Majdnem 13 százalékon a MS Bing Amerikában

Milkovits Gábor, 2010. július 15. 07:32

A ComScore piackutató adatai szerint a Microsoft Bing internetes keresője egy év alatt az amerikai piac 12,7 százalékát szerezte meg, ami a szoftvercég korábbi próbálkozásait ismerve sikernek is nevezhető.

A ComScore szerint a Google jelenleg 62,6; a Yahoo 18,9; a Bing pedig 12,7 százalékon áll a tengerentúlon. Satya Nadello, a Microsoft online részlegétől a BBC-nek nyilatkozva elmondta, hogy az eredmények ellenére még mindig hosszú út áll előttük. Nadello szerint ugyanis a Microsoft nem azért fektetett be ennyi energiát és pénzt a Bingbe, hogy hosszú távon megmaradjon ezen a szinten. A nagy kérdés nyilvánvalóan az, hogy a Google vezető pozíciója megtörhető-e – egy darabig valószínűleg nem, mivel a legelterjedtebb keresőprogram gyakorlatilag beleépült az internetezők mindennapjaiba.

Nagy előrelépést jelenthet viszont a Microsoft számára, hogy ősztől az ő Bing keresőmotorjuk fogja hajtani a másik rivális, a Yahoo keresőprogramját. Ez persze nem jelent azonnali térnyerést, hiszen így a szponzorált keresésekből származó bevételek még mindig nem őket illetik meg. Ráadásul a Yahoo komplex tartalomszolgáltatóként folyamatos megújulásra törekszik, amit az is jelez, hogy többször is ellenálltak a Microsoft vételi szándékának. Független elemzők szerint a redmondiak már akkor is elégedettek lehetnek, ha hosszabb távon sikerül 30-40 százalékos részesedést szerezniük a Binggel.

Kulcsszavak: kereső Bing Yahoo Google

Internet ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hogyan alakul az üvegszálas adatátvitel technológia jövője?

Jelenleg vitathatatlan az üvegszálas technológiák szerepe a szélessávú internethálózatokban. Azonban ezek a hálózatok elsősorban a nagyvárosokat és környéküket szolgálják ki, így jogos a kérdés, hogyan fejlődik majd ez az iparág a következő években 2030-ig. A Deloitte tanulmánya négy szélsőséges forgatókönyvet vázol fel a piac fejlődésével kapcsolatban, melyekben azt igyekeztek megbecsülni, milyen irányt vehet az üvegszálas adatátvitel technológia jövője, kik lehetnek a legfontosabb szereplők, illetve hogyan alakulhatnak a fogyasztói szokások. 

2021. december 4. 11:54

Egymillió oktatási intézmény internethozzáférését térképezték fel az Ericsson segítségével

Egy évvel azután, hogy az Ericsson globális partnerségre lépve támogatni kezdte a Giga Kezdeményezés elnevezésű, az iskolai internetellátottságot feltérképező programot, mérföldkőhöz érkezett a közös munka, hiszen világszerte egymillió iskola internet hozzáférési lehetőségeit sikerült már felmérni.

2021. november 4. 21:25

Évi kétmillió mérés az NMHH független netsebességmérő oldalán

Ha az internetsebességünk rendszeresen elmarad a szolgáltató által garantált értékektől, érdemes a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH)  mérőszolgálatához fordulnunk. A Szélessáv.net oldalon elérhető internetsebességmérő most megújult, pontosabban dokumentált mérési jegyzőkönyvvel segíti a fogyasztó védelmét. Az elmúlt évben a külső felhasználók több mint kétmillió mérést végeztek el a független hatósági felületen.

2021. október 21. 15:38

Bemutatja 10 Gbit/s sávszélességű lakossági szolgáltatását a DIGI

A DIGI Magyarországon elsőként indítja el a 10 Gbit/s sávszélességet biztosító szolgáltatását, a jelenlegi piacon legnagyobb sávszélességgel bíró Fiberlink 10G-t. A fejlesztésnek köszönhetően a vállalat az első magyarországi távközlési szolgáltató, amely 10 Gbit/s-ot elérő szolgáltatást biztosít, ezzel a technológiai fejlődés új fejezetét elindítva a piacon.

2021. október 19. 18:42

A 3G küszöbön álló búcsúja során a hírközlési hatóság a fogyasztók védelmére összpontosít

A mobiltelefon-hálózatokban használt 3G-technológia felett eljárt az idő, lassú, drága és nem hatékony – ezt erősítették meg a mobilszolgáltatók és az állami szereplők is a 3G jövőjéről szervezett konferencián csütörtökön. A kivezetés időpontjáról a szolgáltatók döntenek, a hatóság célja a fogyasztók védelme, a tudatos döntésekhez szükséges információ biztosítása – mondta Kollár Péter, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság szakértője.  

2021. október 1. 18:52

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új elnökséget választott az IAB Hungary

2022. január 21. 16:55

Ez a három újdonság határozza meg az online marketinget 2022-ben

2022. január 18. 15:29

Jön Magyarország legnagyobb e-kereskedelmi konferenciája

2022. január 12. 15:07

Már lehet regisztrálni az NMHH mobilkészülék-csere programjára

2022. január 7. 13:58