Felgyorsult a NOD32

forrás Prim Online, 2010. július 14. 17:05

Az ESET továbbfejlesztette biztonsági szoftvereinek közös motorját. A NOD32 Antivirus és az ESET Smart Security egyes feladatokban akár 50%-kal gyorsabb, mint korábban.

Az ESET biztonsági szoftverei eddig is híresek voltak arról, hogy nem fogják vissza a számítógépek teljesítményét, de a szlovák gyártó most még tovább növelte termékeinek sebességét. Az ESET belső tesztjei szerint a fájlokban történő víruskeresés 29%-kal, a rendszerindulási idő 53%-kal, az internetről történő letöltés pedig 46%-al gyorsult fel.

"A sebességnövekedésnek köszönhetően az eddig átlagosan 4-5 percig tartó víruskeresés az esetek jelentős részében most 1 perc alatt lezajlik. Keresőmotorunk 4-es verziójával sikerült olyan eredményeket elérnünk, melyeknek köszönhetően védelmi szoftvereink keresési sebessége ugrásszerűen megnövekedett" - nyilatkozta Peter Košinár, az ESET szlovákai technológiai és kutatási divíziójának vezető fejlesztője.

A szakember elmondása szerint a végrehajtható (.exe) fájlokban történő víruskeresés több mint 50%-kal gyorsult fel, ami jelentős sebességnövekedésnek számít. Mivel a fejlesztés az ESET termékeinek közös motorjában történt, az ESET Mobil Antivirus kivételével a cég mindegyik szoftverére vonatkozik. A felhasználóknak nem kell újratelepíteniük a használt alkalmazásokat ahhoz, hogy ki tudják használni az újítást, az 5187-es számú vírusdefiníciós adatbázissal már mindenki automatikusan megkapta a szükséges frissítéseket.

Kulcsszavak: NOD32 Eset security Sicontact

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új minősítés: szemkímélő kijelző

Komoly elismerésben részesültek az LG OLED paneljei: a kijelzők teljesítették a független minősítési eljárások globális vezető vállalata, a német TÜV Rheinland szigorú feltételeit, így kiérdemelték a szervezet „szemkímélő kijelző” minősítését.

 

2019. szeptember 18. 10:59

Magyar IT-fejlesztéssel elemzik az afrikai és ázsiai gyerekek kézmosási szokásait

A vezető hazai big data cég, a Starschema intelligens adatelemző rendszerét használja a seattle-i székhelyű Splash, amely világszerte közel félmillió, mélyszegénységben élő gyermek számára biztosít tiszta ivóvizet és tisztálkodási lehetőséget. Az amerikai non-profit szervezet a budapesti csapat megoldása révén kap pontos képet arról, hogy tevékenysége milyen hatást gyakorol a gyermekek higiéniai szokásaira, általános egészségi állapotára és az iskolai hiányzásokra.

2019. szeptember 17. 10:12

Okosautós infotainment-rendszert mutatott be az LG

Az LG az idei Frankfurti Autószalonon (IAA) mutatja be a Microsoft hálózatba kapcsolt járműplatformját (Microsoft Connected Vehicle Platform, MCVP) integráló, járművekbe szánt új LG webOS infotainment-rendszert (Auto In-Vehicle Infotainment, IVI). A webOS Auto és az MCVP kombinált erősségeinek kihasználásával az IVI sokféle információt gyűjt és továbbít többek között a vezető állapotáról, az ajtó helyzetéről vagy akár az alkalmazáshasználatról.

2019. szeptember 16. 08:18

5 tipp a digitális útonállók elkerülésére

A legtöbb vállalatnál napjaink slágertémájának számít a digitális átalakulás, mivel a modern megoldások segítségével a szervezetek jobb termékeket és szolgáltatásokat kínálhatnak ügyfeleiknek. Ez azonban biztonsági kockázatokat is felvet, hiszen a digitális térben a támadási felület is nagyobb a kiberbűnözők számára. A Micro Focus szakértői bemutatják azt az öt lépést, amelyek segítségével a szervezetek jelentősen csökkenthetik a digitális átállással járó veszélyek számát.  

2019. szeptember 15. 08:14

A PSD2 feltételeinek is megfelel a Trident HSM védelmi megoldása

Az i4p HSM modulja egyedüli hazai fejlesztésű termékként kínál olyan szintű adatvédelmet, amely megfelel az eIDAS és a hamarosan Magyarországon is alkalmazandó PSD2 feltételeinek.

2019. szeptember 13. 08:28

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mától rendelhetők az Apple legújabb termékei

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2019. szeptember 9. 23:51

Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

2019. szeptember 3. 13:26

30 év a hazai KKV vállalkozások fejlesztéséért

2019. szeptember 1. 13:27
online sportfogadás