet az egész hazai távközlési piacra.

2023. február 17. 15:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59