Új Cyber-shot DSC-TX9, DSC-T99 és WX5 digitális fényképezőgépek

Kiss Ádám Zoltán, 2010. július 17. 15:23

Az új Sony digitális fényképezőgépek Exmor R CMOS szenzorra épülnek az alacsony zajtartalmú képekért, de megtalálható bennük a Superior Auto mód, 1080i Full HD videofelvétellel és 3D Sweep Panorama, valamint a több látószögű funkció is.

A DSC-T99 1/2,3" típusú 14 megapixeles CCD-t használ, addig a DSC-TX9 szintén 1/2,3" méretű, de 12 megapixeles Exmor R CMOS szenzort használ, akárcsak a WX5. A Cyber-shot WX5 illetve TX9, jó pár újdonsággal jelentkezik a képminőség területén a hagyományos kompakt képekkel összehasonlítva. A páros képes a részletgazdag Full HD (1920 x 1080, 50i) AVCHD videoklipek rögzítésére, sőt, az első Cyber-shot amely a lenyűgöző 3D képek felvételére és lejátszására is képes a kompatibilis, 3D televízión. A WX5 és a TX9 az első Cyber-shot fényképezőgép, amely különösen alacsony zajtartalmú képeket nyújt jó minőségben. A 12,2 megapixeles Exmor R CMOS szenzor teszi lehetővé, hogy a Superior Auto módban akár 6 kép/mp sebességgel sorozatfelvételt lehessen felvenni. A fényképezőgép automatikusan kezeli az expozíciós beállításait az adott körülményekhez optimalizáltan, a gép ezután az egyes képek információi alapján különleges, alacsony zajtartalmú, széles dinamikus tartománnyal rendelkező képet készít. A 3D Sweep Panorama funkció esetén csak az exponáló gombot kell megnyomni: a gép fotósorozatot készít a fényképezőgép mozgatásával párhuzamosan. Az akár 100 képből is álló vizuális információból a fényképező térhatású képpárt készít. A valóban lenyűgöző eredmény azonnal megjeleníthető, ha a fényképezőgépet HDMI kábellel a kompatibilis 3D tévén jelenítjük meg.

Az idei év újdonsága, hogy a Sweep Multi Angle funkció 15 képből álló sorozatából 3D stílusú kép készíthető olyan tárgyakról, amelyek körbejárhatók és különböző szemszögből is lehet róluk felvételt készíteni. A felvételek elkészítéséhez a fényképezőgépet: körbe kell forgatni a téma körül, ekkor a belső szenzorok érzékelik a mozgást, és ennek megfelelően a kép lejátszható. Ezt a sorozat felvételt vissza lehet nézni a gép LCD-jén, mégpedig úgy, hogy a fényképező mozgatásával a különböző látószögből készült képek jelennek meg a kijelzőn. A Multi Angle képek természetesen megtekinthetők hagyományos 2D televízión is. Csak össze kell kötni a Cyber-shot -ot a televízióval és a lejátszás módra kapcsolva megjelenítjük a sorozat részeit úgy ahogyan végigpásztázta a témát. A fényképezőgépbe épített mozgásérzékelő segítségével lehetőség van arra , hogy a gép mozgatásával görgessük a sorozat elemeit. A panorámaképek a TX9 segítségével is rendelkezésre állnak, sznorkellezés vagy búvárkodás közben is. Egy opcionális vízálló tokkal illetve az ”Underwater Sweep Panorama” mód kiválasztásával a beállítások tiszta, természetes képeket eredményeznek víz alatt is.

Cyber-shot T99 inkább stílusával szeretne hódítani, a vékony, íves vonalú házban a Sweep Panorama, mellett csak 720p HD videofelvételi képesség található, de gép rendelkezik a bőr természetesen lágy hatását biztosító új Soft Skin móddal is. A Cyber-shot WX5, TX9 illetve T99 digitális fényképezőgépek 2010 szeptemberétől lesznek kaphatók.
 

Kulcsszavak: Sony kamera

Digicam ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Nikon: tükör nélküli videókészítő szett

A Nikon ma bemutatja a videó- és tartalomkészítők számára egyaránt megfelelő első tükör nélküli videókészítő szettjét – a Nikon Z 6 Essential Movie szettet. A készlet biztosítja az igazán lényeges összetevőket a gyors videófelvételhez, és az alapvető eszközöket a kiváló minőségű videók készítéséhez.

2019. szeptember 10. 10:46

A kulcslyuk után itt a mini kulcslyuk

Az informatikai eszközök, a nagyobb felbontású és egyre kisebb kamerák az orvosi technológiák, műtétek, eljárások terén is egyre jelentősebb áttörést eredményeznek: így a sebészet is új korszakba lépett, már Magyarországon is végeznek mini laparoszkópiás műtéteket.

2018. szeptember 13. 11:45

Digitális forradalom zajlik a filmkészítésben

Nem kellenek dollármilliók a jó és sikeres játékfilm készítéséhez, az ötlet, a tartalom sokkal fontosabb, mint a technika - hirdeti Karl Bardosh, azaz Bardos Károly, a digitális újmédia nemzetközi képviselője, a New York-i Egyetem professzora, aki Szekszárdon, a Digi 24 elnevezésű digitális rövidfilmes versenyen adott interjút az MTI-Pressnek.

2011. október 1. 08:43

Videoklippek és szürreális fotók a Szigeten

Igazi cirkusz-kultúrtörténeti gyöngyszem várja az idei Sziget látogatóit. A Cirkusz Galéria egy régi cirkuszi lakókocsi restaurálásának eredménye. A klasszikus cirkuszi külső modern, minimál kortárs művészeti galériát takar, amely a Sziget rendezőinek reménye szerint igazi vizuális találkahely lesz. A galéria megálmodója Matyasi Gábor fotóművész, a fesztivál alatt az ő szürreális fotói, videoklipjei tekinthetők meg a falakon.

2011. július 28. 12:53

Sony SX21E: Kamera vagy távcső?

A nagyteljesítményű, 57x-es optikai zoommal rendelkező új Sony Handycam SX21E-vel akár a teljes képernyőt betöltő közeli felvételek készíthetők kifogástalan képminőségben. S ha ez nem elég, a kibővített zoom 67x-es értékre növelhető látható minőségromlás nélkül.

2011. július 18. 17:42

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05