A frekvenciagazdálkodásról egyeztetett a kormányzat és a szolgáltatók

forrás Prim Online, 2010. július 13. 17:47

Nyitrai Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára által kezdeményezett partnertalálkozóval infokommunikációs szakmai párbeszéd indult a kormányzat és a piaci szereplők között. A 2010. július 13-i megbeszélésen a résztvevők a mobiltávközlés frekvenciagazdálkodással összefüggő aktuális kérdéseit tekintették át.

Az első megbeszélésen Nyitrai Zsolt a kormányzati törekvéseket ismertetve leszögezte: a frekvenciakészletet olyan nemzeti kincsként kezelik, amelynek - felelős, ésszerű frekvenciagazdálkodás mentén - hasznosulnia kell. Ez az alapvető álláspont az eddig nem polgári célokra használt, felszabaduló frekvenciákra is érvényes.

A mozgásteret meghatározó fontos körülmény, hogy az előző kormány 20 milliárd forint frekvenciadíjakból származó bevételt tervezett be az idei költségvetésbe. A frekvenciák hasznosítását célzó első pályázati kiírást még az idei évben tervezi a tárca.

A kormányzat főként a szabályozás eszközeivel tehet a verseny élénkítéséért, a beruházások ösztönzéséért, elsősorban a szélessáv elterjesztésében. Mintegy 800 magyarországi település ma fehér foltnak számít a szélessávú elérés szempontjából. A minisztérium intézkedéseivel a gazdaságos frekvenciahasználatban kívánja érdekeltté tenni a szolgáltatókat.

A kormányzati tervek ismertetése kedvező fogadtatásra talált a piaci szereplőknél. A partnerek észrevételei beépülnek az őszre elkészülő infokommunikációs stratégia javaslataiba. Az iparági párbeszéd a nyáron további tematikus találkozókkal folytatódik - olvasható a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleményében.

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Díjmentes 100 perc a kiemelten veszélyeztetett korosztály számára a Vodafone-tól

A Vodafone Magyarország szeretné ügyfeleit támogatni a koronavírus miatt kialakult helyzetben, ennek részeként a leginkább veszélyeztetett korosztály számára, a 65 éves és annál idősebb, feltöltőkártyás ügyfeleinek plusz 100 perc díjmentes lebeszélhetőséget biztosít. A szolgáltató április 6-án éjféltől minden érintett ügyfele számára automatikusan aktiválja a kedvezményt. Kifejezetten ennek a korosztálynak segít a feltöltőkártyás adategyeztetési kötelezettség felfüggesztése is, amit már márciustól megszüntetett a Vodafone Magyarország.

2020. április 5. 12:36

Díjmentes tranzakciókkal segíti a készpénzforgalom visszaszorítását a Moneytou a Viber felhasználóinak

Május 31-ig a felhasználók számára díjmentessé tette, és a kapcsolódó forgalmi költségeket is átvállalta a Viber üzenetküldő applikáció alatt működő Moneytou fizetési lehetőség szolgáltatója, a NeoPay Kft. Az akció célja kettős: nem csak a készpénzes tranzakciók visszaszorításában segítenek a járvány ideje alatt, hanem az online fizetési megoldásokat is népszerűsítik. 

2020. április 3. 18:00

Már applikációval is vehetünk 30 napos bérletet a Volánbusz járataira

2020. április 1-től már a 30 napos, teljes árú és kiemelten kedvezményes helyközi bérletek, valamint az országos besorolású távolsági járatok igénybe vételéhez szükséges kiegészítő jegyek is megvásárolhatók a nemrég bevezetett applikáción keresztül.

2020. április 1. 15:17

1GB helyett 1+99GB Hipernetet ad a Telenor egy ezresért

A koronavírus okozta rendkívüli helyzetben felértékelődött a gondtalan nethozzáférés, legyen szó kapcsolattartástól, tanulásról vagy szórakozásról. A Telenor a kritikus helyzetben kedvezményesen szeretné biztosítani ügyfelei számára ehhez a feltételeket, így a márciusi ajándék 100GB adat után, április 1-től 1+99GB-ot nyújt kedvezményes áron, 1000 forintért. Az új Hipernet adatjegy további előnye, hogy akinek 100GB-nál is több adatra van szüksége, egy telefonszámhoz többször is megrendelheti az 1+99GB opciót ugyanezen az áron.

2020. április 1. 13:52

Már Kecskeméten is vásárolhatunk mobiljegyet

Korábbi teljes országos lefedési terveinek megfelelően vezeti be a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. a közlekedési mobiljegyet, amelynek keretében 2020. március 31-vel a kecskeméti helyi közlekedésben is elérhetővé vált a virológiai kitettséget csökkentő készpénzmentes megoldás.

2020. március 31. 18:22

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Több millióan kaphatnak ingyenes online védelmet áprilistól

2020. március 31. 12:57

Hogyan legyenek a gyerekek és a tanárok biztonságban a digitális oktatás ideje alatt is?

2020. március 25. 10:43

Hasznos tippek, hogy előnyünkre fordítsuk a bezártságot!

2020. március 24. 16:55

Koronavírusos átverést azonosított az ESET

2020. március 18. 09:11
online sportfogadás